BIY AD

6 Ocak 2010 Çarşamba

Hawks, Raptors'ı Örnek Aldı

Aralık ayının ilk günlerinde Raptors takımının oyuncuları, Hawks'dan 31 sayı fark yedikleri gece toplanıp kötü gidişatı nasıl değiştirebileceklerini konuşmuşlardı. Özellikle de defans problemlerine dikkat çekilmişti bu toplantıda. Raptors o günden beri 10 galibiyet alıp sadece 5 kere yenildi. Aslında bu toplantının defanslarını iyileştirdiğini söylemek çok da doğru olmaz ama en azından fikstürün de yardımıyla, ufak çaplı bir çıkışa geçtiler diyebiliriz.

Şimdi de son 6 maçın da 5'ini (ve son 4 maçını) kaybeden Atlanta Hawks takımı aynı Raptors gibi bir toplantıya yapmış. Yine toplantıda defansa dikkat çekilmiş. Al Horford konuyla ilgili "Hücumda sorun yaşayınca savunmada mücadele etmeyi bırakıyoruz halbuki şutlarımız girmediği zaman savunma yapıp maçın içinde kalmalıyız." demiş. Marvin Williams ise "Tamamen pozitif bir toplantıydı." şeklinde özetlemiş olayı. Bu tarz toplantıların, takımı pozitif etkilediğini geçmişte pek çok kereler gördük. Bakalım aynı etkiyi Hawks'da da görebilecek miyiz?

Ama bana kalırsa yanlış bir zamanda yapmışlar toplantıyı. Bu gece Nets ile oynuyorlar, toplantı yapmamış olsalar da bu gece farklı kazanıp moral bulabilirlerdi. Gerçi Nets'den sonra üstüste Celtics-Magic-Celtics maçlarına çıkacaklar...

0 FARKLI FIKIR: