BIY AD

11 Mart 2010 Perşembe

Önümüzdeki 5 Sene Şampiyon Olamayacak Takımlar

Sports Illustrated yine bir anket düzenlemiş. 173 NBA oyuncusuna sormuşlar "Sizce önümüzdeki 5 yıl içerisinde şampiyon olma ihtimali en düşük olan takım hangisi? diye. Sonuçlar aşağıda ama benim aklıma birşey takıldı. Zannedersem SI, 173 NBA oyuncuusyla sene başında kontrat yapmış, her düzenledikleri ankete 173 oyuncu katılıyor. İlginç geldi bana, her neyse sonuçlar şöyle:

%31 Nets
%16 Timberwolves
%15 Grizzlies
%11 Knicks
%5 Clippers ve Bobcats


Ayrıca Pacers ve Cavs 1'er oy almışlar.

Grizzlies ve Bobcats için bunu söylemek kolay olsa gerek çünkü ortalamanın üzerinde takımlar olmalarına rağmen şampiyon olacak kadro kalitesine sahip değiller. Ayrıca salary cap'lerinde de yer yok. Ama geri kalan 4 takım için "Şampiyon olamazlar" diye kestirip atmak kolay değil. Çünkü Knicks hariç bu takımların ellerinde kaliteli oyuncular var ve yazın hepsi serbest oyuncuların peşinden koşacaklar. Özellikle Nets'in %31 alması şaşırtıcı bence.

Kısa kısa bakalım takımlara.

Nets:
Bir tane maksimum kontrat verebilecek durumdalar hatta belki bu rakam 2'ye bile çıkabilir kılpayı olarak. Ellerinde Harris-Lopez-Yi-Williams-CDR ve Lee'den oluşan genç ve yetenekli bir kadro var. Prokhorov ile Thorn eğer Bosh-Wade-LeBron'dan birini ikna edebilirlerse Nets'in şampiyon olma şansının hiç de azımsanmayacak seviyede olduğunu söylemeliyim. Tabii ankete katılanlar Nets'in bu 3 büyük serbest oyuncudan birini kadroya katamayacağını düşündüklerinden ve bu sezonki rezil Nets'den dolayı bu yönde oy kullandılar diye düşünüyorum. Üstteki 3 isimden birini alamazlarsa konuşmaya bile gerek yok.

Timberwolves:
Onların da 1 oyuncuya maksimum kontrat verme imkanları var. Kadrolarında en önemli 2 pozisyon yani uzun forvet - pivotta Love ile Jefferson gibi genç ve yetenekli iki uzuna sahipler. Bu birçok takımın sahip olmadığı bir ayrıcalık. Onun dışında Brewer-Flynn ve Gomes'a sahipler, hatta Rubio da var. Ama onun ne zaman geleceği ve geldiğinde NBA'e ne kadar uyum sağlayabileceği belirsiz. Nets'den biraz daha düşük olarak görüyorum onların şampiyonluk ihtimalini. Aslında Jefferson'ın bu sezonki düşüşü olmasa daha çok güvenebilirdim Minnesota'ya ama üçgen hücum ve verdiği kilolar nedeniyle çok zorlanıyor.

Knicks:
Bir mucize olup Curry gelecek sezonki 11 milyon dolarından vazgeçmedikçe, Knicks geleceği en belirsiz takımlardan biri bence. Ya LeBron-Bosh-Gallinari-Wilson Chandler ve bir sürü düşük kontratlı oyuncuyla yola devam edecekler ya da bir maksimum kontratlı oyuncu yerine Lee'yi takımda tutacaklar ve yanına bir rol oyuncusu alacaklar. Tabii LeBron-Wade-Bosh üçlüsünden 2'sini ikna etmeleri kolay gözükmüyor. Bunu başarabilirlerse önümüzdeki 5 sezonda şampiyonluk görme ihtimalleri bir hayli artar.

Clippers:
Aslında kadro olarak en üstün takım onlar. Kaman-Griffin-Baron Davis-Eric Gordon ve DeAndre Jordan. Yanına Butler'ı takımda tutarlarsa gerçekten harika bir kadro oluşuyor. Üstelik Dunleavy kovulmadan evvel güzel işler yaparak takımın salary cap'inde kılpayı da olsa bir maksimum kontratlık yer açmayı başarmıştı. Şu takıma LeBron'un geldiğini düşünsenize. Daha ne olsun? Ama tabii Clippers medyada ve popülerlik olarak Lakers'ın her zaman açık ara gerisinde olacağı için LeBron'un gitmesi inanılmaz düşük bir ihtimal. İşte bu yüzden Clippers'ın ne kadar kaliteli bir kadrosu olursa olsun önümüzdeki 5 sezon içinde şampiyon olabilmesi çok zor gözüküyor. Bu yaz maksimum kontratı gerçekten hakeden bir oyuncu alabilirlerse iddialı olabilirler. Öbür türlü bir şansları yok.

Cavs'e verilen oy da herhalde LeBron'un gideceğinden %100 emin olan bir oyuncu tarafından verilmiştir. Belki de LeBron'un kendisidir bu =P

7 FARKLI FIKIR:

mokoko dedi ki...

anket sonuçları baya saçma yahu. 5 sene içinde şampiyon olamayacak takımların basında detroit gelir kesinlikle.

Adsız dedi ki...

hocam yeni logo yokmu ya supersonics var orda

Gençer Başeğmez dedi ki...

ona bakılırsa no doğuda, memphis'in amblemi eski vs.

herneyse, ordaki takımlardan nets ve knicks çok saçma olmuş bence, milwaukee ve detroit onların yerine daha iyi bir seçim olabilirmiş. ankete katılan oyuncular 2010 free agent piyasasından bihaberler anlaşılan.

Unknown dedi ki...

bencede saçma bir sonuç olmuış.. maksimum kontrat verme durumu olan ve bu yazı kovalaya takımlara bunu asla söyleyemeyiz bunun yerine

detroit gibi milwuaki gibi charlotte gibi memphis gibi salaryleri dolu olupta kadrolarında ışık olmayan takımlar bence seçilmeliydi..
zira nets in kadrosu bence milwuakininkinden yetenekli ve gelecek vaad ediyor... SAdece tecrübe ve gelişim lazım.. bu takıma bir lebron hamlesi yada Wade hamlesi direk po seviyesine çıkarır takımı... Keza min in pota altı nba de çok az takımad var şluanda... iyi bir kısa ve rubio hamlesinin tutması ile onlarda po seviyesine geleblirler..

Ömer dedi ki...

LeBron'un Clippers'a gidip, o sehirde muhtesem bir derbi havasi yaratmasi enfes olurdu.

Adsız dedi ki...

Bende Clippers'ı lebron için bir challenge olarak görüyorum. Düşünsenize tarihi boyunca lakers'ın altında ezilmiş bir takımı lakers'ı ezip birde şapiyonluğa taşırsa adını çok yükseklere yazdırır lebron.

Liste bana göre de çok yanlış benim listem ise;

Pistons
Raptors
Bucks
Grizzlies
Spurs


Not: SI ulaşabildiği oyunculara bir seferde sormuş anket sorularını cevapları ise peyder pey yayınlıyolar, her defasında 173 sayısını görmenin nedeni bu.

Onur dedi ki...

ayrıca dipte olup da capi boş olan bu takımlardan birine draftta piyango çıkarsa ve 2-3 senede ortalığı kasıp kavurabilecek bi süperstar adayı gelirse 2010da alabilecekleri oyuncular ihtimaliyle baya şansları olur. ligin orta sıralarında olup hem draft şansı olmayan hem de uzun ve dolu kontratlarla capi dolduramayacak olan kısacası bu 3-5 sene içinde yeniden yapılanmaya ihtiyaç duymaya başlayacak takımlar kesinlikle şampiyon olamayacak olanlardır