BIY AD

12 Nisan 2011 Salı

NBA'de Bugün - Doğu'da Eşleşmeler Belli

Bugün yine okuldu vizeydi derken vaktinde yazamadık günün maçlarını. Dün gece oynanan maçlar sonunda Doğu'da ilk tur play-off eşleşmeleri belli oldu. Atlanta deplasmanına çıkan Heat son dönemin formsuz takımına karşı zorlandı. Görünene göre Hawks kafaca hazırdı maça ancak son bölümü iyi oynayan taraf Heat oldu. Gecenin sürprizi ise Wizards'tan geldi. Bir gece önce Heat'e mağlup olan Celtics back-to-back maçında başkent ekibine konuk oldu. Wizards karşısında sürpriz bir yenilgi alan Celtics böylelikle 2.lik şansını kaybetti. Böylece Doğu'da ilk 8 takımın sıralaması da belirlenmiş oldu. Play-off eşleşmelerine bakacak olursak;
(1) Chicago Bulls - Indiana Pacers (8)
(2) Miami Heat - Philadelphia 76ers (7)
(3) Boston Celtics - New York Knicks (6)
(4) Orlando Magic - Atlanta Hawks (5)

Batı yakasında ise durum biraz daha karmaşık. Dün gece Rockets karşısında galibiyete giden Dallas 2.lik koltuğunu Lakers'ın elinden aldı. Batı'da sadece Spurs ve Nuggets'ın sıralamasında bir değişiklik olmayacak ancak kalan 2 günün neler getireceği halen belli değil. Oklahoma da dün gece Kings deplasmanında galibiyet elde etti ve Lakers ile aradaki maç farkını yarım maça indirdi. Play-off'un son üç sırasında da karmaşa var. Belki de Lakers gibi önemli kozları bulunan bir takım ile play-off'da eşleşmemek adına kurnazlıklar da dönebilir son maçlarda. Bu gece oynanacak Portland-Memphis maçı da son sıralar için önemli bir mücadele olacak.

Günün bireysel performanslarına göz atalım biraz. Stuckey ile başlamak istiyorum. Dün gece her ne kadar takımı kaybetmiş olsa da 29 sayı-14 asist ile çok başarılı bir performansa imza attı genç oyuncu. Miami'den LeBron'un Hawks karşısında sergilediği 34 sayı-10 ribaund-7 asistlik performansta play-off'lar açısından önemli bir mesaj veriyor bizlere. Sacramento karşısında galibiyete giden Oklahoma'da genç yıldızlar yine performanslarıyla ön plana çıktı. 30 sayı-9 ribaund ile Westbrook ve 32 sayı ile Durant takımlarını sırtlayarak önemli bir galibiyeti takıma kazandırdılar.

Bizimkilere bakacak olursak Semih Cleveland formasıyla dün gece ilk beş başladı ancak faul probleminden dolayı sadece 19 dakika oyunda kaldı. 5 kez potayı deneyen Semih sadece 1 isabet kaydetti ve 5 sayı-1 asist ile mücadeleyi noktaladı. Orlando, Sixers karşısında kazanırken, Hidayet 7 sayı-3 ribaund-3 asist üretti. Milwaukee'de ise benchten gelen Ersan 6 sayı-8 ribaund ile başarılı bir oyun sergiledi.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

yapın artık bi play-off anketi

Onur dedi ki...

Ayın 15'ine kadar LeaguePass ücretsiz haberiniz ola

Adsız dedi ki...

4. olmasına rağmen en şanslısı orlando galiba

Ender dedi ki...

league pass 15 nisan'a kadar beleş. bir yazı yazsanız fena olmaz bu konuda.