BIY AD

11 Mart 2010 Perşembe

Maskotumuzun Adı Ne Olsun?

Salsabasket'te gördüm, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası maskotunun adı belirleniyormuş resmi sitede. Üç isim seçeneğimiz var: Bascat, Onecat, Micho. "AMANIN!!" demek istiyorum. Bascat, 'basket' olarak okunuyor, Onecat ise hem birlik olmayı hem de Van cat'i çağırıştırıyor. Micho da, Van kedilerinin yüzmeyi sevmelerinden dolayı anketteki yerini almış. Şuraya tıklayıp oy verebilirsiniz.

Yani isimlerde illa ki bir gönderme, kelime oyunu olacak diye kasılmış resmen. Niye ki? Sizin kötünün iyisi olarak seçiminiz hangisi?

Bu arada uzun süre geçtikten sonra bir daha baktığımda ilk anki kadar kötü bulmadığımı söylemeliyim maskotun kendisini. Ama tabii bu başarılı olduğu anlamına da gelmiyor.

12 FARKLI FIKIR:

sukullaci dedi ki...

hepsi birbirinden kötü ama micho kötünün iyisi gibi.

Burak Eken dedi ki...

İsimlerin hikayelerini okurken, kendimi, bir çocuk sitesinde, bir çizgi film kahramının hikayesini okuyormuş gibi hissettim!

$afak dedi ki...

Hilmi veya Mahmut olabilir isimleri.

Bu kadar saçma isimlerinden arasından seçmektense direk bizden olsun isim...

Unknown dedi ki...

adı üstünde maskot fazlası değil.. çokda ciddiye almamak lazım.. jery west figürü değil sonuçta..

isimler ise berbat.. neden türkçe değil.. madem öyle one cat yapaaklarına Van cat yapsınlar..

Adsız dedi ki...

maskotu beğendim ama isimler kötü bence.aralarındaki en iyi micho.ona oy verdim ama şuan sıralamada sonuncu

damla dedi ki...

osman demek istedim.
illa gönderme yapılacaksa mon diyelim, hem moronun hem monster'ın kısaltması olsun. evet, hiç sevmedim ben bunu. çirkin işte. ben bile daha güzelim.

mart_ayındayız dedi ki...

bu kadar saçma kelime oyunları yapmalarına gerek yoktu hele o bascat nedir ya ne kötü bir oynama vardır. yine en iyi miço gibi gözüküyor.

KskHyTr dedi ki...

yandan yemis pisicik olsun

Adsız dedi ki...

Lise turnuvasına bile daha zekice isimler bulunur! Bu ne çapsızlıktır! Bugüne kadar hangi ülke düzenlediği organizasyonun maskotuna yabancı dilde bir isim verme ezikliğini gösrtermiş! Bunlar maskota isim bulacağız derken dünyanın maskarası olacağız!

...S.f.R... dedi ki...

Yok biri italyanca bilmem ne anlamına geliomuş yok dierini ingilizceyle birleştirince şu çıkıomuş ne saçma isimler bunlar ya adam gibi versene türkçe bir isim.

Adsız dedi ki...

Yahu her şeyde bi kusur aramayın, herşeye bir kulp takmayın.Maskotun tipi çok güzel nesi var beğenmiyordunuz ?Ne olacaktıki güzel şirin bişey çıkarmışlar ortaya.
İsim içinde ne farkeder ha osman, ha bascat.Maksat millet biraz eğlensin neredeyse yoğurt niye beyaz diye sorgulayacak hale gelmişiz arkadaş.

Gizem dedi ki...

Şerafettin olsun zira bu kadar psikopat bakışlı bi kediye başka bi ismi uygun göremedim,koca kafalı sevimsiz yaratık..