BIY AD

17 Mart 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 16.03.2011

Thunder 96 - Heat 85
Batı'nın iki devini evinde geçen Heat kötü gidişine nokta koymuştu ancak Thunder karşısında beklenmedik bir yenilgi aldılar. Düzlüğe çıkma yolunda önlerindeki Thunder engeli önemli bir virajdı Heat için ancak yenilgiden kurtulamadılar. Thunder ise çıkışını sürdürüyor. Üst üste 5.galibiyetini elde etti Heat deplasmanında. Kevin Durant galibiyette önemli bir performansa imza attı ve 27 sayı-7 ribaund-6 asist ile mücadele etti. Harden ise benchten gelerek iyi katkılarını sürdürürken bu maç 12 sayılık katkı sağladı. Perkins'in Thunder'a önemli bir savunma gayreti getirdiği bir gerçek. Henüz takımla 2.maçı olmasına rağmen savunma ve sertlik konusunda önemli bir boyut atlattığı ortada. Heat cephesinde ise büyük üçlünün sezon başından beri en kötü performansına tanık olmuş olabiliriz. Toplamda 21/69 gibi kötü bir yüzdeyle oynarken, Bibby dışında kayda değer bir katkı alamamaları galibiyetlerine engel oldu.

Pacers 80 - Celtics 92
Üst üste iki Knicks galibiyeti ile kendisine gelen Pacers iyi performansına Celtics karşısında devam edemedi. Celtics ise kötü bir haftanın ardından önemli bir galibiyet alarak zirveye tekrar ortak oldu. Jeff Green takasından sonra ilk kez bu kadar etkili olurken benchten gelerek 19 asyı kaydetti. Pierce ise 20 sayı-5 asist ile takımını galibiyete taşıyan performanslardan birine imza attı. Pacers'ta ise uzunların iyi performansı sürüyor. Takımın en formda ismi Hansbrough geceyi double-double ile kapatırken benchten gelen McRoberts 14 sayı-11 ribaund ile takımın en etkili ismi olmayı başardı.

Magic 93 - Bucks 89
Play-off potasına yarım adımlık mesafeye kadar yaklaşan Milwaukee üst üste 3. yenilgisini alarak kendisini tekrar tehlikeli bir pozisyonda buldu. Orlando ise uzatma sonunda aldığı bu galibiyet ile play-off'u garantileyen 4. takım oldu Doğu'da. Nelson&Arenas ikilisi maç boyu rakip takım için çok çabaladı ancak takımının galibiyetini engellemedi. Howard'ın 31 sayı-22 ribaund ile canavar performanslarından birini gösterdiği mücadelede Hidayet 19 sayı-5 asist ile oynayarak galibiyete önemli bir katkı sağladı. Bucks'u taşıyan iki guarddan Jennings 23 ve Salmons'ta 22 sayı ile mücadele etti.

Nuggets 102 - Hawks 87
Denver'ın takas sonrası yaptıklarını izlemek büyük keyif gerçekten. İyi bir basketbol izletiyorlar ve top paylaşımı konusunda adeta ders veriyorlar rakiplerine. Öne çıkan hiç bir isim olmuyor ve her maç skora katkı yapabilen birileri çıkıyor. Dün gece Hawks'ı evinde mağlup etti Denver ve son 10 maçta aldıkları 8.galibiyet oldu bu. Boyalı alanda üstünlüğü maç boyunca elinde tutan Denver'da Nene 20 sayı-7 ribaund ile etkili olmayı başardı. Denver'ın yakaladığı bu çıkışta en önemli paylardan birine sahip olan Lawson ise 9sayı-10 asist ile oynadı. Atlanta cephesinde ise her zamanki gibi takım kaybederken dökülen bir Joe Johnson görüyoruz. 4/13 isabet oranı ile sadece 12 sayıda kaldı Atlanta'nın en değerli adamı.

Mavericks 112 - Warriors 106
Batı'da iyi performansıyla dikkat çeken takımlardan Dallas kötü başladığı mücadeleyi iyi bitirdi. 18 sayılık farkla geri düşen Mavericks özellikle Nowitzki'nin yumruğunu masaya vurmasıyla ayağa kalktı ve maçı kazanmayı başardı. Nowitzki 34 sayı-13 ribaund ile bu önemli deplasmanda takımını galibiyete götüren isim olurken bench rotasyonu da galibiyete önemli katkılar sağladı. Terry'nin 19 sayı-6 ribaund-6 asistlik performansı da galibiyete ulaşan Dallas'ta önemli bir katkıydı. Warriors cephesinde ise Ellis2in 26 sayı-11 asistlik oyunu öne çıkarken Lee ise 22 sayı-9 ribaund ile mücadele etti.

Suns 95 - Hornets 100
Suns erimeye devam ediyor. Üst üste 4.yenilgisini alan Phoenix yarıştan kopmak üzere. 11. sıraya kadar gerileyen Suns'un Memphis ile arasındaki fark 3 maça kadar çıktı. Hornets cephesinde ise Paul'un müthiş performansı günden güne artıyor. 26 sayı-9 asist ile oynayan Paul takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Suns'ta 2 maç aradan sonra formasına kavuşan Nash 8 sayı-10 asist üretirken, benchten gelen Dudley 25 sayı-8 ribaund ile mücadele etti.

Wolves 104 - Jazz 119
Batı'da dengeler o kadar çabuk değişiyor ki play-off potasından koptuğunu düşündüğüm Utah bir anda tekrar 9.sıraya çıktı ve iddialı bir konuma geldi. Wolves'in tek ilgi çeken ismi Love müthiş serisi sonlandıktan sonra yeni bir seriye bu maçta başlamış olabilir. 22 sayı-11 ribaund ile mücadeleyi tamamladı Love. Galip gelen taraf olan Utah'ta ise Miles'ın 40 sayılık ekstra performansı fark yaratan çok önemli bir performanstı. Miles kariyer rekorunu da kırmış oldu dün gece. Utah'ın en formda isimlerinden Jefferson ise 26 sayı-11 ribaund ile etkili oyununu bu maçta da devam ettirdi.

Bobcats 78 - Rockets 94
Play-off için iddiasını sürdüren Houston evinde Bobcats karşısında rahat kazandı. Ligin iki yakasında da yarışın içinde bulunan takımların mücadelesinde daha çok isteyen Houston oldu ve oyununun karşılığını galibiyet ile aldı. Mücadeleci ruhu ile dikkat çeken Hayes 9 sayı-17 ribaund-7 asist ile başarılı bir performansa imza attı. Ayrıca Budinger'ın 19 sayılık performansı da günü başarılı istatistikleri arasındaydı. Bobcats'te tek başına takımına bir şeyler katmaya çalışan Augustin yine performansının karşılığını alamadı. 22 sayı ile oynayan oyuncu yenilgiyi önleyemedi.

Sixers 104 - Clippers 94
Play-off yarışından haftalar önce kopan ancak genç ve dinamik kadronun etkisi ile sürpriz galibiyetlere imza atarak adlarını duyurmayı halen başaran Clippers aynı başarıyı Sixers karşısında sergileyemedi. Sixers bu kritik deplasmanda aldığı galibiyet ile Knicks ile durumunu eşitleyerek önemli bir eşiğe ulaşmayı başardı. Pota altında 19 sayı-12 ribaund ile oldukça etkili olan Brand'in yanı sıra 5/8 üçlük isabeti ile 22 sayı bulan Meeks takımı galibiyete götüren isimlerdi. Takımın sezonu teorik olarak kapatmasının ardından performansında çok belirgin bir düşüş gözlenen Griffin yine yokları oynarken ekürisi DeAndre Jordan 15 sayı-16 ribaund ile takımının en etkili ismiydi.

Raptors 93 - Pistons 107
Sezonu kapatan iki takımın mücadelesinde gülen taraf Pistons oldu. Maçın başında skorda üstünlüğü ele geçiren Pistons maç boyu önde olan taraftı. Detroit'te sezonun en büyük kazancı ve en beğendiğim isimlerden biri olan Monroe bir kez daha başarılı bir performansa imza attı. 21 sayı-10 ribaund-5 asist ile oynayan Monroe'nin yanında Hamilton'un da 24 sayısı vardı. Raptors'ta ise 16 sayı ile oynayan DeRozan takımın en etkili ismi olarak dikkat çekti.

Cavaliers 97 - Kings 93
Bu sezon aldığı sayılı galibiyetten birini Kings deplasmanında aldı Cleveland. İddiasız iki takımın mücadelesinde galip gelen taraf Cleveland oldu. Son Cleveland hücumunda galibiyeti getiren basketi bulan Sessions 20 sayı-6 asist ile takımını taşıyan isim oldu. Kings cephesinde ise sezonun son bölümünde sürpriz bir çıkış gerçekleştiren Thornton yine takımının en etkili ismi olmayı başardı. 23 sayıyla oynayan Thornton'un yanı sıra Cousins'de 11 sayı-16 ribaund ile mücadele etti.

0 FARKLI FIKIR: