BIY AD

2 Şubat 2010 Salı

1 Şubat'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
Zach Randolph 18’de 9’la 22 sayı atıp 17 ribaund alarak Lakers'a karşı alınan galibiyette önemli rol oynamış. Gasol’le Bynum’u potaya gömmüş zaten. İkisinin toplam ribaund sayısı 17, Randolph’unkiyle eşit. Rudy Gay de ona 25 sayı ve önemli bir üçlükle yardımcı olmuş.

Boşa kürek çekenler:
Kobe 28’de 16’yla 44 sayı 3 asist 3 ribaund. Jerry West’i geçerek Lakers tarihinin en skorer ismi oldu. Ayrıca tüm zamanlarda da 14. oldu, tebrik ederiz Kobe’yi. Bu maçta da skoru 93-95’e getirdikten sonra Mike Conley serbest atışları kaçırınca son hücumda maçı uzatmaya götürme veya kazanma şansı Lakers’a geçti. Kobe önünde Marc Gasol’ü bulunca boş kalan Artest’e aktardı topu. O da üçlüğünde isabet bulamayınca, maçı Memphis kazandı.

Hornets’da Darren Collison bu maçta da Chris Paul’ün asistlerini aratmamış. Tam 14 asisti var, 18’de 7’yle de 16 sayı atmış. Maçta öne çıkan bir diğer isim Marcus Thorton’ın da 21’de 10 ile 25 sayısı var, 9’da 5 üçlük atmış o da. Ancak bu performanslar Phoenix’e karşı evlerinde galibiyet almalarına yeterli olmamış.

Günün X-faktörü:
Kenyon Martin birkaç gündür 5-6 sene önceki gibi oynamaya başladı. Billups’ın da kötü şut attığı gecede takımını yine taşımış; 24 sayısı var 15’te 10’la, 12 de ribaund almış. Hawes'un tiplediği topla uzatmaya giden maçta Afflalo'nun basketi karşılaşmayı Denver'a kazandırmış.

Millsap Sacramento’ya karşı kariyerinin en iyi performanslarından birini sergiledikten sonra Dallas’ta da takımının yıldızı olmuş. 16’da 10’la 25 sayısı 9 ribaundu var. Üstüne tam 4 blok. Boozer’ın yokluğunda geçen seneki performansına dönüyor yavaş yavaş Millsap. Onun bu oyunu Boozer takasını daha da cazip kılıyordur Jazz için büyük ihtimalle.

İyi mi kötü mü
Carmelo'suz takımını bir süredir taşıyan Billups, bu maçta 25 şutundan sadece 6'sında isabet bulabilmiş. Buna rağmen bir şekilde 23 sayı atmayı becermiş, 9 da asisti var. Ayrıca maçın attığı 2 kritik üçlükle Denver farkı kapamaya başlamış.

Takımı baltalayanlar:
Antawn Jamison şutlarını sokamamış, içeride de Garnett’ten dolayı pek üretken olamamış herhalde. Maçta sadece 17’de 2’yle 8 sayı atabilmiş. 4’te 0 üçlük isabeti var, zaten takım olarak 10’da 1 atmışlar. Kenardan gelen Blatche de sene başındaki performanslarından çok uzak. Bu maçta 10’da 3’le oynamış kendisi. Maçı izleyemediğim için bunların Celtics savunması kaynaklı olup olmadığını bilmiyorum tabii ama Celtics son çeyrekte geriden gelip maçı kazanmayı başarmış.

Emeka Okafor oynadığı 23 dakikada sadece 2 ribaund almayı başararak Yao Ming’in zamanında Phoenix’e karşı çıkardığı 0 ribaundluk meşhur performansı hatırlattı bizlere. 9'da 6 ile 12 sayısı var ama ribaund sayısını affedemedim.

Bobcats’in deplasman fobisi. Portland’ın da Rose Garden’da müthiş oynadığını biliyoruz ama Charlotte bir garipleşiyor deplasmanlarda. Takım karakterlerine aykırı olarak Portland’ın %53’le şut atmasına izin vermişler. Portland farkı ilk çeyrekte açınca maç aynı şekilde seyretmiş, ilerleyen bölümde de Fernandez ve Batum’a çare üretememiş Bobcats oyuncuları.

Bizimkiler
Ersan oyuna girdiği ilk çeyrekte erkenden 2 faul alınca çıkmak zorunda kalmış. İkinci ve üçüncü çeyrekte girdiği bölümlerde de çabucak faul yaparak malesef 9 dakika oyunda kalabilmiş sadece. 2'de 0'la 3 sayısı 2 ribaundu 1 bloğu var. Bogut ise 22 sayı 11 ribaund ile Heat'e karşı maçı kazandırmış Bucks'a.

Memo da oynadığı 30 dakikada faul düdüğünün çalındığı pozisyonlar hariç sadece 4 şut kullanmış. 2'sinde isabet bulmuş, faul çizgisinden de 8'de 6'yla oynayarak 11 sayı atabilmiş. Ek olarak da 6 ribaundu 2 asisti var.

2 FARKLI FIKIR:

siriusjames dedi ki...

Takımı baltalayanlarda Kevin Martin kalmış :)

Berkay dedi ki...

lakers ilgi çekmek için mi yapıyor anlamıyorum böyle her maçı bi son saniyede kazanayım havası yaratıyorlar. kadroları diğer takımların en az 1 gömlek üstünde ki memphis için bu 3-4 gömlek de olabilir.