BIY AD

19 Mayıs 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - Play-Off 28.Gün

Heat 85 - Bulls 75
Doğu'da bir hayli önem taşıyan bir maçtı. Chicago'nun galibiyeti seriyi hemen hemen bitirme noktasına getirecekken, Heat'in galibiyeti ile avantaj Miami cephesine geçecekti. Seriyi kazandıracak anahtar maçlardan biri oynandı dün gece ve Miami deplasmandan galibiyeti çalarak Florida'a 1-1 ile dönmeyi başardı. Psikolojik olarak avantajı da ele geçiren Miami ilk iki turda evinde hiç maç kaybetmemesi de dikkat çeken istatistiklerden. Florida'da 6 maç oynayan Miami bunların hepsinden mutlu bir şekilde ayrılmayı başarmıştı ve şimdi serinin sıradaki iki maçı Florida'da oynanacak.

Maça dönecek olursak ilk periyot Deng'in ekstra oyunu ile Chiacgo skorda üstünlüğü ele geçirdi. İlk periyodun ardından oyuna ısınan Miami'de özellikle James ve Wade'in katkıları ile fark kapandı ve Bulls'un oyun anlamında önde olduğu bir devreyi önde kapatmayı başardı Miami. Üçüncü periyot ise enerjinin tamamen Heat tarafına geçtiği bir çeyrek oldu. Benchten gelerek takımına kattığı enerjisi ile Haslem bu periyodun hikayesini oluşturdu ve takımını taşıyan oyuncu oldu. Son çeyrekte kontrollü bir şekilde oyunu sürdüren ve farkı korumaya çalışan Heat, Bulls'un geri dönüş çabalarına cevap vermeyi başardı. Bir ara pota altında Wade ve Ömer'in çarpışmasından doğan karışıklıkta oyun durduruldu. Tekrar başlayan maçta Chicago oyuna ağırlığını koyamadı ve galibiyeti alan Heat oldu.

Hemen Haslem'a bir paragraf açalım. Üçüncü çeyrekte sergilediği oyun, enerji getiren smaçları ve ortaya koyduğu yüreği ile Haslem belki de maçın hikayesi oldu. Chicago serisinin ilk maçında ve Boston serisinde de bir maçta kısa bir süre alan ancak performans bakımından etkili olamayan Haslem'in tam anlamıyla geri dönüşü dün gece yaşandı. Haslem'in karakterinin aslında tam anlamıyla play-off atmosferi ile uyuştuğunu da belirtmemize gerek yok sanırım ve ritmini bulduğu zaman çok büyük katkıları olacaktır. Dün akşam 13 sayı-5 ribaund ile galibiyeti getiren isimlerden biri oldu Haslem mücadelesini ortaya koyarak.

Heat'e maçı getiren isim LeBron Jaes oldu dün gece. İzlerken Celtics serisinin 4.maçını hatırladım birazda. Oradaki psikoloji ile oynadı James ve deplasmanda alınması gereken maçı çıkıp almayı başardı. Buraya kazanmaya geldiği belliydi ve 29 sayı-10 ribaund ile double-double yaparak takımının en iyilerinden biri oldu. Wade ise 24 sayı-9 ribaund ile oynayarak önemli bir katkı yaptı. Heat'in bu maçta değişen en önemli özelliği ribaundlarda etkili olmasıydı. Belki tam anlamıyla üstün değilleri bu konuda ama ilk maçtaki gibi pasif olmadıklarını gösterdiler ve mücadeleden kaçınmadılar.

Chicago cephesine geçecek olursak Rose 21 sayı-6 ribaund-8 asist ile başarılı bir maç çıkarttı ancak 23'te 7 isabetle oynaması gözlerden kaçmadı. Oyun yapısı gereği içeri sürekli yüklenen ve takımın lideri konumunda olan Rose, Chicago hücumlarının dörtte birinde topu potaya gönderen isim oldu. Deng ise maçın ilk periyodunda etkili oldu ancak oyununu maçın geneline yayamadı ve maçı 13 sayı ile tamamladı. Dün akşam Boozer'da hücum konusunda beklenilen performansa ulaşamazken benchten gelen Gibson 8 sayısı ile etkili bir perfrmans ortaya koydu. Ömer ise 17 dakika oyunda kaldı ve savunması ile Chicago potasını zaman zaman tek başına koruması ile önemli bir mücadele örneği sergiledi. 2 ribaund-1 blok ile maçı tamamladı ve Chicago'nun savunma bayrağını en önde taşıyan isimlerden oldu.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

yorum yayinlamiyosunuz artik ama zaten yazara gidecek bu. "Chicago'nun galibiyeti seriyi hemen hemen bitirme noktasına getirecekken", seriler 7 maclik, 5 mac deil. onemli avantaj desen daha anlasilir olur, veya bu cumleyi chicago bu 2 maci alip deplasmanda da bir mac aldiginda kullanmaniz daha munasip olurdu.

Adsız dedi ki...

lebron jaes değil lebron james dikkat edelim lütfen