BIY AD

26 Ağustos 2009 Çarşamba

EPWC: Türkiye 77 - Hırvatistan 82

Dışarıdaydım, son 14 dakikayı izleyebildim sadece. O yüzden dolu dolu bir yazı yazamayacağım. Hatta oldukça kısa tutacağım.

Defansımızı hiç beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Hırvatistan, içeriden, dışarıdan, pick & roll'dan, birebir oyunlardan kısacası basketbolda aklınıza gelebilecek hemen her türlü hücumdan sayı buldu. Hele maçın en kritik pozisyonunda yaptığımız savunma evlere şenlikti. Popovic'in boyalı alana girip 3'lüğün dışındaki Kus'a çıkardığı pozisyonda, Hırvat guard'ın 3-4 metre etrafında bizden kimse yoktu. Kus'un şutu çemberin ön yüzüne çarpıp yükselip şansa çemberin içine düştü ama o kadar boş bıraktık ki, rahatlıkla "bu basketi yemeyi hakettik" diyebiliyorum. Eh ondan sonra da zaten maç bitti.

Maçta hoşuma giden tek yön ise Ömer Aşık'ın savunmasıydı. Ersan neredeyse kayboldu bütün 4. çeyrek boyunca. Hidayet ise hazırladığı ve attığı pozisyonlarla rakibe direnen isimdi. Bu arada Kerem'in bileğindeki sorun geçmiş gibiydi bu sevindirici bir haber. Çünkü Milli takımımızı Ender Arslan'ın yönettiğini izledikçe basketboldan soğudumu hissediyorum...

Güzel bir antrenman maçı oldu bence. Turnuva öncesi yenilip eksiklerimizin farkına varmak da bir şans sayılır belki de. Tabii farkına vardıysak...

1 FARKLI FIKIR:

tolga dedi ki...

defans gerçekten de rezaletti. ömer aşık hücumda berbattı hele hele serbes atışlar mübarek karpuz atıyor diycem o bile hafif kaçar. nba'de görmeyi en çok istediğim oyuncu olan ömer aşık böyle devam ederse işi zor gibi.