BIY AD

29 Ocak 2010 Cuma

28 Ocak'tan Notlar

Celtics - Magic:
Magic'in sadece ama sadece 20 üçlük denediğini görüyoruz. Acaba Van Gundy benim Magic yazımı mı okudu? Ayrıca Howard 12 kez saha içinden atış denemiş, 10 kere de serbest atış çizgisine gitmiş. Çok olumlu istatistikler. Bir ara 16 sayı geri düştükleri maçta son çeyrekte Gortat-Howard'ı beraber sahaya sürmüş Van Gundy ve 35-22'lik üstünlük kurarak maçı kazanmışlar. Daha önce bu ikiliyi hiç düşünmediği için Bass ile bu tarz 5'ler saha sürer diye düşünüyordum. Maçtaki en dikkat çeken istatistik Magic'in 17 hücum ribaundu ve Celtics'in 12/26 üçlük isabet oranı. Hücum ribaundlarının da en önemli sebebi Perkins'in faul problemine girmesinden dolayı sadece 15 dakika oyunda kalabilmesi.

Mavericks - Suns:
Son 2-3 dakikasını izleyebildim. Nash (19 sayı 11 asist) bu zaman diliminde 5 sayı üretip bir de asist yaparak Suns'ın 18 maçtır süren TNT'de yayınlanan maçları kaybetme alışkanlığını sona erdirdi. Attığı 2 basketi de kendi kişisel becerisiyle yarattığını söylemeliyim. Maçı koparan baskette kankası Nowitzki'nin üzerine giderek turnikeyi buldu. Öyle çok dikkat çekici bir istatistik yok, sadece Nowitzki'nin son dakikalarda top almakta zorlandığını ve bu nedenle takımını kurtaramadığını söylemeliyim. Zaten son çeyrek boyunca da sadece 1 şut kullanmış. Buna ek olarak Suns 110 sayıyı geçtiğinde 13-4 idi bunu 14-4 yaptılar. Maçın skoru 112-106. Ayrıca 120 sayıyı geçtiklerinde 7 galibiyetleri 1 mağlubiyetleri varmış.

Hedo:
Sonunda sağlam bir maç çıkardı. %50 isabetle 26 sayı ve 11 ribaund. Gerçi Knicks'e karşı olduğu için şüpheyle yaklaşmak lazım ama olsun. Maçtan sonra yaptığı röportaj da görülmeye değer. Zaten orada değerlendirme yapmıştım kısa bir şekilde.
Ayrıca 2. çeyrekte farkı Knicks adına açılırken devreye giren Calderon'u da yazmak lazım, 12 sayı 7 asisti var ama maçın kopmasına engel olmuş.

Boşa kürek çekenler:
David Lee, All-Star'a seçilmemesinden dolayı gaza gelmiş. 21'de 13 isabetle, 29 sayı üretip 18 ribaund almış.

2 FARKLI FIKIR:

Haketo Zaman dedi ki...

Maç TNT'de diye basmıştım Dallas'a halbuki :)

Dodosuke dedi ki...

dwight howardın resminde top ile çember oranına bak ya , şu nbade 3lük yüzdem 100ün altına düşerse daha da basket oynamıyorum.