BIY AD

6 Şubat 2010 Cumartesi

Hidayet'ten Garip Seçim

Birkaç gün kadar önce Dunleavy'nin dirseğine yüzünü çarpıp maçı terketmek zorunda kalan Hidayet'in, göz çukurunun altında bir kırık olduğu tespit edilmişti. Hedo, oynamak için sipariş edilen maskenin gelmesini bekliyordu ancak maskeyle yarım saat antrenman yaptıktan sonra Hedo maskesiz oynama kararı vermiş. Doktorların ve Raptors'ın tavsiyelerine rağmen, maskeyi kesinlikle takmayacakmış. Niye? Çünkü çok rahatsız ediyormuş. "İşe yaraması için sıkmak lazım ama bu sefer de aşırı sıkıyor, her hareket ettiğimde rahatsız oluyorum. Maskesiz olarak bir şekilde oynamaya çalışmalıyım." demiş. Rip Hamilton, LeBron gibi isimler de zaten aşırı rahat oldukları için takıyorlardı maskeyi değil mi?

Maske elbette son derece rahatsız ediyordur, buna eminim. Hatırlarsanız LeBron ve Rip Hamilton ilk maske takmaya başladıklarında mola alındığı an maskeyi bir kenara fırlatıyorlardı. Ancak bu ikiliden Rip Hamilton, bir süre sonra maskeye fazlasıyla alıştığı ve onunla iyi oynadığını düşündüğü için burnu iyileştikten sonra da takmaya devam etti. Bu nedenle 6 sezondur Hamilton'ı maskeyle izliyoruz.

Hidayet'in dediğine göre maske varken aynı bölgeye bir dirsek daha yerse 8 kırık oluşacakken, maske yokken de maksimum 10 kırık oluşurmuş. Yani maske çok fark yaratmazmış. Hatta gerekirse Raptors ile bir anlaşma imzalayacağını ve maske takmamanın kendi kararı olduğunu kabul edeceğini söylemiş Hedo. Doktorlardan daha iyi biliyor zannedersem. Bana göre büyük saçmalık doktorları dinlememek bu konuda.

Bir insan sağlığını nasıl tehlikeye atar? Benim asıl merak ettiğim şey şu: Hidayet yüzünde bir kırık varken, maskesiz bir şekilde uzunların arasına nasıl girecek veya girecek mi? Bence maske takmama kararı profesyonellikten son derece uzak olduğunu gösteriyor Hidayet'in. Yarım saat takıp "Tamam bu rahat değil" demek ve alışmayı bile denememek bence kesinlikle doğru bir hareket değil.

Bu arada, haberi mail yoluyla paylaşan Önder'e de teşekkürler.

7 FARKLI FIKIR:

Trapped Scorpion dedi ki...

ve hidoyu raptors taraftarının gözünde daha da antipatik yapar.

G. dedi ki...

Ya antipatik yapmaktan ziyade,bu kadar üst düzeyde oynayan bi oyuncuya yakışıcak bi davranış değil bence.Hido gibi profesyonelden farklı bir şeyler beklerdik en azından.

Blogspor dedi ki...

Cok yanlis karar.Yanlislikla bir darbe daha alsa durumu iyice kotulesecek.Neyse umarim darbe almaz ve en kisa surede iyilesir.

Onder dedi ki...

allah korusun her hangi bi ciddi darbe ve sakatlikta sezonu kacirsa raptors dava edip kontratindan bile olabilir hido. nasi bi secim anlamadim.

r7bertpires dedi ki...

hido'nun burnu biraz büyük! ondan rahat gelmemiştir.

Adsız dedi ki...

yahu yeni elbise, ayakkabı bile alsan alışana kadar rahatsız eder. hidayet yarım saatte nasıl karar vermiş? yanlış bir hareket, sabrederse alışır maskeye.

Adsız dedi ki...

adam nerdeyse 10 senedir oynuyor nba'de, sadece 1 kere yuzune darbe alip sakatlandi. bi daha darbe alma olasiligi ne kadar acaba?? bu kadar yuklenmemek lazim. ayrica ne hamilton ne de lebron gibi bir tarzi var. zaten kotu sezon geciriyor (gerci bencil otesi oyuncularla oynamasinin da etkisi var bunda) bu kadar yuklenmemek lazim.