BIY AD

20 Ocak 2010 Çarşamba

Tyreke Evans'a Dava

Bundan 3 sene evvel kuzeni ve 2 arkadaşıyla beraber arabayla bir yere gidiyorlarmış. Tyreke arabayı kullanırken, kuzeni de ön yolcu koltuğundaymış. Kuzeni silah çıkarmış, ateş etmiş ve Marcus Reason ismindeki kişiyi öldürmüş. Tyreke de hemen uzaklaşmış olay yerinden. Daha sonra kuzeni kendisi teslim olmuş ve 9-20 yıl arası hapis cezası almış. Tyreke ise polisle işbirliğinde bulunmuş, yardımcı olmuş ve hakkında bir suçlama olmamış. Muhtemelen kuzeni de arabadakilerin olaydan bihaber olduklarına dair ifade vermiştr. Kısacası Evans suç ortağı olarak görülmemiş. Şimdi Reason'ın ailesi 50,000 dolarlık bir dava açmışlar Evans'a. "Niye Evans NBA'de garanti kontrat aldıktan sonra acaba?" diye sormak lazım.

Bazı kişiler "Evans suç ortağı, ünlü bir basketbolcu olduğu için bu işten kurtarıyor mu yakasını?" tarzında fikirler atmışlar ortaya ancak şunu unutmamak lazım ki olay olduğunda Evans henüz 18 yaşında liseye giden bir gençti ve polisle işbirliği yaptı. Ayrıca Evans geçtiğimiz sene kuzeninin davası sonuçlandığında da henüz koleje giden ve basketbol oynayan bir öğrenciydi. Yani suçsuz bulunmasının, ünlü olmasıyla bir ilgisi olmadığı açık herhalde. Yanlış zamanda yanlış yerdeymiş diyebiliriz belki de.

3 FARKLI FIKIR:

fairfax dedi ki...

Konu cinayet; yanlis zaman, yanlis yer biraz komik olmus. Suclu bulunmasi, bulunmamasi bulundugu eyalet kanunlarini/kanun adamlarini ilgilendirir tabiki. Parayi kazaninca ailenin dava acmasi ise siyahi amerikan profili acisindan gayet normal.

Xscape dedi ki...

biraz daha bekleselermiş. adam büyük ihtimal ROY olacak, sacramento nun yeni franchise player'ı oldu sayılır. çaylak kontratı bitince bir maksimum veya ona yakın birşey kapabilir. o zaman at oltayı işte, ya tutarsa diye.)

Mehmet Dinler dedi ki...

7-8 yıla kadar bi MVP alıcak o zaman açsınlar davayı.