BIY AD

25 Ocak 2010 Pazartesi

24 Ocak'tan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
New York gibi bir takım %33’lerle şut atıp karşısındaki %58’lere çıkarsa ne olur? Dün gece Madison Square Garden’da 50 sayı fark olmuş (128-78), Mavs lehine elbette. Böyle normalin ötesinde bir maçta hayvana hayvan denir mi bilmiyorum ama maçta göze çarpan isim 15 sayı 18 ribaund 2 blokla Drew Gooden olmuş. Dallas bu galibiyeti Kidd ve Dampier’dan yoksun almış üstelik. Hani Dampier, Knicks'e karşı pek de önemli değil ama Kidd'siz 50 sayı fark atmaları gerçekten çok ilginç. Kulüp tarihinin en farklı galibiyetini aldılar. Knicks'in de en farklı 2. mağlubiyeti olmuş bugüne kadarki. Kısacası pek normal bir maç değildi evet.

Camby yine görevini fazlasıyla yapmış Washington’da. Tam 19 ribaundu, iki tanesi aynı pozisyonda olan 5 bloğu ve 12 sayısı var. Geçenlerde25 ribaund aldığında yazmayı unutmuştum, gönlünü almış olayım böylece. Baron Davis’in de kötü şut attığı gecede 11 asist 5 top çalmayla oynamış.

Boşa Kürek Çekenler:
Haywood’un 18 sayı, 12 ribaund 3 blokla oynamış bu gece. Bu sene daha önce de gördüğümüz gibi güzel beslenerek sadece 8 şutunun sadece birini kaçırmış. 12 ribaundunun 7’sini hücumda almış. Onun yanında Antawn Jamison’ın da 16’da 8’le 20 sayısı 10 ribaundu var ancak Clippers’ta her parça olması gerektiği gibi işleyince 92-78 malubiyet kaçınılmaz olmuş Wizards cephesi için. Clippers 8 maçtır süren deplasman mağlubiyeti serisini sona erdirmiş.

Lakers Toronto’ya karşı hücumda iyi bir maç çıkarmış doğal olarak ama savunmada aynı oyunu sergileyememişler. Kobe triple double'ı 1 asistle kaçırmış: 11/24 şut isabetiyle ile 27 sayısı var, 9 da asisti. Aldığı 16 ribaund kariyer rekoru. Son pozisyonda kenardan gelen kötü pas yere düşünce çok zor atışını sayıya çevirememiş ve 105-106 yenilmişler. Bu da dahil 6’da 1 üçlük atmış Kobe sadece.
Ona Lakers uzunları Gasol ve Bynum yardım etmiş. Gasol’ün 23’te 10’la 22 sayısı var, ben Raptors’a karşı daha yüksek bir yüzde beklerdim. Bynum da 21 sayısını 15’te 9’la atmış, 9’ar ribaundları var. Onların yanında Farmar, Odom’un bench'ten gereken katkıyı yapamadığı maçta 7/11 ile 17 sayı üretip skora önemli katkı yapmış.

Bizimkiler:
Hidayet hala çok kötü şut atıyor. 6’da 1’le 9 sayı atmış bu gece Artest’e karşı. 5 asisti var güzel ama şu şutlarını ne zaman düzenli olarak sokmaya başlayacak merak içindeyim. Yine de son pozisyonda Toronto onun eline bakmış, Lakers pick&roll da adam değiştirdiğ için içeri girmeye karar vermiş ve yalan bir faul sonucu bulduğu iki serbest atışla takımına maçı kazandırmış. Toronto'ya biraz olsun affetmiştir kendisini fakat Lakers taraftarının karardan memnun olmadıklarını tahmin edebiliyorum. Şurada maçın özeti var, bakın kararınızı verin:


Link

2 FARKLI FIKIR:

...S.f.R... dedi ki...

Dün gece Gasol ve Bynum içeride her top aldıgında kız gibi çığlık attılar. 1-2 pozisyonda temas ta varsa bagırmalarını anlarım faul u göstermek için ama her pozisyonda da bagırılmaz ki. İspanyolların bu konuda ki ünleri zaten malum Bynum da Gasol den bir şeyler kapmış sanırım. Bu arada defalarca karşılaştırma şansım oldu Gasol daha güzel çığlık atıyor. Zannedersiniz ormanda yanlız kalmış Nuri Alço sıkıştırıyor :))

Unknown dedi ki...

Gasol arkadan hafif itmiş gibi gözüküyor.Bence yalan faul demek ağır kaçmış.Zaten farkettiysen arkadan bakan hakem geliyor.Demek ki bir itme var.Faul'ün Gasol'a yazıldığınıda hatırlatayım.