BIY AD

17 Şubat 2010 Çarşamba

Geçmiş Olsun Karl

Dün George Karl kanserle yeniden bir savaş vermeye başladığını açıkladı. 2005'te prostat kanserine yakalanmıştı ve ameliyat olmuştu. O zaman kanseri yenen ve koçluk yapmaya devam eden Karl bu sefer gırtlak ve boyun kanseriyle boğuşacak. Gerçi kaynaklar çelişiyor. Kimisi gırtlak derken, kimisi cilt kanseri diyor. Ne olursa olsun, farketmez, çok geçmiş olsun Karl'a. Klasikleşmiş ingilizce deyişle "Kıçını tekmelemek istiyorum bu kanserin" demiş Karl. Umarım atlatır. Önümüzdeki 3 hafta boyunca takımla beraber olacakmış ancak ondan sonra kemoterapi başlayacağı için toplamda 9-10 tane olmak üzere bazı maçları kaçıracakmış. Bundan 3 sezon önce de George Karl'ın oğlu Coby (şu sıralar yeni bir NBA takımından 10 günlük bir kontrat alma çabasında) da kansere yakalanmış ve ameliyat olmuştu. Nasıl bir şans ise artık Karl ailesindeki...

Ayrıca hatırlarsanız Nuggets'da bundan 2 sezon önce Nene de testis kanserine yakalanmış ve ve neredeyse sezonun yarısını kaçırmıştı. O şu anda tamamen sağlıklı.

Sezon başında bir başka kanser olduğunu açıklayan efsane, Kareem'e o zaman birşeyler yazmayı unutmuştum. Bu vesileyle ona da büyük geçmiş olsun diyeyim. Umarım Karl da, o da yenerler bu hastalığı. İyi haber, doktorların beklentileri de bu yönde.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bu sanssizlik degil cunku bazi ailelerde kanser genetik oluyor...

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun tabii ki de bu kanserde genetik faktörünü göz ardı etmemek lazım. gerçi bakış açısına göre, böyle bir genetik miraslarının olması da şanssızlık sayılabilir.