BIY AD

13 Eylül 2009 Pazar

Russell: Jordan Gelsin de Görelim

Evet yine Jordan'ın Hall of Fame'e giriş konuşmasıyla ilgili bir haber ve yorum... Jordan'ın laf soktuğu isimlerden biri olan Bryon Russell'dan net bir yanıt gelmiş: "Hemen California'ya gelsin oynayalım. Bu açık bir çağrıdır. Ağzına bile ederim. Milyonlarca doları var, herhalde özel uçakla gelmek için o kadar para verebilir. Mark Jackson yorumculuk, Mitch Richmond da hakemlik yapabilir. Televizyondan bile yayınlatabiliriz, hepimiz görürüz bakalım Michael Jordan hala oynayabiliyor mu?"

Jordan'ın Russell hakkında söylediklerini hatırlayalım: Yıl 1994 Jordan ilk emeklilik zamanlarında, Bryon Russell ile karşılaşmışlar. Russell Jordan'a "Niye bıraktın ki? Hadi şortunu giy de gel, seni savunabilirim/durdurabilirim" tarzında birşeyler söylemiş. Jordan'ın döndüğü 1995-96 sezonunda, ilk Jazz-Bulls maçında, Jordan Russell'a: "Hadi bakalım sana beni savunmak için bir fırsat" şeklinde meydan okuduğunu söyledi. Ayrıca Majesteleri, ardından devam eden 2 sene boyunca ona kendisini savunmak için birçok fırsat verdiğini belirterek iğnelemeye devam etmişti. Son olarak da "Onu bundan sonra şortla görürsem, yine aynı şeyi yapacağım."

Russell bu anlatılanın kelimesi kelimesine doğru olduğunu, bu yüzden alınmadığını hatta tam tersine böyle bir srenomide Jordan'ın onu anlatmasından dolayı gurur duyduğunu söylemiş. "Kariyeri boyunca anısı olan o kadar kişi arasından aklına ben geldiysem ne mutlu bana" demiş. Ayrıca istisnasız hergün birilerinin ona 1998 Finalleri'ndeki Jordan'ın şutunu sorduğunu da belirtmeden edememiş. "Müthiş bir pozisyon ve basketti ama Jordan'ın itmesine de faul çalmadılar, tarihin bir parçası olmaktan utanmıyorum" diye devam etmiş. Burayı okuyup da o şutu bilmeyen biri olacağını zannetmiyorum ama yine de videoyu koyayım:


Link

Bana göre bu açıklamalardan alınmasa çıkıp böyle bir demeç vermezdi ama hadi bakalım inanalım Russell'a bu konuda. Sanki medyada ismini son bir kez daha duyurmak ve altta kalmamak adına bu tip bir çıkış yapmış. Son olarak da Jordan'ın Wizards'daki yıllarında takım arkadaşı olduklarını belirtip "O zamanlarda hiç bu konu açılmamıştı ayrıca hiç 1'e 1 yapmadık." demiş. Konuşmayı bitirirken Jordan'ı, telefonunu ortak bir arkadaşlarından alması için teşvik etmiş ve eklemiş: "Ben hala şortumu giyiyorum, beklerim."

Jordan'ın kabul etmesine hiç ihtimal vermiyorum ama olursa çok eğleneceğimiz kesin. Ayrıca Russell büyük hayal kırıklığına uğrayacaktır, zannedersem Jordan'ın son zamanlarda çıkan videolarını izlememiş. Pota bir 30-40 santim aşağı indirilmiş olsa da, buyrun 46 yaşında bir adamın fade away'lerinin güzelliğine bakın:


Link

3 FARKLI FIKIR:

Süleyman Bilgiç dedi ki...

WHERE JORDAN HAPPENS!!!

sedath dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sedath dedi ki...

WHERE RESPECT HAPPENS!!!