BIY AD

8 Mart 2010 Pazartesi

7 Mart'tan Notlar


Günün Hayvan Performansları
Geçen senenin final oynayan iki ekibi LA Lakers ve Orlando Magic, kozlarını bu sefer Amway Arena ‘da paylaştılar. Hatırlarsanız ilk maç Lakers ‘ın bu sezon rahat kazandığı tek önemli maçtı. Bu sezon büyük takımlara karşı yokları oynuyor gibi eski şampiyon. Bu durum, şampiyon olan takımların içine düştüğü bir hastalık gibi görünmeye başladı gözüme. Hazımsızlık oluyor heralde bazı oyuncularda yüzüğün üstüne. Maça gelirsem, Howard’ın erken faul problemine girmesine rağmen maça kendini vermiş olmasının sonuçlarını gördük bu gece. En büyük sorunu böyle ciddi maçlarda sorumluluk almamasıydı dev pivotun. Ama bugün kendini biraz oyuna verince 32 dakikada pota altında üstünlük kurdu. 16 ribaund çekti 15 sayıyla birlikte. Gecenin bir diğer fark yaratan oyuncusu Vince Carter 5/10 isabetle 25 sayı buldu. 14 kere serbest atış çizgisine gitmesinin de bu sayıya ulaşmasındaki etkisi büyük tabi. Son çeyrekteki direnişine rağmen, 9 saniye kala kullanılan son hücumdan yararlanamadı Kobe ve maçı Orlando 96-94 kazandı. Bunun yanında  Ron-Ron’un İbranice, Hintçe ve Japonca motifli altın saçları da ilginç bir değişiklik oldu bizler için. Gerçi alışkınız onun depresif durumlarını direk saçına vurmasına. Ama altın sarısı nerden çıktı anlamadım. Lakersvari bir saç modeli olmuş işte.

Hidayet’in maç öncesine bileğini burkup, görev alamadığı mücadelede Young sazı eline aldı. Genç oyuncu 13/18 isabetle 32 sayı 5 ribaund 2 asist yazdırdı istatistik kağıdına. Benchten de çok çok sınırlı katkı almasına rağmen karşılaşmayı 114 – 101 kazanmayı bildi Philly. Chris Bosh da sakatlığının ardından ilk maçına çıktı 12 sayı 12 ribaundla oynadı ama hazır olmadığı belliydi her halinden.


Gecenin bir diğer maçında The Palace'da Pistons, Rockets'ın 6 maçlık galibiyet serisini bir uzatma sonunda 110 -107'luk skorla sona erdirirken Tayshaun Prince 13/22 isabet oranıyla 29 sayı buldu ve yanına da 10 ribaund ve 3 asist ekledi. Gelecek 4-5 senesini yanlış offseason hamleleriyle ipotek altına aldıran bir takımın, Rockets gibi dirençli bir ekip karşısındaki oyun disiplinleri bana umut verdi. Ama Ben Gordon sorununa da bir çözüm bulunmalı. Aynı bölgede iki yıldıza sahipseniz ve bunların birini bile farklı bir pozisyona çekemiyorsanız, o zaman neden böyle bir hamle yapıyorsunuz, anlamak mümkün değil!

Ligin genç iki takımı Sacramento ve Oklahoma arasındaki maç gecenin en keyifli maçlarından biriydi. Son 5 maçının 4'ünü kazanan Oklahoma, çaylak Evans önderliğindeki Sacramento'yu da geçerek son 6 maçında 5. galibiyetine ulaştı. Konuk ekipte yine Durant 27 sayı, 8 ribaund ve 5 asistle , Westbrook ise 21 sayı 8 ribaund 4 asistle( ve bunların hepsini tek gözle yaptı) gecenin yıldız ikilisi oldular. Carl Landry geçen sene dişlerine olan fiziksel müdahalelerden bıkmış heralde, dün gece Westbrook'un gözünü çıkarıyordu az kalsın. Her ne kadar hareketi istemsiz yapmış olsa da , oyuncuların daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum . Neyse ki Westbrook'a çok ciddi birşey olmadı ve oyuna dönebildi genç guard.

Kadrosunu yeniden şekillendirmeye çalışan Washington’a karşı çok zor bir galibiyet aldı Boston. Maçın bitmesine 17 saniye kala Ray Allen’ın üçlüğüyle skoru 86-83’e taşıdılar ve maçı da bu skorla tamamladılar. Ama bu göz boyayıcı bir galibiyet oldu bana kalırsa.Pierce idare etti, Garnett (aşağıda da inceledim durumunu) maçta yoktu. Washington’ı yenmeyeni dövüyorlar zaten ama NBA tarihinin en kötü sezonunu geçiren Nets’e bile yenilen bir eski şampiyondan bahsediyoruz. Ondan da aşağılayıcı olmazdı heralde olası mağlubiyet. Artık bu takım ‘Ne var biz bu ligin en kötüsüne yenildik. Siz de kimsiniz size de yeniliriz biz!’ diye meydan okumayla maça çıkacaklar diye korkuyorum. Neyse ki Allen günündeydi de 25 sayıyla (10/15 isabet oranı, 4/6 üçlük) yıldızlaşıp takımını kurtardı dün gece.

Gecenin son maçında Denver Nuggets – Portland Trail Blazers’ı 118-106 mağlup etti. Denver %58.1 isabet yüzdesi buldu maç içinde. Fark yaratan nokta da bu oldu zaten. Bazen zor şutların yüksek isabetle girmesi savunma direncini paramparça edebiliyor. Maçın tıkandığı bölümlerde boş J.R’ı doğru zamanda topla buluşturup ondan da iyi verim aldılar. Toplam 22 sayı buldu ve 7 asist dağıttı Smith. Carmelo da  30 sayı,5 asist, 2 ribaundluk güzel bir performans izletti bize. Billups- Melo- JR üçlüsüyle maçı çekip kopardı Nuggets.
 
 Boşa Kürek Çekenler
Kobe ve Gasol daha ne yapsın galibiyet için. İkisi de çok verimli bir gün geçirmelerine rağmen takım arkadaşları ikramları geri çevirince Kobe’nin 34 sayı, 7asist,7 ribaundluk triplevari ve Gasol’un 20 sayı, 11 ribaundluk performansları boşa gitmiş oldu. Lakers’ın acilen kendine çeki düzen vermesi lazım. Nuggets ve Mavericks tehdidi de yavaştan oluşmaya başladı batı birinciliği için.

Tyreke Evans ve Carl Landry de Oklahoma’ya kafa tutamadılar. Evans’ın 9/13 isabetle bulduğu 24 sayı, 7 asist, 4 ribaund ve Landry’nin 20 sayı ve 8 ribaundluk performansı Durant ve Westbrook ikilisi biraz baskın çıkınca güme gitti. Ama çaylak Evans etrafında bir takım kurmaya çalışan Sacramento şüphesiz doğru yolda. Birkaç hamleyle çok yukarılara oynayacak bir takım yaratabilirler şüphesiz. Aynen devam.

Scola-Martin-Brooks üçlüsünün 72 sayısına yazık oldu. Demek ki karşındaki Pistons formsuz da olsa önemseyeceksin. Scola da dünkü 22 ribaundluk kariyer rekorunun ardından bugünde 16 ribaund çekti ama haliyle onlar da değersiz kaldı bu mağlubiyetle. Ama takım olarak iyi yoldalar. Yao’nun bu takıma nasıl entegre olacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Scola’yla iyiydiler de acaba komple bu üçlüyle anlaşabilecek mi Çinli pivot?

Günün X Faktörü
Jrue Holiday karşısında Toronto savunMAmasını görünce dayanamadı ve 8/12  de isabetle 21 sayı buldu. Bunun yanına da 7 ribaund ve 6 asist koyunca tadından yenmez oldu bu performans. Tabi bu yanıltmasın bizleri. Olay Holiday’dan ziyade Toronto’da bitiyor zaten. D-League’den 5 kişilik takım kursak en azından o heyecanı hissettiklerinden olsa bile çok daha iyi savunma yaparlar Raptors’dan. ‘Hadi bir an evvel atında top bize geçsin. Biraz da biz hücum edelim’ havasında hala Toronto takımı. Bu savunmayla olmaz kısacası.

Takımını Baltalayanlar
Boston'da neler oluyor gerçekten anlamak çok güç. Bir takımda bu kadar baltacı olur mu? Rasheed, Glen Davis, Nate... Savunma temelleri üzerine oturtulan takımda, kadronun en agresif savunmacısı olan Garnett’in bir faulü bile yok maçta. Sebebi Garnett’in mükemmel savunması ve kendini tutması değil. Artık ikili mücadelelerden kaçıyor sanki. Eski halinden eser yok gibi. Zaten eskisi gibi bir sayı potansiyeli de değil artık. 1996(ikinci senesi)’dan beri ilk defa 7 de 0 atmış Big Ticket. Neyseki hala ribaund alabiliyor. O alanda ayakta kalmış bir tek.
Lakers’ın guardları böyle giderse Lakers’ın işi çok zor. Tamam üçgen hücumda guard’ın rolü ön planda değil, sadece savunma yapması yeterli guardın; ama bugün Fisher ve Farmar bunu da yapmadı. Onun yerine bol bol tuğla yolladıar Magic potalarına. Farmar 4’te 0 attı, ribaund yok bunun yanında 1 top kaybı var 17 dakikada. Özenle seçilmiş bir performans izledik heralde. Fisher ise sazı Kobe’den almaya çalıştı. 4/12 ile 11 sayı attı,1 tane asisti var yalnızca iki de ribaundu.

9 FARKLI FIKIR:

EsKenes dedi ki...

Lakers'in batı birinciliği için Nuggets'ten önce Mavericks tehdidi var. Zira şu an konferans ikincisi ve daha formda olan Mavericks. Celtics'te Ray Allen'in üçlüğü bitime 4 saniye kala değil 17 saniye kala geldi. Bir de dahi anlamındaki "de" ayrı yazılır. Çok maçlı günlerde böyle hataları normal karşılamak gerekse de daha dikkatli olursanız blogun güvenilirliği sarsılamaış olur. Iyi çalışmalar dilerim.

Berkay dedi ki...

artestin saçındaki renkler lakers'ın renkleri işte, altın sarısı ve lacivert (bazı yerlerde mor diye de geçiyor)

BAYKUŞ dedi ki...

Uyarılarınız için çok teşekkür ederim. Hepsi tarafımdan tek tek dikkate alınmıştır. Şimdilik bu blogda yeniyim ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Siz de kabul edersiniz ki, böyle şeyler bazen gözden kaçabiliyor. Lütfen mazur görünüz. İlginiz için teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Bu kadar güzel bir blogda bırakalım da bazen böyle şeyler olsun,yeni arkadaş bence gayet başarılı,niye her zaman direk olumsuz eleştiriye yöneliyorsunuz,ben bir basketbolseverim ve bu blog beni tatmin ediyor,bu blogu seviyorsak ufak tefek hataları da görmezden gelebiliriz

BAYKUŞ dedi ki...

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

invisiblekid dedi ki...

Bir konyalıportlantlılar okuru olarak aramıza yazılarınla hoşgeldin.Yazılara kendi yorumlarını yazmanda çok iyi oluyor.Bütün maçları izleyip doyurucu yorumlar yazmak çok kolay iş değil ufak tefek hatalar olucak.Zaten yazan arkadaşta kötü niyetle yazmamış.Ayrıca Sabonis in yükünü hafiflettiğin için ayrıca teşekkürler.Yazılarını okurken ne kadar acı çektiğini anlıyabiliyorum:)

BAYKUŞ dedi ki...

Gerçekten sandığımdan da yorucu oluyor bu iş. Umarım üstesinden gelirim. Teşekkürler =)

BAYKUŞ dedi ki...

Gerçekten sandığımdan da yorucu oluyor bu iş. Umarım üstesinden gelirim. Teşekkürler =)

LexLuthor dedi ki...

takımı baltalayanlar arasına ancak son 3 şutunun 2sini sokup yüzdesini bir miktar yükseltebilen (3/14) brandon roy'da girebilir. 12 sayı 5 rebound 5 asist belki çok kötü değil ama takımı ona güvenip topu verdiğinde açıkçası hiç faydalı olamadı ve şaşırttı açıkçası.