BIY AD

19 Şubat 2010 Cuma

18 Şubat'tan Notlar

Nuggets - Cavaliers:
LeBron ile Carmelo arasında müthiş bir düelloya sahne olan maçta, Nuggets uzatmada gülmüş: 118-116. Ancak son hücumda Billups'ın biraz başına buyruk davranmasıyla maç uzatmaya gitmiş. Uzatmalarda ise Carmelo devreye girmiş ve maçı kazanmışlar. Maçı izlemediğim için birşey diyemeyeceğim, sadece 3-4 dakikalık bir özet seyredebildim. Ama Carmelo ile LeBron birbirlerini savunurken, müthiş hücum performanslarına imza atarak, harika bir maç sunmuşlar izleyicilere. Zaten istatistikleri versem yetecektir.

Carmelo: 13/28 saha içi isabeti, 13/16 serbest atış ile 40 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 1 top çalma, 2 blok ve sadece 1 top kaybı.

LeBron:15/33 saha içi isabeti, 12/17 serbest atış ile 43 sayı, 13 ribaund, 15 asist, 2 top çalma, 4 blok ve 3 top kaybı.

Size LeBron'un istatistiğini şöyle anlatayım. Tarihte bundan önce sadece 3 oyuncu 4-10-15 üzerine çıkabilmiş... Oscar Robertson, Maravich ve biri daha vardı unuttum. Daha ne diyelim? Günümüz basketbolunda bunu başaran ilk isim LeBron oldu. Zaten insan olmadığını biliyorduk, bir kez daha kanıtladı bunu. Maçta onların dışında K-Mart 18 sayı 17 ribaund ile dikkat çekiyor istatistiğiyle.

Celtics-Lakers:
İki takımın son oynadıkları 3 maç 1'er sayı farkla bitti. Deplasmanda Lakers 1 sayı farkla yenmişti Lakers'ı Kobe'nin son saniye şutuyla ancak bu sefer Kobe yoktu ve Celtics deplasmanda koca Lakers'ı son 7.5 dakikada sadece 2 sayıda tuttu. 2...

Sabah uyandığımda son çeyreğe giriliyordu, uyku mahmuru olarak izleyebildim neyse ki bu müthiş savunmaların ön plana çıktığı çeyreği. Son 12 dakikaya 7 sayı farkla önde giren Celtics sayı bulmada sıkıntı çekerken aynı zamanda Rasheed ile boyalı alanı savunmakta sıkıntı çektiği için 4.5 dakikalık süreç içerisinde geri düşmüştü ancak Garnett ve Perkins'in oyuna girmesi bir anda işleri değiştirdi. Lakers da Kobe'ye ne kadar ihtiyacı olduğunu görmüş oldu evinde, çeyreğin geri kalanında sayı bulamayarak. Son hücumda da Odom'un mola almaması nedeniyle, sadece 2.2 saniyede hücum etmek zorunda kaldı Lakers ve Kobe olmayınca iş Fisher'a düştü. O da Allen'ın üzerinden çok zor atışı değerlendiremeyince 1 sayı farkla Celtics galip geldi: 87-86 Tabii bu son çeyrekte Celtics hücumunun da Lakers savunması karşısında bir hayli zorlandığını unutmamak lazım. Son 7 dakika, savunma sevmeyenler için eminim bir ızdırap gibiydi ama ben delicesine zevk aldım. Çeyreğin skoru 17-11 Lakers lehineydi. Adeta bir playoff mücadelesi şeklinde geçti son 7-8 dakika özellikle.

Bu kadar savunmaların ön plana çıktığı bir maçta Ray Allen 15'te 10 ile 24 sayı atmış. Atmış diyorum çünkü son çeyrekte hiç ortalıkta yoktu... Rasheed 2/11 isabetle 4 sayı üretebilmiş. Lakers'ın 3'lü guard rotasyonu (Fisher-Farmar-Brown) ise aciz kalmışlar Kobe'nin yokluğunda 5/25 isabetle 16 sayı üretebilmişler. Özellikle Brown'un saçma 1-2 şutuna tepki gösterdi Phil Jackson maçta da...

0 FARKLI FIKIR: