BIY AD

10 Nisan 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 9.04.2011

Jazz 102 - Spurs 111
Lig liderliğini Bulls'a kaptırmamak için galibiyetlerine devam eden Spurs evinde Utah'ı devirerek üst üste 4.galibiyetini elde etti. Boyalı alanda üstünlük kuran ve ikinci çeyrekle beraber skorda üstünlüğü eline alan Spurs galibiyete ulaşan taraf oldu. Jefferson 20 sayı ile takımının en skoreri olurken, 13 sayı-7 asist ile oynayan Parker'da başarılı bir performans sergiledi. Utah cephesinde ise Jefferson'un 23 sayısı galibiyet için yeterli değildi. Spurs bu galiiyetle beraber sezonun bitimine 2 maç kala 1.5 maçlık farkı korumayı başardı. Bulls'un bu akşam oynayacağı Orlando maçında yenilgi alması Spurs'ün lig liderliğini kesin hale getirecektir.

Wolves 106 - Nuggets 130
Play-off'ların ciddi takımlarından biri olan Denver evinde Wolves'i rahat bir sonuçla geçerken guard Lawson'dan tarihi bir performans izledik. 37 sayı-7 ribaund-6 asist üreten Lawson bu performansına tam 10/11 üçlük üreterek ulaştı. Yani yayın gerisinden 30 sayı üretti Lawson. 11 sayı-14 asist üreten Felton'un da geceyi başarılı bir şekilde kapattığını söyleyebiliriz. Buna karşın Wolves'e baktığımızda benchten gelen beş isminde çift hanelere çıkarak ilginç bir istatistiğe ulaştıklarını görüyoruz. Benchten 63 sayılık katkı aldılar ancak ilk beş başlayan isimlerin verimsiz performansları ve Denver'ın deli şut performansı birleşince galibiyet onlar için biraz lüx olurdu bu deplasmanda.

Hawks 83 - Wizards 115
Ne yapacağı hiç belli olmayan Atlanta basketboldan uzak olduğu dönemlerde bu ligden değilmiş gibi oynuyor ya hiç çekilmiyorlar. Dün gece Wizards karşısında yokları oynayan Atlanta, ligin en kötü takımlarından Wizards karşısında 32 sayı fark yedi. Rakibinin 2 katı top kaybı yapan ve ribaundlarda verimsiz kalan Hawks aslında hak ettiği bir yenilgi almış oldu. 23 sayı-7 ribaund ile oynayan son dönemin etkili ismi Blatche takımını taşırken, Wall ise 19 sayı-7 asist ile mücadele etti. Hawks'ta bu kötü gecesinde sivrilen oyuncu ise 21 sayı-10 ribaund ile Horford oldu ancak tek başına bu performans haliyle yeterli olmadı.

Clippers 78 - Rockets 99
Play-off'lar için uzunca bir süredir mücadele içinde olan ancak treni kaçıran Rockets galibiyetlerine devam ediyor. Clippers'ı evinde ağırlayan Rockets henüz ilk çeyrekten skorda üstünlüğü ele geçirdi ve çok rahat bir şekilde galibiyete uzanan taraf oldu. Rockets'te altı isim çift hanelere ulaşırken, Dragic 14 sayı-10 ribaund-7 asist ile başarılı bir performansa imza attı. Budinger'da 16 sayı-9 ribaund ile verimli bir performansa imza attı. Clippers cephesinde Griffin kullandığı şutların üçte ikisini kaçırdığı maçı 13 sayı-10 ribaund ile tamamladı.

Cavaliers 101 - Bucks 108
Sezonu kötü geçiren iki takımın mücadelesinde Bucks kazanan taraf oldu. Ersan ve Semih'in karşı karşıya geldiği maçta aynı zamanda Drew Gooden kariyerinin ilk triple-double'ına imza attı. 15 sayı-13 ribaund-13 asist ile şaşırtıcı bir istatistiğe imza atan Gooden takımını galibiyete taşırken, Salmons 32 sayı kaydetti. Cleveland'da ise Davis 19 sayı-6 asist ile oynadı. Bizimkilere bakacak olursak Ersan 16 dakika oyunda kaldı ve 11 sayı-5 ribaund ile başarılı bir performans sergilerken, Semih 23 dakikada 6 sayı-3 ribaund-2 blok üretti.

0 FARKLI FIKIR: