BIY AD

16 Şubat 2010 Salı

Hangi Formalar?

Bundan 8 sezon önceye kadar, bir dönem boyunca (5 sezon olsa gerek) All-Star maçlarında oyuncular kendi takımlarının formalarıyla yer alıyorlardı. Ev sahibi olan All-Star'lar (örneğin maç doğudaysa, Doğu takımı) NBA'de forma giydileri takımın beyaz formasıyla oynuyordu, deplasman takımı oyuncuları ise renkli, deplasman formalarını giyiyordu. Ben de bir süredir "Keşke eski All-Star formalarına dönseler." diye düşünüyordum ki, 2010 All-Star maçında Kaan Kural ile Murat Kosova konuyu açtılar. İkisi de "Neyse ki eski formalardan kurtuldular." diye fikir belirtti. Herhalde sebepleri ciddiyetten uzak durması ve basketbol sahasında özellikle deplasman takımının bir cümbüş yaratması. Ben ise tam tersi şekilde düşünüyorum. Her oyuncu kendi takımının formasını giydiği zaman, o takımı temsil ettiğini gösteriyor. Ayrıca oyun alanında gördüğümüz renk cümbüşü de aslında oynanılan maçın ciddi olmadığını, eğlence amaçlı organize edildiğini anlatıyor. Sanki bu oyuncular kendi aralarında anlaşmış da toplanmışlar ve eğlencesine oynuyorlarmış gibi bir hava oluştuyor. Bu da bence All-Star'ın anlam ve önemiyle örtüşüyor.

Önümüzdeki senelerdeki düzenlenecek All-Star'ların birinde nostaljik olarak oyuncuların kendi takımlarının formalarıyla parkeye çıkmalarını istiyorum. Gerçi o zaman All-Star takımı formalarının satışından bir gelir elde etmeyecek NBA, hatta böyle 'takım formaları' dizayn etmelerindeki bir numaralı amaç bu gelirler diye düşünüyorum. Ama bir yandan da umut ediyorum...

Madem Murat Kosova ile Kaan Kural konusunu açtılar, ben de merak ettim genel olarak insanlar nasıl düşünüyor diye. Bu vesileyle sorayım: Siz hangisini tercih ediyorsunuz? Anket yan tarafta, diğer fotoğraflar da aşağıda. 2002 ve öncesinde All-Star izlememiş olanlara fikir vermesi açısından Rookie Challenge'a bakmalarını öneriyorum. Bunun yanında, su eski formalarla çekilmiş daha büyük bir takım fotoğrafı bulanlar da paylaşırlarsa sevinirim.

11 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

maç güzel olsun da formaya karışmam demiş horoz.. :)

Unknown dedi ki...

http://farm3.static.flickr.com/2612/4052616231_9d419aa199_o.jpg

http://farm1.static.flickr.com/118/309186057_3312998a0f_o.jpg

http://farm1.static.flickr.com/109/308977565_b283786049_o.jpg

http://farm1.static.flickr.com/115/309186056_575a40bb55_o.jpg

Adsız dedi ki...

Kesinlikle kendi formalarıyla oynamalılar eskisi gibi. Ama maalesef adidas anlaşmasından sonra NBA ruhunu iyice kaybetmeye başladı. Eskiden sadece NBA markası varken şimdi adidas eşofmalara, salonlara heryere logosunu koymaya başladı. Bu adidas çizgili ve logolu all-star formları da sözleşme gereği.

Avrupalı oyuncuların getirdiği flopping müessesine herkes de dahil oldu, centilmenlik kuralları kayboldu artık NBA'de de son hucumda taktik fauller yapılıyor.

Bence NBA'i kurtarmanın tek yolu 15-16 yaşında profesyonel sözleşme yapıp kaşarlanan uluslarası oyuncuların draft edilmesine sınırlama koymak.Yabancılar için NCAA draftı organize edilsin NBA kültürü almayan adam lige sokulmasın.

anilka23 dedi ki...

organizasyon ciddeyeti açısından forma önemli. Çaylaklar maçında herkes kendi formasıyla oynuyor ve açıkçası iğrenç oluyor. Geçen sene çaylaklar maçı formaları müthişti bu sene de öyle bişeyler yapabilirdiler ama yapmadılar... Sadece göz yoruyor...

Sheed dedi ki...

yalnız bikaç sene denenen bi şeydi bu takım formaları olayı, doksanlarda ve öncesinde yine özel tasarım formalarla çıkılıyordu.. biraz gereksiz bi nostalji olurdu yani buna dönmek, yeteri kadar eski sayılmaz zira..

sabonis dedi ki...

@erdal teşekkürler resimler için.

@sheed: Zaten yazıda da ben bunu söylemiştim "bir dönem boyunca" bunu yaptılar diye. Pek anlaşılmıyor galiba. Madem öyle 5 sezon boyunca diye ekleyeyim o zaman.

stickman dedi ki...

kesinlikle bende formalar konusunda aynı şeyi düşünüyorum. maç sırasında kaan kural ve murat kosova konuşurkende aynen senin söylediklerin geçti kafamdan. herkesin kendi formasını giymesi çok daha güzel. zor görünüyo ama inş. önümüzdeki sene buna geri dönerler ve belki bununda etkisiyle all star maçları all star maçı gibi oynanmaya başlar :)

Bitcoin Türk dedi ki...

Herkes retro forma giysin, bir kere de öyle yapsınlar.

Major dedi ki...

çirkin all-star formalarındansa takım formalarını tercih ederim..

bu arada üstteki retro fikri cuk oturur..

Sheed dedi ki...

@sabonis: görmemişim o "bir dönem boyunca" ibaresini ben o zaman, pardön..

retro fikri güzelmiş..

Adsız dedi ki...

yanlız nba'in pazarlama ve satış stratejisine uyma ihtimali yok bu durumun. herkes kendi formasıyla oynayacak olursa forma satışı yapamazlar, o yüzden geçelim bu ihtimali. bence de retro güzel fikir, hem nostaljik hem de yeniden tasarlanan retro formalar ciddi oranda satar.