BIY AD

7 Ocak 2010 Perşembe

Takım Yakan Bozuk Saatler

Son 1 haftada iki tane ufak çaplı skandal vukuu buldu NBA'de. İlkinden, 2 gün sonra haberim olduğu için paylaşmamıştım. Buyrun önce onu koyayım:


Link

Atlanta Hawks ribaundu aldıktan sonra şut saatleri 24 yerine 14'ten başlıyor. Rakip sahaya geçip hücum başlayana kadar 4 saniye kalıyor. Gerçi ilginç bir şekilde Bibby ve Josh Smith'in saatten haberleri yok gibi geldi bana. Normal Hawks'da ve Bibby'de heyecan veya çabuk oynama telaşı görmedim. Aslında bence normal olan şey de farkına varmamaları, çünkü henüz 7-8 saniye geçmişken niye baksınlar ki saate? Sonuç olarak pozisyondan dolayı herhangi bir geri dönüş veya yeniden hücum olmamıştı. Ama Hawks'un da bu pozisyonda zorlama ve çabuk bir atış yapmak zorunda kaldığını düşünmediğim için bence çok da büyük bir sorun yok. Maçın devamında Cavs galibiyeti alan taraf olmuştu. Masa hakeminin yanlış tuşa basmasından dolayı meydana gelen ufak çaplı bir skandal. Şu olay playoff'larda falan olsa. Amanın aman.
(Edit: Bibby'nin açıklamasına göre saati farketmiş ve topu Josh Smith'e aktarmış. Halbuki benim bildiğim Bibby şut saatini 3 veya 2'de gördüğü anda üçlüğü gönderirdi potaya. Yanılttı Bibby beni. Belki de oyun durduğunda hakemlere itiraz eden koç Woodson, onun böyle demesini istemiştir =) Ayrıca, Hawks itirazda bulunmuş ama bu itirazın onaylanması çok düşük bir ihtimalmiş.)

Sırada dün gece Heat'in başına gelen saat problemi var. Bu sefer şut saati değil, kronometrede hata oluşuyor.


Link

01:10'da dikkat edin, zaten özellikle durdurup gösteriyorlar; kronometre yaklaşık 1-1.5 saniyeliğine duruyor. Bir pozisyon sonra Celtics maçın son hücumunu kullanırken, Wade topu çalıyor, gidiyor smacı basıyor ve 0.6 saniye kalıyor. Sonraki pozisyonda kenardan topu oyuna sokan Pierce, Rondo'ya alley-oop pası atıyor. Sonuç: Basket ve uzatmalar. Halbuki kronometre düzgün çalışmış olsa belki de Wade maçı kazandırmış olacaktı.

İki maçta da olayın son çeyrekte ve 'büyük' takımların lehine olması tesadüf mü? Bence kesinlikle evet. Ama yine de, kesinlikle tat kaçıran olaylar bunlar. Kimilerine göre maçların saat/kronometre bozulduktan sonraki kısımları tekrar oynanmalı. Ama bana sorarsanız gerek yok çünkü Hawks'lu oyuncular olayın farkında değillerken, Heat maçında kimse olayın farkına varmamış. Oyuncular da o saat gayet doğruymuşçasına oynadılar. Yani Shaq'ın 5. faulünü yapmışken, 6. faulünü almış gibi gösterilmesine benzemiyor bana kalırsa. O yüzden bu iki maçtan biri tekrar ettirilirse bana göre sürpriz olur. Tabii bu konudaki kurallara delicesine hakim olmadığımı belirtmeliyim...

Umarım gördüğümüz son hatalar olur. Çünkü Playoff'larda bu tarz şaibeli maçların yaşanması, çok büyük yaygaralar kopması anlamına gelir.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Playofflarda olmadıgı halde yeterınce tepkı topladı. Cunku Hawks kocu pozısyonun kameradan ızlenerek kararın gozden gecırılmesını ıstemesıne ragmen hakemler bunu reddettı. hawks ondeyken bıraz acele bır hucumla (Mıke Bıbby senın aksıne sut suresının kalmadıgını gorunce hızlı bır pıck n roll dan baska carelerının kalmadıgını soylemıstı)
yapılan top kaybı sonrası yenılen sayı ıle gerıye dusmek. Bence momentumu degıstırmesı acısından cok krıtık. Pozısyondan zıyade hakemlerın pozısyonu tekrar ızleme talebını reddetmesı onemlı

sabonis dedi ki...

teşekkürler bilgi için, yazı içerisinde de belirteyim.