BIY AD

13 Nisan 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 11.04.2011

Bulls 103 - Knicks 90
NBA liderliği için mücadelesine devam eden Bulls, deplasmanda Knicks'i mağlup etmeyi başararak hem bu mücadelesini devam ettirdi hem de play-off öncesi formunu sürdürdü. Spurs'ün de kaybettiği gecede galibiyetleri eşitleyen Chicago'nun lider olup olamayacağı yarın gece belli olacak. Şu haliyle en hazır giren takımlardan biri olacaklar tahminimce. Şu an hiç bir play-off takımından o etkiyi göremiyorum. Denver ve Oklahoma biraz olsun Chicago'ya yakın ancak onların da birbiriyle eşleşme ihtimali var. Neyse konudan fazla sapmadan maça dönelim. Üçüncü çeyrek ibrenin değiştiği çeyrek oldu. Chicago 26-2(!)'lik müthiş bir seri yakalarken, bu depar onları galibiyete taşıdı.

Chicago'da Rose 26 sayı üretirken, Deng 23 sayı-10 ribaund ile mücadele etti. Chicago'nun skorunu paylaşan üçlü ise toplamda 63 sayı üreten Rose-Deng-Boozer üçlüsü oldu. Boyalı alanda da rakibine karşı bariz bir üstünlük kuran Chicago ribaundlarda etkili bir görüntü sergiledi. 10 dakika oyunda kalan Ömer ise 2 sayı-3 ribaund ile mücadele etti. Knicks cephesinde Amare'nin yokluğunda Melo 21 sayısı ile etkili oldu ancak galibiyeti getiremedi. Yarın gece sezonun son gecesi. Chicago evinde Nets'i ağırlayacak ve kazanırsa 9 maçlık bir galibiyet serisi ile sezonu kapatacak. Knicks ise Celtics deplasmanına gidiyor. Play-off'ların hemen öncesinde bir ön gösterim olacak.
Spurs 93 - Lakers 102
On gün öncesine kadar bu maçın Batı liderini belirleyecek derecede önem sahibi olduğunu söylüyorduk ama Lakers'ın beş(!) maçlık sürpriz yenilgi serisi buna engel oldu. Maç hedefinden çok mu uzaktı? Hayır tabi. Play-off öncesi ciddi bir hazırlık oldu iki ekip adına da. Maç başa baş giderken maçın bitimine yakın iyi bir seri yakalayan Lakers Spurs'un guard'ını son anlara doğru yaptığı bu atakla düşürdü. Lakers bu maçtan galibiyetle ayrıldı ama onlar için çok üzücü ve play-off yolunu etkileyebilecek bir olay yaşandı. Bynum sağ dizinden sakatlandı. Evet, Lakers taraftarının tüm sezon boyunca düşünmek bile istemediği bu olay çok kötü bir zamanlama ile sezonun sonunda gerçekleşti. Yarın akşam çekilecek MR'ı sonrası durumu belli olacakmış koca oğlanın. Maça dönecek olursak Kobe 27 sayı ile takımının en skoreri olurken, pota altında Gasol 17 sayı-17 ribaund ile Bynum'un eksikliğini kapatmaya çalıştı. Benchten gelen Odom'un 23 sayılık katkısı da galibiyette önemliydi. Spurs cephesinde Duncan-Manu-Parker üçlüsü forma giymezken, 12 sayı-11 ribaund ile Blair takımının en etkili ismiydi. Neal ise 16 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Grizzlies 89 - Blazers 102
Gerald Wallace'ın gelişi ile beraber çıkışa geçen Portland evinde takipçisi Memphis'e de geçit vermedi ve ligi Batı'nın 6.sırada bitirmeyi garantiledi. Dün gecenin diğer iki maçı kadar dikkatleri çeken bir maç olmuştur buna eminim. Üçüncü çeyrekle beraber üstünlüğü tamamen eline alan Portland maçı kontrolünde götürdü. Memphis son çeyrekte zaman zaman geri dönüş için fırsat kollasa da bunda başarılı olamadı. Aldridge 22 sayı-11 ribaund ile başarılı bir performans sergilerken, benchten gelen Fernandez ve Batum'un katkıları takımı galibiyete götüren faktörler oldu. Memphis cephesinde ise Randolph'un dinlendirilmesi onların boyalı alandaki gücünü biraz olsun zayıflattı. 11 sayı-10 ribaund üreten Gasol'de tek başına çare olamayınca onlar adına yenilgi kaçınılmaz oldu.

1 FARKLI FIKIR:

sukullaci dedi ki...

Bynum a bişey olmamıştır umarım. Adam müzmin sakat. Ne kadar iyi oynarsa oynasın eğer bu playoff larıda kaçırırsa sene sonu gidebilir.