BIY AD

30 Nisan 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - Play-Off 14.Gün

Spurs 91 - Grizzlies 99
Play-off'ların en büyük sürprizinin yaşandığı seride Memphis dün akşam turu geçen taraf oldu. Sezonun son iki maçında adeta yatarak Spurs eşleşmesini bekleyen Memphis istediğini almayı başardı. Spurs'ün lig lideri olarak başladığı ve büyük favori olduğu seride Memphis ilk play-off galibiyetini almakla kalmadı aynı zamanda seriyi geçen taraf oldu. Zach Randolph'un müthiş performansıyla buraya kadar gelen seride son sözü yine Zach söyledi. Spurs maç boyu tedirgin ve gergin olan taraftı. Maçın genelinde kovalayan taraf oldular ancak maçın bitimine 5 dakika kala öne geçmeyi başardılar. Bu dakikadan sonra Zach ile tekrar kontrolü eline alan Memphis serinin son maça kalmasına izin vermedi ve Oklahoma'nın rakibi oldu.

Son çeyrek adeta parkede Zach Randolph fırtınası vardı. Maçı 31 sayı-11 ribaund ile tamamladı Randolph ancak son çeyreğe 16 sayı sığdırarak kritik anlarda yaptığı katkı ile takımı taşıdı. Pota altında oldukça etkili bir seri geçiren Gasol ise 13 sayı-11 ribaund ile double-double'a imza attı. Spurs cephesinde ise Parker'in 23 ve Ginobili'nin 16 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Spurs bu yenilgi ile beraber 2000'li yıllarda kurduğu müthiş organizasyonun da sonuna geldi muhtemelen. Memphis cephesine dönecek olursak onlar için bu sezon play-off yapmak başlıca hedefti ki önlerindeki planlama da henüz ilk turu geçmek belki yoktu. Ancak onlar müthiş bir sürprize imza atarak yarı finale adım atmayı başardı. Pazar akşamı Oklahoma ile olan serileri başlıyor. Sezon içinde oynanan 4 maçın 3'ünde Grizzlies üstünlüğünün görülmesi de serinin heyecanlı geçeceğine dair bir örnek.

10 FARKLI FIKIR:

kadri kamaci dedi ki...

Bence Z-Bo şuan ligin tartışmasız en iyi PF'i.

Adsız dedi ki...

Rudy Gay'e maksimum kontrat vermenin saçmalığını da anlamıştır Memphis yönetimi ama artık iş işten geçti.

Adsız dedi ki...

Rudy Gay'siz bir takımda clucth player olup decadelik Spurs franchise nın tabutuna son çiviyi çakan Zach Randolph artık hak ettiği saygıyı görmeli.

Adsız dedi ki...

Spurs gibi Stern'ün kanatlarının altında besleip NBA'e yakışmayan çirkin basketbolla yıllardır yer işgal etmiş bir takımın nihayet geri dönülemez şekilde dağıldığını görmek beni mutlu etti.

Adsız dedi ki...

işte 2011 playoffların en büyük hayalkırıklığı. bu senenin loser takımı olmayı spurs şimdiden garantiledi

goldenaxe dedi ki...

Spurs'ün lig lideri olarak başladığı ve büyük favori olduğu seride

Lig lideri derken?

Onur dedi ki...

ufak ve dostça bir düzeltme:)
spurs batı lideriydi lig lideri bulls oldu

Adsız dedi ki...

kulübü kapatsa üzülmeyeceğim iğrenç spurs ü eledi ya memphis, finale çıksalar değer!

Adsız dedi ki...

Kıskananlar çatlasın spurs yüzüklerini sayarsınız ancak yaşa varol spurs

Adsız dedi ki...

Yarı Finaller başlıyor değerlendirme yazısı yazmayacak mısınız ?!