BIY AD

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Courtney Lee Kızgın

Hala şaşkın ve kızgınmış Magic kendisini Nets'e takas ettiği için. Magic'in geçmişte takımdan gönderdiği Ben Wallace, T-Mac, Mike Miller ve Maggette gibi oyuncularınkine benzer bir kariyer yaşamak istediğini belirtmiş. İleride onları pişman etmek için çok çalışacağını söylemiş. Artık amacı bu olacakmış tamamen.

Hırs ve ateş iyi, güzel şeylerdir, oyuncuların kariyerleri boyunca sahip olmaları gereken özelliklerdir. Ama çıkıp 3 günde 1 aynı konuda açıklama yapmayı da gerektirmez. Hele NBA'deki takas edilen oyuncu sayısını düşününce. Her takımdan gönderilen oyuncu bu tür açıklamalar yapsaydı ohooooo...

Lee'nin bakış açısı yanlış. Nets bu takası Lee olmadan yapmazdı. Tıpkı Wolves'un Jefferson olmasaydı Garnett'i göndermeyeceği gibi. Yani kendisine değer veren, Harris ile beraber üstlerine kadro kurmayı hedefleyen bir takım var... Magic'in de karşılığında aldığı adam Carter yani. Açıklamaları gören de ortalama üstü bir rol adamıyla takas edildiğini sanacak Lee'nin. Tabii ki gözünü kırpmadan gönderecek Otis Smith Lee'yi, sözkonusu Carter iken. Lee ne bekliyordu ki?

Önemli olan hamlenin şu anda doğru olması. İleride Carter basketbolu bıraktığında, Lee All-Star'a seçiliyorken Magic taraftarlarının "ah keşke Lee'yi takas etmeseydik" diyeceklerini sanmıyorum. Nitekim Magic'in elinde böyle bir kadro varken, şu anda şampiyonluk şanslarını arttırmaları kadar doğal birşey yok. İki üç sene boyunca Lee'nin gelişimini beklemek gibi bir lüksleri yok şu anda.

1 FARKLI FIKIR:

Major dedi ki...

lee iyice antipatik olmaya başladı. birde orlando'dan gönderilen tmsc gibi kariyer yapmak istiyorum gibi sacma bir cümle olamaz.

tmac hem kendi gitmek istedi hemde gittikten sonra bir baltaya sap dahi olamadı..