BIY AD

8 Mart 2010 Pazartesi

Kobe Bryant vs. Matt Barnes (ve Lakers-Magic)

Dün gece Lakers-Magic maçını izleyenler herhalde düşen çenelerini toparlayamadılar bir türlü. Çünkü maçta hakemler tek kelimeyle rezaletti. Verilmeyen fauller mi dersiniz, verilen ucuz ötesi fauller mi dersiniz herşey vardı. Ama Matt Barnes'ın herhalde 4 veya 5 kere atılması lazımdı oyundan 2. teknik faulünü alarak. Bu kadar mı müsamaha gösterilir bir oyuncuya? Her pozisyonda Kobe'nin yanından geçmek yerine omuz atarak geçen, smaç bastıktan sonra gidip Kobe'nin üzerine yürüyen, topu oyundan kenara sokarken Kobe'nin suratına çarpacakmış gibi fake atan, Fisher'a hücum faul yapan (aşağıda), kısacası resmen parkede gangster modunda takılan bir Barnes vardı. Transfer olduğu gün, psikopat yanının zaman zaman ağır bastığını söylemiştim ama ben bile ağzım açık seyrettim olanları. Topu Kobe'nin suratına çarpacakmış gibi yaptığında "Aha atıldı" dedim. 1-2 saniye boyunca düdük sesi gelmeyince hatta Kaan Kural ile Murat Kosova'dan da ses çıkmayınca yanlış gördüğümü zannettim. Meğer onlar da kaçırmış pozisyonu ve bir baktım hakem Barnes'ı "Bunu yapma" diye uyarıyor. Şaka olsa gerek... Bunun teknik faul olduğunu Türkiye Süper Ligi'nde herhangi bir futbolcu bile tahmin edecektir ama yok hakem üçlüsü uyudu. Kısacası harika bir maç izlememize rağmen hakemler biraz limon suyu sıktılar diyebiliriz. Yine de maçı izlediğim için kesinlikle pişman değilim, neredeyse playoff seviyesinde bir maç seyrettik.


Link

Aslında Magic'e sempati duysam da, Barnes'ın yaptığı yaptığı bütün hareketler yüzünden maçı Lakers'ın kazanmasını istedim. Nelson'ın taktik faullerde serbest atış çizgisinden 2'de 1 ile dönmesi Lakers'a beraberlik şansı getirdi, hatta Kobe attığı üçlük ile bunu başardığını zannetti ancak ayağı çizgideydi. Ardından Carter taktik faullerde Nelson gibi ilkini kaçırıp ikinciyi attı ve fark 2'de kaldı. Ancak 2 kritik şutla (Hele dipten bulduğu üçlük nedir öyle? Aşağıda özete bakınız) maçı oraya kadar getiren Kobe son şutu kaçırınca kazanan Magic oldu. İlk yarıyı mükemmel oynayan ancak sonradan ortadan kaybolan Carter'ı ve Gasol'ün yumuşak oyununu da eleştirmeden geçemeyeceğim son olarak.

Buyrun aşağıda da maçın özeti var, Fisher-Barnes pozisyonunu da bulabilirsiniz.


Link

12 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

barnes'ın atılması gerekirdi ancak kobe'de sütten çıkmış ak kaşık değil.adam çirkeflik konusunda bowen'ın bi alt versiyonu.savunduğu kişiye çaktırmadan basketbol dışı hareket yapmada nba'in şu an bir numarası.ki bunu en güzel gösteren şey geçenlerde paylaştığınız iguadalaya muccuk yaptığı vidyo.sanırım barnes'ında dellendiği şey bu.kobenin aşırı tahrikçiliği ve barnes'ın psikopat kişiliği birleşince böyle birşey çıkmış ortaya.hakemlerde epl hakemlerinden hallice davranınca tuz biber ekmiş.

bu arada aynı maçta howard ve gasol arasındada bi sürtüşme yaşanmıştı (hakemlerin beceriksizlik ve korkaklığının katkılarıyla)

Suat dedi ki...

Bahsi geçen pozisyonları ağzım açık kaldı, herhalde kavga çıkar diye düşündüm ama olmadı enteresan.
Bu arada Gasol'ün Howard'a yaptığı faulde çok sertti, Howard'ın tepki vermemesi ise çok entersandı.
Hakemlerin kötü yçnetimi olmasaydı tam izlenicek maçtı ama bu tür kötü yönetimle berbattı açıkçası...

Adsız dedi ki...

Barnes hakikaten pisliğin en önde gideniymiş. Kobe'de yapıyor, ama herşey usulüyle güzel arkadaş. Gasol çelimsizi neyine güveniyorda o kadar gider yapıyor Howard'a anlamadım. Mirsad-Haislip vakası olur mu dedim ama...

Kobe'de kazanmak için doğmuş be arkadaş. çeviriyordu az kaldı maçı...

Adsız dedi ki...

Barnes hakikaten pisliğin en önde gideniymiş. Kobe'de yapıyor, ama herşey usulüyle güzel arkadaş. Gasol çelimsizi neyine güveniyorda o kadar gider yapıyor Howard'a anlamadım. Mirsad-Haislip vakası olur mu dedim ama...

Kobe'de kazanmak için doğmuş be arkadaş. çeviriyordu az kaldı maçı...

Major dedi ki...

çirkefliğin usülü nasıl oluyor anlamadım. barnes'ın smacından sonra adam yere inerken kobe'nin dirseklerine dikkat et özette.. kobe'de kaç yıldır bu ligde hala saçma saçma hareketler yapıyor. hayıri 4 sampiyonluğun var niye barnes gibi bir adamla muhattap oluyorsun..

fenerbahce - galatasaray maçı gibi olmuş gerilimli gerimli.. =))))))

Adsız dedi ki...

benim karşımda öyle uyuz bi tip o şekil sakız çiğnese topu sallamam, yapıştırırım sufatına.Gasol'de iğrenç bi adam, kobede

Adsız dedi ki...

ağlama melis

genjoy dedi ki...

kıran kırana harika bir maç olmuş. kaçırdığıma üzüldüm şimdi.

barnes'ın oyun stilini severim kobe'nin oyun stilini sevdiğim gibi. soft oynamıyorlar hiçbir zaman, geri adım atmıyorlar, bu yüzden oyunun seyir zevkini artırıyorlar.

Gençer Başeğmez dedi ki...

orlando'nun yaptığı şey tamamen terbiyesizce, sokak basketbolu tadında oynamaktı. maçı canlı izlerken ağzım açık kaldı. Kobe bu maçta Barnes'a bakarak sütten çıkmış ak kaşık idi bence. Maçı da neredeyse tek başına alıyordu. Sevmem kendisini ama saygı duyulası. Ayrıca maç kesinlikle Lakers'ın hakkıydı.

Adsız dedi ki...

kobe son 2 dakkada 6da 1 attı, 26da 10 da genel yüzdesi. hala kobe kazanmak için doğmuşmuş. bu hayvani kadroyla kaybederse ayıp ki kobe yokken zor maçlardan rahat çıktılar. kobe hayranları sizi geçenki panyaya çarptırıp basket övülür dünkü maçı kaybettirmesi övülmez. izlemesek neyse...

Adsız dedi ki...

"bu hayvani kadroyla kaybederse ayıp"

"...dünkü maçı kaybettirmesi övülmez"

senin maçı ne kadar iyi izlediğin belli

L dedi ki...

son 2 dk da 1/6 mı? yanlış maç izledik sanırım.