BIY AD

13 Mart 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 12.03.2011

Lakers 96 - Mavericks 91
Lakers hemen önünde bulunan Dallas engelini Bynum yardımıyla aşmayı başardı ve aradaki maç farkını yarım maça indirdi. Batı 2.liği açısından oldukça önemli bir karşılaşmaydı ve Lakers'ın 2.liği almak için tek şansı kazanmaktı. Maça bakıyorum Lakers maç içinde hep üstün bir görüntü çiziyor, o New York maçında yumruğunu masaya vurup istekli olan takım uyuyor sanki. Dallas'ın kaybetmesinin nedenlerinden biri de Lakers kadar istekli olmamasıdır. Yan katkılarında olduça önemi var maç sonucunda. Beaubois-Terry gibi isimlerden yeteri kadar katkı alamadı Dallas ancak büyük maçlarda genelde köşesine çekilen Blake 9 sayı-5 asist ile önemli bir katkı sağladı. Pota altından Gasol&Bynum ile etkili olan Lakers'ta özellikle Bynum'un 22 sayı-15 ribaundluk etkileyici oyunu ön planda. Dallas cephesinde ise Marion ve Nowitzki'nin 25'er sayısı vardı ancak yeterli olmadı.

Spurs 115 - Rockets 107
San Antonio her ne kadar formunun üst seviyelerinde olsa ve kağıt üzerinde büyük avantaj ile maça başlasa da neticede oynanan bir Texas derbisi. Her zaman çekişmeli maçlarıyla hatırladığım bu serilerin bir yenisi dün Toyota Center'da sahne aldı. Skorun hep yakın gittiği maçta son çeyrek daha zeki oynayan taraf olan Spurs galibiyete uzanmayı başardı. Spurs'te 8 ismin çift haneli sayılara ulaşması takım olarak iyi oynadıklarını gösteren belge oldu. Parker 21 sayı-6 asist ile iyi olarak arkadaşlarının arasından sıyrılırken, McDyess 12 sayı-12 ribaund ile oynadı. Rockets'in belki de play-off arenasına elveda dediği maç oldu. 28 sayı-5 asist ile Martin galibiyeti kovaladı ama yenilgiyi önleyemedi.

Jazz 100 - Bulls 118
Chicago'nun müthiş çıkışı devam ediyor. Form olarak ve kadro olarak kötü bir Utah'ı yakalayan Chicago maç boyu üstünlüğü kaptırmadan galibiyete uzandı. Farkı bir ara 30'lu sayılara kadar çıkartan Chicago için özellikle üçlük performansı galibiyeti getiren nokta oldu. 18/32 üçlük isabeti ile başarılı bir gece geçirdi Bulls yayın gerisinden. 26'şar sayıyla oynayan Rose ve Deng galibiyetin mimarlarından olurken benchten gelen ve özellikle üçlük performanslarıyla dikkat çeken Korver ve Watson'da başarılı bir gece geçirdi. Ömer ise 8 dakikada 2 sayı-2 ribaund-1 blok ile mücadele etti. Utah cephesine bakacak olursak dün Wolves karşısında sinen Jefferson 33 sayı-18 ribaund ile bu maç bir hayli etkili oldu ancak galibiyeti getiremedi.

Grizzlies 85 - Heat 118
Çekişmeli geçmesini beklediğim maçlardan biriydi ancak Heat'in ikinci çeyrekle beraber masaya yumruğunu vurması ile kolay bir maç oldu. Erken kopan maçtan da keyif alamadık. Wade bireysel performansıyla biraz olsun izleyenleri mutlu etti. 28 sayı-9 asit-5 blok-5 ribaund-3 top çalma ile oyunun her alanında çok verimli katkıları oldu Wade'in. Heat'in takıma yeni kattığı Bibby benchten gelerek gönderdiği 5 üçlük isabeti ile fark yaratan isimlerden biriydi ve maçı 17 sayıyla tamamladı. Grizzlies cephesinde benchten gelen Mayo'nun 19 sayılık katkısı dışında ciddi bir şey gözükmüyor. Üst üste 2. maçını kaybetti Memphis böylece. Şimdilik arkasındaki takımların beklentilerin altında devam etmesi onların işine geldi. Halen Suns'un bir maç önünde 8.sıradalar.

Blazers 82 - Hawks 91
Her iki yakada da play-off yarışını yakından ilgilendiren maçta gülen taraf ev sahibi Hawks oldu. Smith'in performansının Hawks için önemini söylüyorum genelde ancak dün gece ekstra katkılar geldi. Özellikle Teague'nin ilk beş başladığı maçta yaptığı ekstra katkılar dikkat çekti. 24 sayı-5 blok istatistikleriyle bu iki kategoride de kariyerinin en yüksek rakamına ulaşan genç oyuncu galibiyeti getiren isimdi. Crawford'un 20 sayısının tamamını ikinci devre bulduğunu da belirtmek gerek. Portland ise dün akşam Bobcats yenilgisinden sonra üst üste 2.yenilgisini aldı. 22 sayı-6 ribaund-7 asist ile Aldridge'in Portland adına etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Kings 103 - Hornets 115
Beş maçlık bir yenilgi serisiyle Hornets deplasmanına gelen Kings bu kez de Paul karşısında duramadı. Chris Paul sakatlıktan sonra çıktığı ilk maçta izleyenlere resital sundu. 33 sayı-15 asist-7 ribaund ile tek başına Kings'i deviren Paul'un yanı sıra 25 sayı-9 ribaund ile West her zamanki etkinliğini sürdürdü. Batı'da 5-8 arasında gidip gelen Hornets üst sıralar için avantaj yakalamış oldu. Kings cephesinde ise Thornton'un 25 sayısı yenilgiyi önleyemezken, Cousins 19 sayı-11 ribaund ile double-double'a imza attı.

Sixers 74 - Bucks 102
Milwaukee'nin play-off için müthiş performansı sürüyor. Ligin en formda takımlarından biri olan ve dün gece Celtics'i mağlup eden Sixers'a karşı evinde adeta top göstermeyen Milwaukee 28 sayılık galibiyete imza attı. Doğu'da son sıra için üç takımın müthiş bir mücadelesi var ve aralarında sadece yarım maç var bu üç takımın. Bucks'ta 14 sayı-12 ribaund-5 top çalma ile Mbah a Moute etkili olurken yine pota altında Bogut 17 sayı-9 ribaund ile oynadı. Sixers'tan son günlerde fazlasıyla övgüyle bahsediyorduk ama takım olarak kötü oynadıkları istisna bir maç oldu. Şutları girmedi, gereksiz top kayıpları vardı. Kötü oynamak için elinden geleni yaptı takım ve bu mağlubiyet geldi.

Pistons 101 - Nuggets 131
Denver-Detroit maçının ilk devresine göz atma fırsatı buldum. Denver'ın 8-10 sayılı üstünlükleri vardı ancak üçüncü çeyrek Pistons geri dönüş yaparak farkı eritmişti. Sonrasında ne oldu ne bitti pek hatırlamıyorum o uykulu halimle ama o üçüncü çeyrekle beraber başlayan ve dinmeyen bir Denver fırtınası vardı. Jr Smith'in etkili oyunu ile galibiyete uzandı Denver. 31 sayısıyla bu sezonun en yüksek rakamına ulaşan Smith 26 sayıyı 2. devre buldu. 15 sayı-11 asist ile Lawson dikkat çeken bir performansa imza atarken, Nene2de pota altında etkili oldu. Detroit cephesinde neredeyse unuttuğumuz Wilcox benchten gelerek 21 sayı kaydetti. Sayılarının çoğunu pota altından bulan Wilcox sayesinde boyalı alan üstünlüğü Pistons lehineydi ama aynı üstünlük skora yansımadı ve Denver gülen taraf oldu.

Clippers 122 - Wizards 101
Maçın pek bir esprisi yoktu sezonu kapatan iki takım olduğu için. Ancak Wall ve Griffin gibi sezonun en iyi iki çaylağını karşı karşıya getiren maç olarak ilgi çekiyordu. Wall ve Griffin'den beklediğimiz güzel performans ise bir diğer çaylak Bledsoe'dan geldi sürpriz bir şekilde. Benchten gelen genç oyuncu 23 sayı-8 ribaund-6 asist ile başarılı bir performans sergiledi, Griffin de ona 26 sayıyla eşlik etti ve Clippers'ın iki çaylağı galibiyetin mimarı oldu. Wizards cephesinde ipleri elinde tutan Wall 25 sayı-8 asist-7 ribaund ile etkili olsa da galibiyeti getiremedi.

0 FARKLI FIKIR: