BIY AD

20 Şubat 2010 Cumartesi

19 Şubat'tan Notlar

Başımıza taş yağacak:
Hem Carmelo hem de Billups’ın 20 üstü sayı attığı maçta, Wizards’a yenilmeyi başarmış Denver. Takımı dağıttıktan sonraki ikinci maçlarında aldığı ikinci galibiyet bu Washington’ın. Sene boyunca bunun yüzde 50’nin üzerinde olmasını beklemiyordum elbette ama Denver’ı yenmelerini de hiç beklemiyordum. Ayrıca Josh Howard’ın da 11’de 8’le 20 sayı atarak sezonun en iyi maçlarından birini oynadığını söylemeliyim. Sezonun geri kalan bölümünde Houston’ın bir diğer versiyonu olarak izleyebiliriz Wizards’ı.
Maçtan diğer önemli istatistikler ise, Al Thorton’ın 12’de 7’yle attığı 21 sayı ve Blatche’nin 18 sayı 11 ribaundu. İşin ilginci zaten ilk yarıda 18-10 yapmıştı yanılmıyorsam ve harika oynuyordu orta mesafelerde adeta Dirk Nowitzki gibiydi ama izleyemediğim ikinci yarıda niye şut kullanmamış anlamadım.

Günün hayvan performansları:
Çaylak Darren Collison 18 sayı, 12 asist ve tam 13 ribaundla bu sene triple double’a imza atam ikinci çaylak oldu. Bu gencin ikinci sıradan seçildiğini unutmayalım. Ayrıca 8 tane de top kaybı yapmış Collison, ileriki dönemlerde bu açığı kapar diye düşünüyorum. Ayrıca maçta David West de 15’te 8 isabetle 29 sayı 7 asist 9 ribaundluk performansla triple double’a göz kırpmış. Son dakikaları çekişmeli geçen maçı Hornets 101-107 kazanmış Pacers karşısında.

Stephen Jackson’ın rakamları öyle fazla etkilenilecek şeyler değil; 17’de 9’la 29 sayı 8 ribaund 4 asist. Ancak bir liderin yapması gerektiği gibi maçın başından sonuna kadar taşıdı takımını. Antawn Jamison’dan sonra Cleveland’ı yenmelerinin en büyük nedeniydi kendisi.

Michael Beasley, Wade’in yokluğunda takımın hücumdaki lideri olmuş, 13/25 ile 30 sayı göndermiş Memphis potalarına.Ayrıca 8 ribaund 3 top çalması var genç oyuncunun. Çekişmeli geçen maç uzatmalara gitmiş. Miami, son uzatmada 15-2’lik üstünlük sağlayarak Grizzlies’i evinde mağlup etmeyi başarmış.

Bir süredir eskisi kadar formda olmayan Boozer, karşısında Golden State’i görünce 30 sayı 16 ribaundla coşmuş. 3 asisti 2 de top çalması var Boozer’ın. Utah, Mehmet’in forma giyemediği maçı rahat kazanmış Deron Williams’ın 13’te 3’le şut atmasına rağmen. Takımı taşıyan diğer bir isim de 22 sayı 5 ribaund 4 asist 5 top çalma 3 blokla Kirilenko. Tam eski Kirilenko rakamları bunlar.

Boşa kürek çekenler:
Dwight Howard yine harika beslendiği maçta 19 şutundan 11’inde isabet bularak 29 sayı 16 ribaund 5 blokla tamamlamış maçı. 10’da 7 serbest atış bile atmış. Howard’ın bu hayvanlığına rağmen Dallas’a evinde yenilmekten kurtulamamış Orlando. Dallas tarafında ise yeni eklentilerden aldıkları katkılar dikkat çekiyor. Haywood 15 sayı 9 ribaund, Butler 16 sayı 7 ribaundla oynamış.

20’de 7’yle oynaması ve 5 top kaybı yapmasına rağmen 19 ribaund almış Zach Randolph. İki uzatma sonucunda evlerinde Miami’ye 100-87 kaybetmişler. İlk yarıda da 50-37 gerideydiler yanlış hatırlamıyorsam. Takımın skor yükünü çeken Gasol’ün de 22 sayısı var ama sadece 3 ribaundda kalmış o da. Ayrıca İlk beşten Mayo ve Conley’nin 6 faul alıp oyun dışı kaldığını belirtmek lazım.
Ayrıca Memphis için üzücü haber, Brewer maçın son çeyreğinde çaldığı topla potaya giderken baldırından sakatlanarak maçı tekerlekli sandalyeyle terk etmek zorunda kalmış.

Takımı baltalayanlar:
Antawn Jamison, Cleveland formasıyla çıktığı ilk maçta herhalde kişisel olarak en kötü maçını çıkardı. İlk yarıyı 8’de 0’la kapattı Jamison, sonradan açılır diyordum ama hiç hali yoktu, maçı da 12’de 0’la tamamladı. İleriki günlerde toparlanacaktır ancak bu kadar kötü oynamasını takasa bağlamıyorum ben. Kendisi bildiğimiz kadarıyla uyum sorunu çekmeyecek bir oyuncu. Zira istediği boş şutları da buldu Charlotte’a karşı fakat hiç birince isabet bulamadı, hatta yanılmıyorsam 3 tanesi potaya bile değmedi. İçeride ise Ratliff ile Gerald Wallace parçaladı onu. Kısacası kariyerinde unutmak istediği günlerin ilk sırasına yerleşecek bir gece geçirdi.

Genelde kenardan gelip olumlu katkı yapan Kevin Love, bu maç sadece 11’de 3’le oynamış. Zaten takım olarak da o kadar iyi değilmiş Wolves, Chicago Bulls’a 100-94 yenilmişler evlerinde.

Tony Parker 9’da 1’de kalmış Philadephia karşısında. 5 asisti fazla şey ifade etmiyor, o da böyle oynayacaksa Spurs’ün işi iyice bitti artık. Iverson da Parker’la kapışmış baltacılık konusunda 8’de 1’le ama 8 de ribaund almış. Sonuç olarak Philadelphia maçı 94-106 kazanmış. Bu malubiyet Spurs’ün 2000’den beri Philadelphia’da kaybettiği 8. maç oldu ayrıca.

Mike Bibby son günlerdeki felaket performansına devam etmiş bu gece de; 8’de 1’le 6 sayıda kalmış, 4 asistine karşılık 4 top kaybı yapmış. Neyseki yalnız değilmiş, Steve Nash de 10’da 3 saha içi isabet ve 6 asist 6 top kaybıyla ona eşlik etmiş maçta. Amare’nin çabalarıyla (22 sayı 8 ribaund) Phoenix kazanmış maçı.

Brandon Jennings 13'te 1 isabet bularak takımının maçı kaybetmesi için elinden geleni yapmış ama Ersan buna izin vermemiş resmen.

Günün X-faktörleri:
Tyrus Thomas’ın 9’da 3’lük kötü bir hücum performansı var fakat kendinden şimdilik bekleneni en azından ilk maçta yerine getirmeyi başardı. 25 dakikalık sürede 12 ribaund 9 sayı ve tam 6 blokla oynadı. Ona ek olarak Boris Diaw da 18 sayı 9 asist 5 ribaundla oynadı. Özellikle ikinci yarıda takımın lokomotifi görevini üstlendi ve arkadaşlarına güzel pozisyonlar hazırladı.

Rasho Nesterovic, takımın yıldızı Bosh’un yokluğunda 11’de 8’le 16 sayı üretmiş, yanına 7 ribaund 4 asist eklemiş. New Jersey’nin durumunu özetliyor aslında bu tablo. Raptors maçta %60 ortalamayla şut atmış, 30 da asistleri var.

Bizimkiler:
Hidayet de nihayet arada normal bir maç çıkarmış 14 sayı (5/11), 6 ribaund 6 asistle. Ama Nets’e karşı işte…

Ersan Pistons’a karşı istatistiki olarak kusursuz bir performans çizmiş; 6/6 saha içiyle 16 sayı 12 ribaund 3 asist 3 top çalma. Top kaybı yok Ersan’ın. Ayrıca muhtemelen iyi başladığı için oldu bu ama 32 dakika oynamış bu gece. Umarım çoğu maç böyle geçer.

Mehmet Okur bu gece Golden State karşısında forma giyemedi. Sebebi ise yeni doğan oğlu Yiğit Mehmet Okur. Kendisine mutluluklar diliyorum.

4 FARKLI FIKIR:

tolga dedi ki...

collison böyle devam ederse sene sonunda cp3 new york yolcusu olabilir.
krilenko da böyle devam ederse bana göre utah en büyük şampiyonluk favorisi olur.

...S.f.R... dedi ki...

Jamison dün resmen Cleveland ı sabote etti. Ancak bu kadar kötü oynanabilir. Yediği bloklar konak karşıyaka arası köprü olurdu. İçeriye girdiği her pozisyonda blok yedi.

LexLuthor dedi ki...

içeride theo ratliff, tyrus thomas ve gerald wallace gibi 3 blokçu adam varsa içeriye girmeye korkarım ben. jamison korkmadı ve dağıldı. :) bu arada bence bu sezon sezon başına göre en gelişen takımlardan biri bobcats. önce s.jackson takası, şimdi de tyrus thomas takası ile ligin en iyi takımlarından olmasalar da dikkat çeken takımlarından biri oldular.

LexLuthor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.