BIY AD

27 Şubat 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 26.02.2011

Günün Performansları
Dallas pota altında bu sezon çok önemli işlere imza attı Chandler. Dün gece de takımının galibiyetinde pota altındaki etkili performansıyla baş rol oynadı. 10/14 isabetle 23 sayı-13 ribaund ile mücadele eden Chandler maçı getiren adamdı. Aynı zamanda 23 sayısı bu sezon Chandler'ın bulduğu en yüksek skor olarak dikkat çekti.

Uzunlardan devam edelim. Dün gece Memphis uzunlarının sergilediği performansta burada yer almayı hak etti. Zach Randolph ve Marc Gasol ikilisi de 10/15 isabetle oynadılar ki bir hayli yüksek bir yüzde eder iki oyuncuyu da eklersek. 23 sayı-12 ribaund Randolph'tan 21 sayı-6 ribaund ise Gasol'den geldi. Unutmadan söyleyeyim Memphis attığı 120 sayının 78'ini boyalı alandan bulması da gözlerden kaçmadı.

Bir gece önce forma şansı bulamayan Stuckey dün 40 dakika oyunda kaldı Jazz karşısında. Takımının en etkili ismiydi Stuckey ve 28 sayı gönderdi rakip potaya. Stuckey bunun yanında 8 asist-5 ribaund ile diğer kategorilerde de kendisini gösterdi ve maç kazandıran performansa imzasını attı.

Play-off savaşını ısrarla sürdüren Houston üst üste 3.galibiyetini Nets karşısında aldı. Martin 30 sayısıyla takımını galibiyete taşıyan performansı sergiledi. Konsantre olduğunda skor konusunda çok önemli işlere imza atabilecek biri. Martin'in yanında Scola'da 23 sayı-7 ribaund ile gaibiyete pota altından verimli bir katkı sağlamış.

Dün Celtics adına pek iyi geçmedi ki kolay kazanabilecekleri bir maçı zora soktular. Ribaundlara konsantre bir takım vardı ama boyalı alanda yine rakibe fazla sayı vermeleri tartışılır. Pierce 24 sayıyla oynarken Allen ise 22 sayılık katkısıyla takımı galibiyete taşıyan isimler olarak dikkat çektiler. Pota altını da toparlamak için neredeyse tek başına mücadele eden Garnett 16 sayı-11 ribaund ile double-double yapmayı başardı.

Joakim Noah pota altındaki etkili performanslarını her geçen gün arttırıyor. Milwaukee karşısında sadece 8 sayı bulmasına karşın 9'u hücum 17 ribaund çeken Noah takımına bol bol esktra hücum kazandırdı. Noah'ın yanında Deng ise 19 sayıyla takımının en skoreri olmayı başardı.

X-Faktör
Eksik Pistons'a galibiyeti getiren performans Daye'den geldi. Dün Sixers karşısında koçun kesintisine uğrayan Daye bugün Jazz karşısında ilk beş çıktı. Savunma gayreti açısından iyi bir maç çıkartan Daye son çeyrek rakip potaya 11 sayı göndererek farkı yaratan isim oldu. Aynı zamanda yüksek yüzdeli üçlükleriyle de dikkat çeken Daye dün 4/5 isabetle oynadı yayın gerisinden ve takımına önemli bir galibiyet kazandırdı.

Memphis uzun rotasyonundan Thabeet'i gönderince sandıktan Haddadi'yi çıkarttı. Dün gece 20 dakikaya yakın süre aldı Sacramento karşısında ki bu onun için kariyer rekoru. Kariyerinin ilk double-double2ını yaptı benchten gelerek. 10 sayı-10 ribaund üretti Haddadi ve galibiyete önemli bir katkı sağladı. Ayrıca aldığı 10 ribaundun da onun kariyer rekoru olduğunu belirtmek gerek.

Utah Uzunları
İki maçtır dikkatimi çekiyor uzunların iyi istatistiği. Bu gece Jefferson&Millsap ikilisine Krilenko'da eklenmiş. Bugün bunu yazmamın nedeni sadece sayı ve ribaund kategorisinde değil asist yönünde bile takıma önemli katkıları oldu. Zaten Utah bulduğu 44 basketten 37'sini asistle bulurken Krilenko'nun 7 ve Millsap'ın 6 asist yapması dikkatlerden kaçmadı.

Göze Çarpanlar
Takası son anda iptal olan Mayo'nun kafasında neler var bilmiyorum ama kendisini son günlerde hiç basketbola vermediği ortada. Dün benchten geldi ve 12 şutta yalnızca 13 sayı üretebildi Mayo. Takas olması belki onun da hayrına olacaktı ancak takımında kaldı ve bazı şeyleri göstermesi gerek kendi adına ancak o silik performanslarını sürdürüyor.

Chase Budinger takımda sorumluluk almaya devam ediyor. Bu sezon ilk kez kendisine ilk beş rotasyonunda yer bulan Budinger oldukça verimli bir performansa imza attı. 8/11 saha içi 3/4 üçlük ve 8/9 serbest atış isabetleriyle dikkat çeken Budinger 27 sayı-6 ribaund ile galibiyette önemli bir katkı sağladı.

Milwaukee Bucks play-off yolundan hızla saparken Jennigs ve Bogut ikilisi de basketboldan sapıyor. Dün gece hiç etkili olamayan bu ikili Bucks'ın kendilerine en çok güvendikleri iki isim olarak dikkat çekiyor. İkilinin toplamda 4/16 şut isabeti ile oynadığını belirtmek lazım. Bogut'un tek olumlu istatistiği aldığı 16 ribaund olarak dikkat çekiyor.

Boşa Kürek Çekenler
New Jersey Nets'in All-Star guardı Deron Williams'ı sezon sonuna kadar burada bol bol göreceğiz anlaşılan. Nets belli dönemlerde ortada götürdüğü maçtan farklı yenik ayrıldı. Deron Williams 15 sayı-17 asist-5 ribaund ile oynadı ama asistlerinin hakkına şuraya yazdım. 3/12 şut ile oynadı maç boyu ama yaptığı asistler biraz performansını iyileştirdi. Lopez ise 21 sayı-7 ribaund-3 blok ile pota altında direnmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

Wall'a All-Star Rookie maçında 22 asist yapmak yaramış olmalı ki son dönemde formuyla dikkat çekiyor. Dallas'a karşı ayakta kalan yegane isimdi Wall ve geceyi 24 sayı-5 ribaund-5 asist ile noktaladı. Wall'ın serbest atış çizgisinden %25 ile oynaması da aslında kabullenecek bir şey değil skor bakımından böylesine yakın bir maç için.

Bir gece önce pota altında Jefferson'un gecesiydi sıra Millsap'a geldi bu akşam. 23 sayı-11 ribaund-6 asist-3 blok ile çok iyi bir maç çıkarttı pota altında ancak rakip kısaların durdurulamaması Utah'ın play-off yolunda ağır bir darbe almasına neden oldu. Utah şu an için Batı'da 9.sıraya geriledi.

Bu köşede Clippers'tan Griffin'i görmeye alışkınız ancak dün gece Clippers'ta Foye maçı daha çok isteyen isim olarak dikkat çekti. 32 sayı-7 asist ile iyi bir oyun ortaya koyan Foye buna rağmen galibiyeti getiremedi takımına. Griffin ise 21 sayı-11 ribaund ile double-double yaparak karşılaşmayı noktaladı.

Bizimkiler
Dün gece bir tek Ömer forma giyme şansını buldu. Ersan ise başına aldığı bir darbeden ötürü oynatılmadı. Ömer bulduğu süreyi en iyi şekilde değerlendirmeyi sürdürüyor. 15 dakika süre aldı Ömer, şut kullanmadı belki ama aldığı 6 ribaund ve 1 top çalması istatistik kağıdında gözüküyordu. Ömer'in ben biraz olsun eline top geçtiğinde potaya bakmasını isterim en azından oranladığımızda aldığı bu süreyi sıfır şut kullanarak geçirmemeli.

0 FARKLI FIKIR: