BIY AD

13 Nisan 2011 Çarşamba

"Doğu'nun Nuggets'ı Philadelphia"

Doğu konferansında eşleşmeler belli oldu. Yakın bir zamana kadar doğu zirvesinde birincilik kovalayan Celtics'in inanılmaz düşüşü ile Heat bir anda kendini 2. sırada buldu ve playoff ilk turunda 76ers ile eşleşti. Bir tarafta 2 yıldız artı Billups ve büyük bir pazar olan New York'un takımı ile eşleşeeklerken hiç bir yıldızı olmayan tamamen takım oyununa dayalı her maçta takım içerisinden birini ön plana çıkarabilen görece göz önünde olmayan bir rakip olacak karşılarında.

LeBron rakiplerini değerlendirirken şunları söylemiş: "Normalde ilk 5'ler kenara geldiğinde rahat bir nefes alabilirsiniz. Fakat karşınızda 76ers gibi her oyuncudan hemen hemen aynı katkıyı alan bir takım varsa bu işinizi çok zorlaştırır. Ben onları doğu konferansının Nuggets'ı olarak görüyorum. Ön plana çıkan bir süper starları yok fakat tüm oyuncular takım oyuncusu ve çok iyi bir kimya yakaladılar". Wade de 76ers'ın oturmuş bir takım ve derin bir kadrosu olduğunu belirtmiş ve her oyuncunun farklı rollerinin olduğunu eklemiş.

Tabi 76ers'ın bu seneki çıkışı takdir edilmeye değer. Gerçekten taş gibi bir takım oldular. Oyunun her anında maça asılıyorlar ve takım içerisinde arkadaşlık hat safhada. Fakat tüm bu olumlu faktörleri bir kefeye tecrübesizlikleri ve karşılarındaki rakibin gücünü bir kefeye koyduğumda çok fazla şansları olacağı kanaatinde değilim. Heat adına Knicks'ten daha iyi bir eşleşme olduğunu düşünüyorum.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bence new york ile eşleşselerdi onlar için daha kolay olurdu, carmelo ve amare'ye bağımlı bir takım çünkü ny. bunlardan birisini bile sustursalar pek sorun olmazdı. billups problem, evet, ama wade bile savunabilirdi onu. phila ise lebron'un da dediği gibi tamamen bir takım. ve "takım"a karşı oynamak çok daha zordur. en az 1 maç alacağını düşünüyorum ben phila'nın.

Adsız dedi ki...

görün bakın 76'ers ın çok hakkı yenecek.. Lebronunun ilk turdan elenmesine razı olmaz nba yönetimi