BIY AD

21 Ocak 2010 Perşembe

20 Ocak'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
Bobcats savunması. Miami bu gece sadece 65 sayıda kalmış Charlotte karşısında. Bobcats oyuncuları onlara göz açtırmamış, toplamda %29’la şut çekmiş Miami(22-76). İçeriden sayı üretemeyince üçlüklere sığınmışlar ancak 23 tane deneyip sadece 2’sini sayıya çevirince malubiyet kaçınılmaz olmuş. Bobcats hücumda da müthişmiş. İlk çeyrekteki 17 şutlarından sadece 3’ünü kaçırmışlar, maç burada bitmiş zaten Miami için. Stephen Jackson’ın 10’da 7 saha içi 12’de 10 serbest atışla 24 sayısı var. 20 sayı 10 ribaundluk katkı da Gerald Wallace’tan gelmiş, ayrıca 2 top çalması ve tam 5 bloğu var. Bobcats son 10 maçında 9-1 ve ayrıca evindeki son 9 maçı da kazandı.

Dwight Howard sonunda maça kafasını vermiş, arkadaşları da ona güzel paslar vermiş ve maçı 32 sayı (8/13)11 ribaundla bitirmiş. 11 ribaundunun 7’si hücumdan almış, 32 sayısının yarısını da serbest atışlardan bulmuş. Zaten Indiana’da faul problemine girmeyen ilk beş oyuncusu yok. Roy Hibbert’tan da intikamını almış oldu Howard.

Nowitzki de genelde yaptığı gibi 11/19’la takımını taşımış ve 28 sayı atmış. 5 ribaundu 2 de bloğu var. Tam hayvan bir performans değil, zaten Mike Miller’ın farkı bire indiren üçlüğünden sonra yaptığı hücum faulün sonucunda Wizards, maçı kazanma şansı ele geçirmiş. Ancak Marion’ın iyi savunmasıyla maçı Washington’da kazanmayı başarmışlar. İlginç bi not olark Jason Kidd maçta kullandığı 10 şutun 8’ini kaçırmış. Fakat yaptığı 15 asist, Wizards’ın takım olarak yaptığı asist sayısına eşit.

Rodney Stuckey, 27 sayı, kariyer rekoru olan 11 ribaund (6’sı hücum) ve 6 asistiyle Celtics’in son zamanlarında bol bol tattığı yenilgilere bir yenisi daha eklemiş.

Bogut, Toronto’nun zayıf pota altı savunmasına karşı müthiş oynayarak 4 dakika kala 6. faulünü almasına rağmen maçı takımına kazandırmış. Kullandığı 14 şutun sadece 3’ünü kaçırmış ve yanına 12 ribaund 3 blok eklemiş.

Kevin Durant yine bir 30 sayı üstü performansla Minnesota’ya karşı galibiyeti kapmış. %50 isabetle 31 sayısı var, bunun 11’i serbest atışlardan. 10 tane de ribaund almış. Böylece Oklahoma City, geçen sezon aldığı toplam galibiyet sayısını geçmiş oldu. 3-4 maçı da son anda verdiklerini düşünürsek bu gençlere hayran olmamak elde değil.

Hornets'da Chris Paul’un 21 sayı 13 asist 6 ribaund ve son çeyrekte önemli basketleri var. David West de ona 21 sayı 13 ribaund eklemiş, 3 de top çalmış.

Phoenix’ten J-Rich, Amar’e ve Nash burada. Jason Richardson benchten girip 10/14 ile 28 sayı 7 ribaundla oynamış doğum gününde. Amare’nin 15’te 10’la 27 sayısı 7 ribaundu var. Nash’in de yalnızca 12 sayısına karşın 15 asisti var. Maçı rahat kazanmışlar Nets’e karşı elbette.

Boozer da oldukça agresifmiş bu gece. Spurs’e karşı 31 sayı 13 ribaundla oynamış. Bitime 30 saniye kala Duncan’a 6. faulünü aldırarak 19999 sayıda kalmasına neden olmuş bir bakıma ayrıca.

Denver’da Billups 37 sayı atarak 4 sene önceki kariyer rekorunu egale etmiş. 8 asisti 8 ribaundu var, maçı uzatmada kazanmalarında büyük katkıda bulunmuş takımına tabii ki.

Boşa kürek çekenler:
Tyreke Evans ve Kevin Martin, Kings’in 97 sayısından 47’sini atmışlar. 2’şer top çalmaları beşer de asistleri var. Tyreke 9/17 ile 24 sayı Kevin Martin de 8/18 ile 23 sayı göndermiş ama Atlanta benchi de 47 sayılık katkı yapınca ikilinın katkısı kurtaramamış takımı. Bir ara %50’lere çıkıp herkesi şaşırtan Sacramento hala savaşmasına ve mücadele etmeine rağmen - en azından istatistiki olarak - beklenen seviyeye döndü. Son 11 maçın 10'unu kaybettiler...

Randy Foye, bu sezon çıktığı en yüksek skora ulaşarak Dallas potasına 26 sayı göndermiş 14’te 9’la. Haywood’dan da 18 ribaund 13 sayılık bir katkı gelmiş ama evlerinde yenilmişler Mavericks’e.

Rondo da Detroit’e karşı 21 sayı 8 ribaund 7 asist ve 4 top çalmayla her alanda takımını taşımaya çalışmış ama Pistons’ın ikinci yarıdaki oyunuyla sahadan mağlup ayrılmışlar.

Bosh, sezonun en iyi maçını oynamış Bucks’a karşı. 26’da 15’le 44 sayı atarak kariyer rekorunu kurmış, 12 ribaundu 4 de asisti var fakat Milwaukee’den galibiyetle ayrılamamışlar.

Al Jefferson 20 sayı 9 ribaundla oynamış ama daha önemlisi takımının son basketini atmış. Ardından top Thunder’dayken hücum faulünü alarak takımına topu kazandırmayı başarmış. Ancak sonrasında kaçırdığı şutun ribaund mücadelesinde Jeff Green’den çıkan topu hakemler Minnesota’ya vermeyince çabaları boşa gitmiş. Aynı maçta Corew Brewer da 25 sayı 5 ribaund 6 asist 5 top çalmayla 4x5 yapmış.

Memphis’te Gay'in 16’da 11’le 26 sayı atmış. Ayrıca 6 saniye kala maçı eşitleyen çok önemli bir üçlüğü var fakat James Posey’nin basketine yenik düşerek maçı Hornet’e kaybettiler.

Manu Utah’a karşı 22 sayı 8 asist 5 ribaundla takımı için çırpınmış fakat Utah’ı bu maç da yenememişler San Antonio’da. Utah 4-0 ile süpürdü San Antonio'yu. Başımıza taş yağacak.

Ellis yine pek çok top kullanıp pek çok sayı atmış. Tamamını oynadığı maçta 28’de 12’yle 39 sayısı var, bunlardan üçü maçı uzatmaya götüren basketten. Ayrıca 10 asistine karşın 3 top kaybı yapmış. Aynı maçta son haftalaın yükselen ismi Corey Maggette’nin 10/18 isabetle 33 sayısı var. Ayrıca 9 ribaund alıp 6 da asist vermiş.

Günün X-faktörleri:
Jason Williams, Jameer Nelson’ın yokları oynadığı maçta 25 dakika oynadığı maçta 11’de 6’yla 14 sayı atmış, yanında 9 asist vermiş. Jameer Nelson’ın da tek asisti var 23 dakikada.

Çaylak Bayless kenardan 12’de 7’yle 18 sayı 3 top çalmalık katkı yapmış, üstelik 18 sayısının 14’ü son çeyrekte gelmiş.

Carlos Delfino son maçlardaki iyi oyununa devam etmiş; 22 sayı, 8 ribaund ve 4 asisti var Toronto’ya karşı.

Robin Lopez ikizine bir şeyler göstermek istemiş olacak, 10’da 8’le tam 20 sayı atmış Nets potasına, 7 tane de ribaund almış.

Kirilenko Utah’ı epey seviyor olacak ki 2011'de kontratını yenilemek istediğini söyledikten sonra, bu maç bir şeyler yapmaya karar vermiş. 26 sayı göndermiş Spurs’e karşı, hem de 15’te 11’le. 8 ribaundu iki top çalması var bir de.

Takımı Baltalayanlar:
Barea, Dallas benchinden oyuna dahil olduğu 14 dakikada 10 şut çekip dokuzunu kaçırmayı başarmış. Aynı maçta son maçlarda takımının her şeyi olan Antawn Jamison da 10 şutundan sadece 2’sini sayıya çevirebilmiş.

Bahtsız Blazers:
Sakatlıktan yeni dönen Roy, bu gece 76’ers karşısında ilk yarının sonuna doğru yine sakatlandı. Çok ciddi olmasa da iki maç daha kaçırması bekleniyormuş Roy’un.

Bizimkiler:
Korkulan olmuş ve Ersan yedek başlamış. Gerçi 24 dakika almış, ortalama aldığı süre de o civarlarda ama kenardan gelip bu süreleri almya devam edecek mi acaba? 11’de 3’le 8 sayısı, 5 de ribaundu var.

Hidayet de kabus gibi iki maçın ardından çift hanelere çıkabilmiş. Ama yine kendi standartlarında bir oyun sergileyemediği açık. 14’te 5 isabetle oynamış, 4 asisti 4 ribaundu var.

2 FARKLI FIKIR:

PIERREMANU dedi ki...

Farkettim ki ne zaman burada Kirilenko'ya birşeyler desem, ayar versem kendi çapımda gece iyi bir maç çıkarıyor. Dün birşeyler söyledim yine iyi bir maç çıkarmış. Bu üç oldu yanılmıyorsam. Ayrıca Ersan da bazen öyle lüzumsuz fauller yapıyorki hocası olup kenara almak ve bir araba fırça atmak istiyorum.

Absürd dedi ki...

Bizimkiler özellikle ersan doğru şut seçimi yapıyorlar ancak girmiyor iyi şut atmasına rağmen bence büyük bir şanssızlık var üstlerinde bir kurşun döktürsünler, ayrıca ersan çok gereksiz faul alıyor evet ama bunların çoğunu rakibin önüne geçerek hücum faul almaya çalışması yüzünden oluyor bunu çok fazla kullanıyor çoğu zamanda işe yarıyor ancak bu hareket büyük risk tabi.