BIY AD

17 Şubat 2010 Çarşamba

16 Şubat'tan Notlar

Başımıza taş yağacak:
New Jersey Nets’e All-Star arası iyi gelmiş olsa gerek, 5. galibiyetlerini aldılar. Hem de evinde rüzgar gibi esen Bobcats karşısında. Nets’te Harris 21 sayı, 6 ribaund, 9 asist, Lee ise 21 sayı 5 ribaund 3 asistle tamamlamış maçı. Ayrıca %50’yle şut atmış New Jersey oyuncuları. Sorun büyük ölçüde Charlotte’taymış yani. İkinci maçını verdi Bobcats Nets’e. New Jersey’nin tek başına tarihe geçmemek için 4 galibiyet daha alması gerekiyor, bakalım bu ilk maç değişen bir şeylerin habercisi mi? Sezon sonuna doğru kazanmak için pek çok şansı olacak Nets’in ama yine de onlara yenilmek gurur meselesi haline geldiği için maça ayrı asılan güçsüz takımlar da olabilir, göreceğiz.

Günün hayvan performansları:
Derrick Rose’un ufak bir sakatlığı vardı hatırlarsınız, bu maç kendisini biraz daha iyi hissediyor olacak ki 18’de 14’le 29 sayı atmış, 6 asist 3 de ribaundu var. İlk 9 şutunu baskete çevirmiş Rose. Ayrıca tek serbest atış kullanmış sadece. Chicago %60 şut yüzdesiyle tamamlamış maçı Chicago. Tebrikler Knicks. Takımı baltalayanlar kısmında Knicks hakkında bir şeyler yazardım sıkıldım artık, maçın özeti bile bezdirdi beni.

Suns’ta Jason Richardson çok iyi bir gece geçirmiş; 17’de 12’yle 27 sayı 6 ribaund. Amar’e ona 21 sayı 10 ribaundla yardımcı olmuş. Nash’in de 16 asisti var maçta. Memphis’te durumların bu kadar iyi olduğunu söyleyemeyeceğim.

Shannon Brown 19'da 11 şut isabetiyle 27 sayı bulmuş aynı zamanda 10 ribaundu var. Bunlar kariyer rekorları. Klasik olarak Golden State'e karşı olması bunun değerinin düşürüyor. Son olarak da 3 asisti olduğunu söyleyeyim. Kobe'yi aratmamış maşallah.

Takımı baltalayanlar:
Camby'nin gitmesinin Baron Davis'in motivasyonunu sıfırlayacağını yazmıştım. Dünkü maçta 3/11 saha içi isabetiyle 6 sayıda kalmış ve 2 asist yapmış sadece yani bu sezonki en düşük asist sayısı. Ayrıca 5 de top kaybı var. Camby ile ne kadar alakalı acaba bu performans? Clippers koçu da maçtan sonra "Camby'nin eksikliğini hissettik" demiş. Yok artık LeBron James! Chris Kaman da Davis'e ayak uydurmuş. Bir pivot olarak 6'da 1 isabet bulması dehşet verici. Buna ek olarak 7 top kaybı var ve bloğu yok.

Kızının hastalığından dolayı bir süredir sahalardan uzak kalan Iverson’ın dönüşü pek güzel olmamış. Bench'ten oyuna dahil olup 7 şutundan birinde isabet bulmuş, ayrıca serbest atışları da 4'te 2. Takım olarak rezaletmiş zaten Philadelphia, saha içinden %38’le şut atmışlar sadece. Haliyle maç da 105-78 Heat lehine bitmiş.

Aaron Brooks bir şekilde 18 sayıya ulaşmış ama 5/17 isabet ve 5 top kaybıyla oynamış Rockets'da. Utah'a yenilmelerinde pay sahibi olmuş. Battier'nin 10'da 1 isabeti dikkat çekiyor ama o her zamanki gibi başka alanlarda katkı yapmış takımına.

Stephen Curry 10 ribaund alıp 8 asist yapmış ama onun dışında felaketmiş Lakers'a karşı. 10'da 1 üçlük, toplamda ise 21'de 5 isabeti var, yanına 4 top kaybı eklemiş. Maggette de ona 4/13 isabet ve 6 top kaybıyla eşlik etmiş.

Memphis takımını toptan buraya alıyorum. Aralarında işinin bir kısmını yapanlar var elbette. Mesela Zach Randolph 15, Gasol 12 ribaund almış. Conley’nin de 11 asisti var. Sam Young kenardan 15 sayılık katkıda bulunuş. Ancak bunların hiç biri Phoenix gibi bir takıma karşı %35,5’la şut atmış olmalarını affettiremiyor.

Dallas'ın yeni transferi Caron Butler 16'da 4 isabetle 13 sayıda kalmış ve 4 top kaybı yapmış. Zaten takım halinde %32 ile oynamışlar. Tamam Thunder iyi savunma yapıyor ama bu kadar da değil. Ayrıca Haywood sadece 15 dakika almış. Ancak Dampier iyi oynadığı maçta (13 ribaund 3 blok) sakatlanmış ve bir süre oynamayacak, Haywood'u başlatmak ve bol dakika vermek zorunda yani Carlisle artık.

İyi mi kötü mü:
Kevin Durant bu maçta da 25 sayı atıp, bu rakamı geçme serisini 26’ya çıkarmış fakat yine Marion engeli zorlamış onu. Bu seneki diğer Dallas maçlarında da kötü yüzdeyle oynuyordu, bu maçta da 28’de 9’la oynamış sadece. 25 sayıya da bitime kısa süre kala kılpayı ulaşmış. Yine de 14 ribaund, 3 blok ve tek top kaybı var. Maçı da kazanmışlar zaten.

Günün X-faktörü:
Jerebko 13’te 9’la 21 sayı atarak takımına galibiyeti getirmiş Minnesota karşısında. Ayrıca 3/7 saha içi yüzdeyle oynasa da tam 14 asisti var Will Bynum’un, kariyer rekoru hem de bu rakam. Zaten bu sene en son hangi Detroit maçında birinin 14 asistini (ve takımın 37 asist yaptığını) gördük? Bunda ve %53,5’le şut atmalarında Wolves’un da yardımı vardır ama elbette.

Millsap iyi oyununa aynen devam etmiş, kenardan 20 sayı 12 ribaundluk katkı yapmış takımına. 2 top çalması 2 de bloğu var. Houston evinde uzun süredir zorlanıyordu, bu maçta da Utah’a boyun eğmek zorunda kalmışlar. 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşmış Jazz’de, %52’yle şut atarak maçı 104-95 kazanmışlar.

James Harden, kenardan gelerek Dallas potalarına 17 sayı göndermiş. Ayrıca 5 ribaund 6 asisti var çaylak oyuncunun. Seviyorum bu sakallı adamı da Durant gibi...

Webster'ın arada sırada gösterdiği azman şut performanslarına alıştık artık. Yine 11'de 7 üçlük atmış ve 28 sayıya ulaşmış. Maçı farklı kazanmalarındaki önemli etkenlerden biriymiş.

Maç sonu oynamak:
Sacramento'da bu yok işte. Kaç etti acaba son dakika içinde kaybettikleri maç sayısı? 10 var mıdır? Önce Jason Thompson skoru eşitleyecek 2 serbest atışı kaçırmış, ardından Casspi 4 saniye kala bilerek kaçırmak istediği serbest atışı panyalı sokmuş. Yetmemiş 0.7 saniye kala fark 3 iken, Casspi ilk serbest atışı sayıya çevirip ikincisini bilerek kaçırmayı planlarken, ilkini kaçırmış ve maç bitmiş. Fazla genç bu takım...

Bizimkiler:
Mehmet Okur uzun süre sonra tam anlamıyla harika bir maç çıkarmış. En azından istatistiksel olarak. 16'da 9 isabetle 21 sayı, 8 ribaund ve 4 blok. Kariyerinde herhalde 6-7 maçta ancak 4 blok ve üstüne ulaşmıştır Memo. Bu sezon bir maçta 5 bloğu vardı, 4 görmek yine sevindirdi. Ne zaman 2 ve üzerinde blok görsem Memo'dan, seviniyorum. Bu arada Ariza fena bir smaç vurmuş milli oyuncumuzun üzerinden. Gerçi tam smaç değil ama olsun.

2 FARKLI FIKIR:

classico dedi ki...

yanlis anlamadiysam eger surada bir yanlislik var,

"Maç 105-78 bitince 76ers’ın 5 maçlık galibiyet, Heat’in 6 maçlık malubiyet serisi sonlanmış oldu."

demissin fakat heat 3 mactir kazaniyor, sixers ise 2 mactir maglup durumda...

Dan Dirik dedi ki...

evet çok feci yapmışım orda aceleden

özür :D