BIY AD

16 Şubat 2010 Salı

Kelepir Camby Portland'da (Analiz)

Sabah 7 civarlarında haberi düşmüştü internete ancak henüz kesin değildi. 1 saat kadar önce resmiyete kavuşmuş. Geçtiğimiz sezon 10 kilo patates (2. tur draft haklarının değiştirilmesi) karşılığında Denver'dan Clippers'a gönderilen Marcus Camby, yine benzer bir takas ile Blazers'a gitti. Clippers Camby'nin karşılığında Blake, Outlaw ve 3 milyon dolar alacak. Elbette Nuggets'ınki kadar absürd değil ama sonuç olarak aldıkları pakede bakıyoruz: 5 aydır sakat olan Outlaw, yedek ve düz bir oyun kurucu olan 20 dakikadan fazla almayacak olan Blake ve 3 milyon dolar (veya 1.5, kaynağa göre değişiyor).

Hatırlarsanız Dunleavy bir hafta kadar önce koçluğu bırakıp tamamen genel menajerliğe odaklanmıştı. Dakika bir gol bir yaptığı takas ile eleştiri oklarının hedefi olmayı başardı. Açıklamalara göre tamamen nakit para yüzünden göndermişler Camby'i. Ama takımda Kaman dışında güvenilecek bir uzun yok. Craig Smith'in hırsı, sertliği ve inatçılığı ile idare edebiliyor ama cüssesi yetersiz. DeAndre Jordan ise potansiyeli olsa da henüz ligde 2. senesini geçiren bir pivot. Zaten Clippers'dan ismini vermeyen bir oyuncu da uğradığı hayal kırıklığını "En iyi defansif oyuncumuzu bir yedek guard karşılığında verdik." diyerek dile getirmiş. Camby'nin defanstaki şöhreti ve 8 milyon dolarlık biten kontratı sayesinde karşılığında çok daha iyi şeyler alabilirdi Clippers. Baron Davis'in motivasyonunu tamamen sıfırlamanın en iyi yolunu buldu Dunleavy sanırım.

Öteki tarafta Portland'a bakalım. Ellerinde Miller, Roy, Batum, Bayless, Webster ve Fernandez'den oluşan bir kısa rotasyonu varken, fazlalık durumunda kalan 2 adamı vererek Camby'i aldılar. Bütün ligde pivota en çok ihtiyaç duyan takımdı Blazers açık ara (malum Oden ve Przybilla sakatlıkları) ve bu eksiğini mükemmel bir şekilde giderdi. Kısacası harika bir takas onların adına. Bu hamleyle playoff'lara kalamama ihtimallerini minimum seviyeye indirdiler. Hatta - ben inanmasam da - ilk turda formsuz bir favoriye karşı sürpriz yapma imkanları var artık Miller-Roy-Webster/Batum-Aldridge-Camby 5'i ile. Ancak tabii ki Camby'nin ne kadar konsantre olacağı da önemli. Aslında harika bir profesyoneldir ama bu tip takaslarda mutsuz olduğunu ve bunu saklamadığını biliyoruz. Ailesiyle beraber Denver'daki yaşama alışmışken Clippers'a takas edildiğinde bundan hoşnut olmadığını açıklamıştı, aynı şekilde bugün de takas edildiğini öğrendiğinde morali bozulmuş. Ama Camby tam anlamıyla bir profesyoneldir, NBA'deki çalışma ahlakı en yüksek oyuncuların başında gelir, buna ek olarak büyük ihtimalle playoff'ta mücadele edecek olması onu motive edecektir. Yani bu açıdan bir problem olacağını sanmıyorum.

Kısacası Mike Dunleavy'nin bu takası neden yaptığını anlatabilmesi için uzun makaleler yazması gerekirken, Pritchard turnayı gözünden vurdu. Hayırlı olsun.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Ohh artık arkayı sağlama aldığımıza göre(camby geleni geçeni tokatlar orda) ROY'un iyileşmesiyle gazı kökleyebiliriz demektir.

Ozzyy dedi ki...

Roy'un ne zaman döneceği belli değil.Önümüzde oldukça zorlu maçlar var.Ligin ilk zamanlarındaki fikstür avantajını iyi kullanamadık.Ayrıca playoff konusunda oklahoma'nın performansı da önemli.Zira onlar grubu 3. sırada tamamlamayı başarırlarsa 7 ve 8. likten başka şansımız kalmıyor.