BIY AD

19 Mart 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 18.03.2011

Spurs 97 - Mavericks 91
Gecenin belki de en önemli maçlarından biriydi. Batı'nın iki tepe takımının mücadelesinin bir diğer önemi de Texas derbisi olmasıydı. Dallas maça kötü başlamasına rağmen Nowitzki'nin etkili oyunu ile maçı ortaya getirdi. Ancak galibiyete ulaşmayı başaran taraf üç önemli yıldızından çok önemli katkılar alan Spurs oldu. Manu-Duncan-Parker üçlüsü toplamda 80 sayı bularak takımı galibiyete taşımayı bildi. Parker 33, Manu 25, Duncan 22 sayı ile mücadeleyi tamamladı. Dallas cephesinde ise her zamanki gibi ilk beşten sadece Nowitzki'nin iyi katkıları ve benchten gelen iyi katkılar var ancak alınan bu yenilgi ile Dallas 2.liği kaybettiğini perçinlemiş oldu.

Wolves 98 - Lakers 106
Lakers adına sıkıntılı geçen bir maçtı. Sıkıntılı derken rahat kazanmasını bekliyordum Lakers'ın ama işi son dakikaya kadar götürdüler. Dallas'ın da kaybetmesi ile 2.lik için çok önemli bir maçtı Lakers adına ve bu fırsatı geri çevirmediler. Çaylak Wes Johnson 29 sayısı ile Wolves'in en çok dikkat çeken ismi olurken, Love 15 sayı-13 ribaund ile etkili oldu. Kazanan tarafa bakacak olursak Gasol'ün müthiş performansını görüyoruz. 12/17 isabetle 25 sayı buldu Gasol ve takımını galibiyete taşıdı. Benchten gelerek 14 sayı bulan Brown'da galibiyette önemli bir faktör oldu.

Heat 106 - Hawks 85
Miami beklediğinden çok rahat bir şekilde galibiyete ulaştı Hawks deplasmanında. Evinde iyi oynayan ancak son dönemde basketboldan çok kopuk gözüken bir takım olan Atlanta dün gece de özellikle savunma konusunda yokları oynadı. LeBron üçüncü çeyrek tek başına 23 sayıyı Hawks potasına gönderirken maçı da 43 sayıyla tamamladı sadece üç çeyrek oynayarak. Üstelik bunu 16/21 gibi müthiş bir şut yüzdesiyle yaptı. Dün durdurulamayacak bir seviyedeydi James. Bosh'ta 17 sayı-10 ribaund-4 asist ile etkili bir oyun oynadı. Hawks cephesinde de bench rotasyonu biraz olsun oyuna katkı sağlamaya çalıştı ancak bu yeterli olmadı. Joe Johnson her zamanki gibi yokları oynayarak takımı bu kadar aciz durumdayken sahneye bile çıkmadı.

Nuggets 82 - Magic 85
Florida'ya dört maçlık bir galibiyet serisi ile gelen Denver sezonun en kötü hücum performanslarından birini sergilediği maçı son saniyede kaybetti. Maç başına yaklaşık 107 sayı bulan Denver 82 sayıda kaldı dün gece. Baktığımızda Lawson-Afflalo-Felton gibi isimlerin felaket şut attığını ve hiç oyuna ısınamadıklarını görüyoruz. Orlando'da bundan çok farksız değildi ama takım gibi mücadele etmeyi başardılar. Maçın genelinde Orlando'yu daha çok beğendim ben. 16 sayı-18 ribaund ile oynayan Howard'ın yanı sıra maçı kazandıran üçlüğü bulan Nelson 13 sayı ile mücadele etti. Denver cephesinde de 16 sayı bulan Wilson Chandler'ın etkili oyunu vardı ancak galibiyete yetmedi. Hidayet ise kariyerinin 4.kez triple-double yapmaya çok yaklaştı ancak 15 sayı-9 ribaund-8 asist ile mücadele etti.

Bulls 108 - Pacers 115
Indiana Pacers geçtiğimiz hafta üst üste kaybettiği dönemde önündeki şu fikstüre bakınca daha çok kaybederler demiştim içimden. 2 New York ve Doğu'nun tepesindeki Celtics-Bulls maçları ile zorlu bir viraja gireceklerdi. Bu 4 zorlu maçta alınan 3 galibiyet play-off için çok önemli bir adım oldu onlar için. Dün gece çoktan hak ettikleri bir maçı uzatma sonunda da olsa kazanmayı bildiler. Rose'un insanlıktan çıktığı bir bölümde farkı eriten Chicago maçın uzatmaya gitmesini sağladı ancak uzatmada yumruğunu masaya vuran Pacers oldu. 29 sayı-12 ribaund ile Hansbrough en etkili isim olurken, Bulls cephesinde de Rose 42 sayı bulurken 21 serbest atış kullandı. Ömer ise 20 dakika oyunda kaldı ve 5 sayı-3 ribaund-1 blok ile mücadele etti.

Celtics 77 - Rockets 93
Kasap et derdinde koyun can derdinde. Öyle bir maç oynandı. Play-off için kazanmak zorunda olan Rockets ile liderliğini kaybetmek istemeyen Celtics Toyota Center'da karşılaştı. Son dönemde beklenmedik yenilgiler alan Celtics üç maçlık kısa deplasman turnesine de kötü başlamış oldu. Rockets'te Scola gibi oyunun her iki alanında da etkili olabilen bir ismin eksikliğine rağmen kazanmayı başardı. Scola'nın eksikliğinde çaylak Patterson 18 sayı-12 ribaund ile dikkat çekerken, Martin 25 sayılık katkıyla galibiyeti getirdi. Maçta fark bir ara 30'lara dayanırken, Celtics son çeyrek rakibine nazaran daha etkili oldu ve bu sadece farkın erimesine katkıda bulundu. 17 sayıyla oynayan Jeff Green takımında en skorer isim olarak dikkat çekti.

Bobcats 82 - Thunder 99
Müthiş bir form yakalayan Oklahoma'nın önünde kimse duramıyor. Deplasman serisini tamamlayıp salonuna geri dönen Oklahoma karşısına çıkan Bobcats'e acımadı ve üst üste 6.galibiyetini elde etti. Durant-Harden-Westbrook üçlüsünün iyi performansları ile dolu dizgin devam eden Thunder boyalı alanda arkasını da sağlam tutmaya başladı Perkins ile. Durant 25 sayı üretirken benchten gelen Harden 21 sayı ile mücadele etti. Bobcats ise aldığı iki yenilgi ile play-off potasından uzaklaştı. 13 sayı-5 ribaund-5 asist ile Diaw takımı adına iyi mücadele etmesine rağmen galibiyeti getiremedi.

Knicks 95 - Pistons 99
New York sürpriz mağlubiyetlerine devam ediyor. Son beş maçta yüzü sdece bir kez gülebildi Knicks'in. Üstelik bu mağlubiyet ile beraber Doğu'da 7.sıraya kadar geriledi takım. Özellikle bu maç için son çeyrek skorunun 29-17 Detroit lehine olduğunu da belirtmek gerek. Son çeyrek çok kötü oynayan hücum etmekte zorlanan bir takım vardı. 13 sayı-12 ribaund ile Wilcox takımda en etkili isim olurken, 16 sayısı ile Prince en skoreri oldu Detroit'in. Knicks cephesinde ise 20 sayı-11 asist ile oynayan Douglas takımının en iyisi oldu. Yıldız isim Melo 2/12 isabetle yalnızca 6 sayıda kalması dikkat çekici bir diğer noktaydı.

Sixers 102 - Kings 80
Son dönemde başarılı performansıyla dikkat çeken Sixers önemli bir galibiyet aldı Kings deplasmanında. Daha ilk devre sonunda galibiyetini garantileyen Sixers, Knicks'in de kaybetmesi ile rakibini bir sıra altına almayı başardı. 15 sayı-9 ribaund-5 asist ile Holiday etkili bir oyun çıkartırken son dönemde Sixers galibiyetlerinde büyük pay sahibi olan isim Iguodala'da başarılı bir performans sergiledi. Iguodala 13 sayı-7 ribaund-9 asist ile bir kez daha her yöne yaptığı katkılar ile dikkat çekti. Sacramento tarafında ise 19 sayı-12 ribaund ile çaylak Cousins iyi bir performansa imza attı.

Warriors 97 - Suns 108
Dün gece kazanmayı hatırlayan bir başka takım da Suns oldu. Üst üste aldığı yenilgilerle play-off yarışından uzakta kalan Phoenix buna rağmen direnmeyi sürdürüyor. Evinde Golden State'e karşı başarılı bir performans sergileyen Suns maçın genelini üstün götürerek kazanmasını bildi. 17 sayı-10 asist-6 ribaund ile Nash takımını dipten çıkartan isim olurken, benchten gelen Gortat 18 sayı-9 rbaund üretti. Golden State cephesinde Ellis 3/11 isabetle kötü bir gece geçirdi ve hiç etkili olamadı. 30 sayısı ile Wright biraz olsun Golden State'i ayakta tutan isimdi ancak onun bu ğerformansı da galibiyet için yeterli olmadı.

Nets 95 - Bucks 110
Sürpriz Philadelphia galibiyeti ile play-off'un kıyısına kadar gelen ancak üst üste aldığı üç yenilgi ile sarsılan Milwaukee kazanmayı hatırladı. Carlos Delfino'nun üçlük isabeti konusunda kariyer rekoru kırdığı gecede Bucks galibiyete uzanmayı başardı. 8/11 üçlük isabeti ile oynayarak dikkat çeken Delfino 26 sayılık katkısıyla galibiyeti getiren isimdi. 23 sayı-7 asist-5 ribaund ile Salmons'ta oldukça etkiliydi Nets karşısında. Nets cephesinde ise son dönemde tekrar formunu bulan Lopez 25 sayıyla oynamasına rağmen 4 ribaund alarak ribaund sorunsalını yeniden ortaya çıkardı. Deron ise mücadeleyi 18 sayı-9 asist ile tamamladı.

Wizards 107 - Raptors 116
Ligin dibindeki iki takımın amaçsız mücadelesinde gülen taraf dinazorlar oldu. Draft lottery'sinde kimin ne kadar şansının olacağının belirleneceği hedefsiz bir maçtı. Ligin sonlarına doğru bu tip maçları sık sık görüyoruz zaten. Bargnani 33 ve DeRozan 30 sayısı ile takımını galibiyete taşımayı başardı. Wizards cephesinde ise sürpriz bir isim sahneye çıktı. Çaylak Travis Booker 26 sayı-13 ribaund ile oynadı ve sayı da kariyer rekorunu kırdı.

2 FARKLI FIKIR:

the great shot dedi ki...

abi dün denver'da herkes tuğla attı yine de sonuna kadar getirdik iyi yoldayız..

Adsız dedi ki...

Bi arkadaş vardı nets in playofflara gireceğine inanan hucüm özürlü bucks tan 110 yemişler haha:)