BIY AD

31 Ocak 2010 Pazar

30 Ocak'tan Notlar

Avustralya Açık finali ve 1-2 ufak işim nedeniyle oldukça geç yazabildim.

Hawks - Magic:
Magic maça çok fazla birebir oynayarak hatta zorlayarak başladı. Bunun 1 numaralı sorumlusu Vince Carter'dı. Hawks da başlarda iyi şut atınca skor bir anda 16-6 oldu skor. Van Gundy'nin molasından sonra Magic 3 pozisyon üstüste Howard'a top indirdi. Horford 2. faulünü erkenden almasın diye oyuna giren Collins çok kısa bir süre içinde 3'ledi. Bunların yanında Magic 1-2 tane zor şutu değerlendirip, Hawks'da Horford ve Marvin ile bomboş atışları değerlendiremeyince Magic farkı kapadı. Bu noktadan sonra garip top kayıpları gelmeye başladı iki takımdan da. Son 2-3 dakikalık dönemde 5 veya 6 kere topu rakibe teslim ettiler yanılmıyorsam. Hızlı hücumlarda bir türlü doğru adama pas vermediler, özellikle Magic'te Jason Williams sorumluydu bu konuda.

İkinci çeyrekte Magic Dwight'tan oynamaya devam etti. Mario West'in Dwight Howard'dan aldığı hücum ribaundu da bu çeyrekte geldi. Bir hayli ilginç bir andı. Videosunu daha sonra koyacağım. Takım olarak fazlasıyla 1'e 1'e döndüler. Biraz Crawford'ın suçu vardı bunda bence. Magic'te ise Gortat ile Jason Williams Nash-Amare tarzı pick and roll'lar oynamaya başladılar. Ayrıca Redick'in de başta Anderson'a olmak üzere takım arkadaşlarına doğru pasları vererek pek çok asist yaptığını söylemeliyim. Magic hala içeriyi beslemeye devam ediyor, hem de bulduğu boş dış atışları sayıya çeviriyordu. Fark 8-9'a kadar çıktıktan sonra Joe Johnson takımının pozisyon üretmekte zorlandığı anlarda 4 sayı üreterek yeniden maça ortak olmalarını sağladı ve farkı 2'ye kadar indirdiler ancak Josh Smith'in orta sahada yaptığı süper gereksiz faul sırasında Nelson atış haline geçti ve 3 faulü de sayıya çevirdi. Devre 5 sayı farkla sona erdi.

Üçüncü çeyrekte Joe Johnson'ın hazırladığı pozisyonlarda dış şutlarında isabet bulamayan ve bir süre sonra Johnson'ı da unutan Atlanta, Dwight Howard'a teslim oldu desek yeridir.

Joe Johnson topa değmeyince skor üretmekte ne kadar zorlandıklarını bir kez daha görmüş olduk. Takımda onun dışında pozisyon üretebilen adam yok, bu da bence ciddi bir şampiyonluk adayı olmalarını engelliyor. Magic 2 maçtır mantıklı sayıda üçlükler deniyor ve Howard'ı ciddi anlamda besliyor. Vince Carter da biraz daha takım oyununa adapte olsa ve eleştirilerden kurtulmak için zor şutlar/turnikeler denemese çok daha iyi olacak. Zaten onu bu zor şutları turnikeleri gerektiği/ihtiyaç olduğu zamanlarda denesin diye aldılar... Son çeyreği izlemedim çünkü sabah Avustralya Açık finali için enerji toplamam lazımdı ama Hawks'un pek yaklaşmasına izin vermemiş Magic.

Dwight Howard: 10/16 saha içi, 11/18 serbest atış ile 31 sayı, 19 ribaund (sadece 1'i hücum), 2 asist, 3 blok.
Joe Johnson: 8/16 saha içi ile 19 sayı, 6 ribaund, 7 asist.

Günün hayvan performansları:
Andre Miller kendinden geçmiş. 31’de 22’yle tam 52 sayı. 5 ribaund 2 asist 2 de top çalma var ama şu 52’ye takıldım kaldım ben. Bu adamın son 4 maç attığı sayıları yazıyorum: 11-6-7-2. Yani son 4 maçta attığının 2 katını dün attı. Şaka herhalde. Fazlasıyla olağan dışı bir günmüş onun için yani. Öte yandan Miller’ın hakkını yemeyelim ama zamanında çok iyi bir savunmacı olan Kidd’in ne hallere geldiğini görüyoruz biraz da. Tabii Barea ve Marion'ın da Miller'ı durdurmaya çalıştıklarını söyleyelim. Bu 52'nin Miller'ın kariyer rekoru olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Bu sene gelen 50 sayı ve üzerinde atan üçüncü olmayı başardı. Yanlış hatırlamıyorsam Carmelo ve tabii Jennings idi diğer ikisi. Toplamda 9 asist yapan Portland'ın kazanması da oldukça ilginç bir istatistik olmuş. Normal şartlarda bu rakamla maç kazanılması çok çok zor ama Miller faktörü diyelim. 52 sayı atınca, oyun kurucu bile olarak yaptığınız 2 asisti eleştirmek zor oluyor.

Gerald Wallace All-Star kutlamalarına aynen devam ediyor; 18’de 12’yle 38 sayı 11 ribaund. Üstüne 2 asist 2 blok 2 top çalma. 15’te 12 serbest atış yüzdesi var. Stephen Jackson da ona skor yönünde geçtiğimiz günlerdeki gibi yardım edemese de 8 asist yapmış. Aynı şekilde 14’te 3’le skora katkı sağlayamayan diğer bir oyuncu Felton’ın da 6 top çalması dikkat çekiyor.

Darren Collison ne yapmış öyle? 17 sayı ve 18 asist? 5 tane de top kaybetmiş çaylak oyuncu ama bu yüzden eleştirecek değilim. Saha içinden 4/11 ile oynamış, iyi değil ancak 10'da 9 serbest atış isabeti var. Daha yeni Chicago maçında pota altında trafiğe girip top kaybı yaparak için maçı kaybettiren adamdan, böyle bir performans elbette şaşırtıcı. Ayrıca Chris Paul'ün bazen beslemeyi unuttuğu Okafor'u da çok iyi beslemiş: Tam 8 kere asist yapmış ona. Okafor bu sezon 4 veya 5. kere 20 sayının üzerine çıktı sadece. Hornets önemli bir galibiyet aldı Collison sayesinde. Hornets tarihinde bir çaylağın ulaştığı en yüksek asist rakamıymış 18...

Andrew Bogut dağınık takımını pota altında omuzlarına alarak 17 say 15 ribaund 4 blok 2 top çalmayla oynamış. Faul problemine girdiği için kısıtlı süre aldığı bölümler olmuş. Maçta Milwaukee genel anlamda çok zorlanmasa da maçın bitimine bir dakika kala fark 5’e kadar inmiş. Sonuç olarak maçı 84-95 bitirmeyi bilmiş Bucks yine de.

Andre Miller'dan sonra ikinci Miller da burada. Mike olan Knicks'e karşı coşmuş, coşturmuş. Maçı izlemedim ama Knicks alan savunması yapmış ve Miller tam 7 tane üçlük ile cezayı kesmiş. Zaten maçtan sonra da "Alan savunması bir şutör için rüya gibi birşeydir." demiş. 25 sayı, 9 ribaund ve 8 asisti var. "Bu asist rakamı nerden çıktı?" diye soranlara özellikle geçen sezon Minnesota'daki 3-4 maçına bakmalarını önereceğim. Zaten kariyeri boyunca doğru ekstra pası yapmaktan çekinmeyen Miller'ın dün oyun kurucu sezgileri de ön plana çıkmış. Harika bir maç çıkarmış.

Antawn Jamison 23 ribaund ile kariyer rekorunu kırmış. Tam 11'i hücum... Buna Knicks efekti diyorlar işte. Yanında da 21 sayısı var ancak sadece 10/26 ile şut atmış. Çok ilginç bir şekilde, sadece ama sadece 1 üçlük denemiş Jamison. İlginç. Muhtemelen tip'lediği bir çok atışı kaçırdı diye düşünüyorum. Son olarak da 3 asistini yazayım.

Boşa kürek çekenler:
Grizzlies uzunları Randolph-Gasol yine burada. Kazandıkları zaman hayvan oluyorlar, kaybettikleri zaman boşa kürek çekiyorlar. Kötü maç çıkarmıyolar adeta. Ne zaman düşecek bu formları acaba? Bu maçta da toplam 50 sayı, 28 ribaund, 6 asist, 4 top çalma ve 2 blokla oynamışlar, üstüne üstlük 21/35 isabet oranı ile... Grizzlies takım olarak 23 hücum ribaundu almış, hemen aşağıda video veriyorum, özelikle uzatmadaki 4 hücum ribaunduna dikkat. Ama evlerinde üst üste 12. galibiyeti almalarına yetmemiş bu istatistikler.


Link

Kevin Martin 11/25 gibi, iyi bir yüzdeyle olmasa da 31 sayı atarak sezon başındaki oyununa yakın performanslar sergilemeye devam ediyor. Tabii onun bu istatistikleri, 5’te 2’yle 4 sayıda kalan (ama 7 asist yapan) Evans’ın oyununu nasıl etkiler zaman gösterecek. Daha çok oyun kuruculuğa kayacakmış gibi bir görüntü var.

David Lee, Haywood-Jamison ikilisine karşı iyi mücadele etmiş ve 24 sayı, 9 ribaund yapmış. Yanında bu sezon bizleri alıştırdığı gibi 6 asisti var.

Günün X-faktörü:
Hakim Warrick, arada çıkardığı iyi performansların birini de Heat karşısında sergilemiş, 14’te 9’la 22 sayısı 6 ribaundu var. Ayrıca bu sayıların 10’u son çeyrekte gelmiş, takımının en skorer ismi de kendisi. Warrick’e karşılık Ersan’ın 8’de 2’yle sadece 4 sayı 1 ribaund 1 asisti bulunuyor 16 dakikada.

Takımı baltalayanlar:
Buraya yazmayacaktım ama dayanamadım. Nowitzki 9/19 isabetle 28 sayı atıp 9 ribaund almışken buraya yazılır mı? Eğer 4. çeyreğin sonunda maçı kazandıracak şutu ve uzatmanın sonunda 2 kere üstüste maçı yeniden uzatacak şutları sokamaz ise buraya da yazarım. Normalde bu atışlarda 3'te 1'i geçtim, 3'te 2 sokmasını beklerim ben...

Rudy Gay 3/14 saha içi ve 3/6 serbest atış isabeti ile takımını baltalamış. 10 sayıda kalmış ve yanında sadece 1 asisti var.

1 FARKLI FIKIR:

Trapped Scorpion dedi ki...

sacramentonun kevin martin i takas etmesi gerek.