BIY AD

17 Ocak 2010 Pazar

Bobcats Kendini Aştı (Suns'a Teşekkür)

Madem internette sorun var ve maçları izleyemiyorum, hem de NTV'deki yayında problem var, şu rekor hakkında birşeyler karalamaya başlayayım. Az önce 125-99 Bobcats'in üstünlüğüyle sona eren maçta Bobcats ilk yarıda 74 sayı atarak kulüp rekorunu egale etti. İşin ilginci 2006 yılında yenildikleri bir Suns maçında ilk olarak bu rekoru elde etmişler.

NBA'in en kötü ve en yavaş tempoda hücum eden takımlarından biri olan Bobcats'te ilk yarıda Gerald Wallace 11'de 8 isabetle 24 sayı üretti ve 9 ribaund aldı. Muhteşem oynadı. İstatistikler çok iyi olsa da aslında Wallace'ın yarattığı etkiyi göstermeye yetmiyor. Ribaundu aldığı birkaç pozisyonda direk rakip sahaya geçerek rahat sayılar buldu veya asist yaptı takım arkadaşlarına. Ayrıca kendisine hazırlanan pozisyonlarda beklenmedik bir şekilde 2'de 2 üçlük attı. Wallace'a Jackson skorer oyunuyla, Diaw da asistleriyle eşlik edince Bobcats hücumda fazlasıyla akıcı oynadı. İkinci çeyrekte de Derrick Brown'ın da hızlı hücumlardaki katkılarını ve çembere katlarını unutmayalım. İlk yarının skoru 74-47 Bobcats lehineydi. İkinci yarının başlarında Wallace ortalıkta gözükmedi ama Diaw ve Jackson farkın kapanmasını önlediler, sonra da zaten maçı izlemenin bir anlamı kalmadı.

Ama tabii Bobcats gibi hücumda zorlanan bir takımın bu sayıları atması gerçekten çok ilginçti. 74 sayı dile kolay. Suns zaten savunmada pek takılmayan bir takım ama bu gece işi iyice abarttılar. Bobcats ilk yarıda 27 şutunun 19'unda asist yaptı ve bunların çoğu bomboş atışlardı. Suns'dan savunma adına aslında ufak çabalar gördük ama Bobcats'i bir kere çok ısındırmışlardı. Orta ve uzak mesafeli şutlarda müthiş isabetli attılar özellikle ilk çeyrekte. Maç başına 5 civarı üçlük bulan Bobcats, ilk 12 dakikada 7'de 6 üçlük isabeti buldu. Bu herşeyi anlatıyor herhalde.

Bobcats'in savunmasının iyi olduğunu blog'da pek çok kereler yazdım. Bu maçta da Phoenix gibi bir takımı durdurmayı başardılar. İkinci çeyreğin ortalarında 27 sayıda kalmıştı Suns. Sonra Amare'nin silkinmesiyle biraz kendilerine geldiler ama tabii yukarıda belirttiğim gibi savunmaları o kadar kötüydü ki rakibe yaklaşmak gibi bir şansları olmadı. Tabii yorgunluk avantajı da onların lehineydi. Suns, Atlanta'da maç yaptıktan sonra Charlotte'a gelirken, Bobcats dünkü maçını evinde Spurs'e karşı yapmıştı. Yani bir takım yol katederken diğeri evinde dinlendi.

Ama ne olursa olsun bir defans takımına ilk yarıda 74 sayı veriyorsanız, şapkayı önünüze koyup bir düşünmeye başlamalısınız. Sonuçta ne kadar iyi hücum ederseniz edin çıkıp 80 atacak değilsiniz 24 dakikada...

3 FARKLI FIKIR:

Dodosuke dedi ki...

gerald wallace o mouthpieceini ağzının içinde değil de dışında tutmaya devam ettiği sürece 100 sayı da atsa saygı duymicam.Uyuz oluyorum resmen ağzını burnunu kırasım geliyor ya ahah.

sabonis dedi ki...

kıskanma adamı dodo =)

Dodosuke dedi ki...

ya ama dikkatli izle adam smaca , turnikeye , bloğa , nereye çıkarsa çıksın hep ağzındakini de çıkartıyo , sonra çıkartsa bi derece , adam pozisyonun içinde çıkartıyo hiç saygısı yok herifin kimseye.Geçen Chris Paul da maç öncesi tokalaşmalarda ağzından çıkartmış yarım bi şekilde karşı takımdan biriyle öpüşüyodu yani nası bi rezalet anlamıyorum.