BIY AD

14 Mart 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 13.03.2011

Magic 111 - Suns 88
Orlando Arizona'dan istediğini alarak dönüyor. Maçta biraz olsun çekişme ve heyecan bekliyordum ama Suns'un dümeninde bulunan ismin forma giymemesi takımı da olumsuz etkiledi. Pota altında zaten Howard ile eşleşecek bir uzunu bulunmayan Suns'un bir de guard pozisyonunda en önemli avantajı olan Nash'in eksikliği ile oyunda ipleri tamamen Orlando'nun eline verdi. Rakibine skor üstünlüğünü vermeyen, boyalı alanı çok iyi kullanan ve ribaundlarda bir hayli üstün olan Magic rahat bir şekilde galibiyete giden takım oldu. Howard 26 sayı-15 ribaund-5 blok ile maçın yıldızı olurken, Hidayet ise 13 sayı-7 ribaund-2 asist üretti. Suns'ta Nash'in yokluğunda ilk beş çıkan Brooks 19 sayı-10 asist ile double-double yaptı ama bu performansı takımına yetmedi.

Thunder 95 - Cavaliers 75
Oklahoma'da ünü rahat geçenlerden biri oldu. Cleveland deplasmanına çıkan Thunder daha ilk çeyrekten çift haneli rakamlara ulaştığı gecede maçı da 20 sayılık bir farkla kazandı. 20 sayı-5 asist ile Westbrook performansıyla dikkat çekse de bu maç istatistiksel olarak ön planda olan bir başka isim var. 8 sayı-14 ribaund-7 blok üreten Ibaka takımına galibiyeti getirirken savunmada da bir hayli istekliydi. Maçı %33 saha içi isabeti ile tamamlayan Cavaliers'ta Gibson 16 sayısıyla takımının en skoreri oldu.

Bucks 56 - Celtics 87
Kolej maçlarında daha fazla sayı oluyor diyenleriniz var değil mi? Maç boyu çok kötü hücum etti Milwaukee zaten bu skor performansına ulaşabilmek için maç boyu bir hayli kötü olması gerek takımın. Saha içi isabetini geçtim serbest atış konusunda bile kötüydüler. Celtics rakibini kötü bir gününde yakaladı ama onlarda fazla sıkmadı. Milwaukee'nin bu skorunun lig tarihinin en düşük skorlarından biri olduğunu da belirtmek gerek. Çift hanelere ulaşan tek oyuncu Barron -10 sayı- oldu Bucks cephesinde. Celtics'te ise Allen'ın 17 sayısı vardı.

Pacers 106 - Knicks 93
Pacers kötü gidişine sonunda dur dedi ve Knicks karşısında deplasmanda kazanarak 6 maç aradan sonra galibiyete ulaştı. Takımın kaybetmesine rağmen son dönem sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Hansbrough dün gece bu iyi formunu taçlandıran bir istatistiğe imza attı. 29 sayı-8 ribaund ile oynayan genç oyuncu ürettiği sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Knicks cephesinde Billups 6 maç aradan sonra takımdaki yerini alırken kullandığı 7 üçlükte isabet bulamadı. Knicks dün gece 30 defa üçlük girişiminde bulundu ancak bunlardan sadece 7'sinde isabet bulabildi. Amare 28 ve Carmelo 25 sayı ile mücadele etti anca galibiyeti getiremediler.

Bobcats 95 - Raptors 90
Indiana ile beraber 6 maçlık yenilgi serisi bulunan bir diğer takım olan Bobcats'de dün gece galibiyete ulaşmayı başardı Raptors deplasmanında. Oldukça önemli bir galibiyete imza atan Bobcats'te maç içinde Evans ile çarpışan Jackson'un belindeki rahatsızlığı dikkat çekti. 23 sayıyla oynayan Augustin takımına galibiyeti getiren isim olurken bir diğer guard Henderson'da 18 sayı ile mücadele etti. Toronto cephesine bakacak olursak Evans 6 sayı-17 ribaund ile istatistik olarak ilgi çeken oyuncu olurken, Calderon'da 13 sayı-7 asist ile mücadele etti.

Wolves 77 - Warriors 100
Kıyamet alameti gibi bir şey olmalı değil mi bu? Love'un 53 maçtır süren double-double serisi dün gece sona erdi. 6 sayı-12 ribaund ile oynayan Love şaşırtan bir performansa imza attı. Can abinin yazısına bakıyorum Warriors oyuncuları da fazlasıyla hırs yapmış olmalı bu seriyi sonlandırmak için. Rahat bir şekilde istatistiği sürdürebileceği bir maçta bunun sonlanmasının başka bi açıklaması yoktur zaten. Kısalarıyla sonuca giden Warriors cephesinde Curry 29 sayı-9 ribaund-6 asist ile oynarken, Ellis'in 16 sayısı takımı galibiyete götüren performanslar oldu.

0 FARKLI FIKIR: