BIY AD

17 Mart 2011 Perşembe

Hansbrough'dan İmalı Sözler

Sezona kötü başlayan ve O'Brien yönetiminde beklenen performansına hiç bir zaman ulaşamayan Pacers'ta kaçınılmaz son gerçekleşmiş ve koç O'Brien'ın ipi çekilmişti. Yerine getirilen Frank Vogel'in gençlere daha çok süre verip play-off yolunda onlara şans tanıması takımda olumlu bir etki yaratmış ve üst üste galibiyetlerle ilk sekiz içine girmeyi başarmışlardı.

Pacers son döneminde her ne kadar bir ay önceki o müthiş performansı kadar etkili olmasa da takımda kendini bulan ve son günlerde sergilediği performansla ismini duyuran biri var. Tyler Hansbrough'tan bahsediyoruz. Kolej kariyerinde zaman zaman maçlarına denk gelmişliğim olmuştu ve beğendiğim bir isimdi ancak yapı olarak NBA'e bir türlü ayak uyduramadı ve kolej seviyesinde sergilediği performanslardan uzak kaldı. Vogel ile kendisini tekrar ispatlayan Hansbrough için güzel günler gelecek gibi. Mart ayında yakaladığı çıkışla dikkat çeken Hansbrough bu ay maç başına 32 dakika süre buldu ve ortalamalarının çok çok üstünde bir iki hafta geçirdi. Sayı ortalamasını ikiye katlayan Hansbrough 20.3 sayı ve 7.1 ribaund ortalamaları ile mücadele ediyor şu dönemde. Ayrıca %52'lik isabet oranı ile oynadığını da belirtmek gerek.

Hansbrough bu derece ön planda olduğu ve takımını taşımak adına oldukça başarılı performanslar sergilediği şu dönemde yeni koçunu basına övdü. Ancak bunu yaparken eski koçuna da taş atmayı ihmal etmemiş Hansbrough. Vogel'i oyuncuları dinlediği için öven ve onun kendilerine olan güvenini getiren isim olduğunu belirtti Hansbrough. Ancak Hansbrough'un sözleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Yeni koçunu överken eski koçu için de ''Bana hiç bir zaman inanmadı.'' diyerek sitemlerini belirtiyor. Vogel'in takıma özgüven kazandırdığı bir gerçek ve genç oyunculara süre vererek takımdaki enerjiyi de üst seviyede tutuyor. Tüm bunlar olurken ne olursa olsun ben eski koça böyle bir eleştirinin gelmesini sağlıklı bulmuyorum. Takım yolunda hedefine doğru ilerlerken oyuncunun eski defterleri açarak eski koçunu yermesi gereksiz bir açıklama olmuş. Haklılık payı var mı? Elbette var çünkü kapasitesi olan rüştünü kolej kariyerinde belli etmiş, üstelik yaşı da klasik çaylak isimlere göre daha olgun bir oyuncu Hansbrough ve süre alınca neler yapabildiğini hepimiz gördük. Ancak Pacers'ın öncelikli hedefi play-off yolunda yerini korumak ve gelecek adına sağlam adımlar atmak olmalı, geçmişi deşmek değil.

0 FARKLI FIKIR: