BIY AD

27 Şubat 2011 Pazar

Ağzına Ağzına


Link

Yeni Celtics'i izledim gece Clippers karşısında. Tahmin ettiğim gibi Glen Davis, pivot pozisyonunda daha çok dakika aldı Krstic'ten. Çünkü Krstic bir şampiyon adayının boyalı alanında 30 dakika geçirecek seviyde değil bana göre. Ama işte takas analizinde de değindim gibi, Glen Davis'in boyu yeterli olmayabilir playofflar'da. Bunun bir başka örneğini daha gördük dün gece. Davis yanılmıyorsam NBA'de en çok blok yiyen oyuncuydu, ancak o istatistiklere ulaşamadım bilen varsa paylaşsın lütfen. Dün geceki pozisyonda da DeAndre Jordan iki kere blokladı Glen Davis'i. İlki gayet normal ancak ondan sonra ribaundu alan Davis inat edip topu dışarı çıkarmadı. Ardından da bu videoyu koymama sebep olan blok geldi. Jodan adeta ağzına soktu topu Davis'in. Tabii hem boyunuz kısa olup hem de sıçrama kabiliyetiniz 5 santim ile sınırlıysa, yapacak bişey kalmıyor. Blok üstüne blok yiyorsunuz. Neyse ki asla yılmayan, inanılmaz savaşçı bir karaktere sahip ki, NBA'de Celtics gibi bir takımda iş yapabiliyor...

4 FARKLI FIKIR:

kereluyl dedi ki...

Kristic hala J.Kidd li sezonların ekmeğini yemeye devam ediyor

Numan dedi ki...

Yarın öbür gün karşılarına Howard geldiğinde ne yapacaklar merak ediyorum. Hadi onları geçseler öbür taraftan gelebilecek bir Lakers var. Şu basiretsiz (Davis, Krstic) heriflerle mi oynayacaklar?

Adsız dedi ki...

Celtics bu sene Orlando'dan çekinmiyor ki bence haklılar.Orlando'da Howard dışında Celtics'le baş edecek adam yok.Miami zaten pota altına sahip değil.Tabiki Perkins gidince savunma sertliği azaldı ama bunun mühim birşey olduğunu düşünmüyorum.Asıl sorun Lakers olacak.2008'de Bynum yoktu ve Celtics Garnett'in 5 numarada oynadığı beşlerden çok verim almıştı ve 4 numaraları iyi savunan James Posey vardı.Şimdi kısa beşte 4 numarayı Green oynayacak ama o ne kadar iyi savunma yapabilir tartışılır.Boston mutlaka takas yapmalıydı zira Glen Davis haricinde kenardan katkı alamıyordu.Rondo ve Perkins'İn şut tehdidi olmayınca büyük üçlü çok baskı altında kalıyordu.Şimdi ise kenardan skor desteği alabilecek fakat pota altı sorumluluğu tamamen Garnett'e kaldı.Garnett'in pota altı performansı bence Celtics için elirleyici olacak.Ama 35 yaşına gelmiş ve dizleri çok yıpranmış Garnett bunu ne kadar yapabilir o bir soru işareti.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

NBA'e böyle bir embesil daha gelmez