BIY AD

9 Mart 2010 Salı

Roy - Morrison ve Pritchard - Jordan

Adam Morrison'ın açıklamalarına göre, eğer kendisi 6-7. sıraya düşseymiş Nate McMillan onu seçecekmiş 2006 yılında. Roy konusunda da Nate McMillan'ın şüpheleri varmış ancak Pritchard onu Roy konusunda ikna etmiş. Yani Blazers'ın geleceğini kurtarmış diyebiliriz. Zaten son 4-5 yıldır yaptığı hamleler ve draft seçimleriyle alkışlanan Pritchard 2006 yılında efsanevi bir draft'a imza atmıştı. Önce Tyrus Thomas karşılığında Aldridge'i alan Pritchard, Wolves'un 6. sırada Roy'u seçmesinden sonra Foye'da da gözü olduğunu bildiği için Foye'u seçti. Ardından da Roy ile takas etti. Wolves'un bu takası niye yaptığını ve karşılığında birşey almadığını açıkçası o zaman da anlamamıştım, şimdi de anlamıyorum. Aldridge-Roy ikilisi şu anda bildiğimiz gibi Blazers'ın 2 temel taşı konumunda, üstelik Roy ligin en önemli yıldızlarından biri konumunda. Wade-Kobe-LeBron gibi patlayıcılığı olmasa da genele baktığımızda onların hemen bir seviye altında diyebiliriz.

Öte yandan Roy yerine Morrison'ın Blazers forması giydiğini düşünün. Korkunç değil mi? Neyse ki Michael Jordan 3 numarada Morrison'ı seçerek Portland şehrine büyük bir kıyak yaptı. Daha önce de 1 numaradan dünyanın en iyi pivotu Kwame Brown'u seçmişti. Birçoklarına göre gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu olan Michael Jordan'ın draft seçimlerine şaşırmamak elde değil. Konusu açılmışken ondan bahsetmemek olmazdı.

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Pritchard ın yaptığı tek hata belkide duranti seçmemesiydi. eğer seçseydi şimdiki takımı bir düşünün. böle bir takım savuması kuvvetli bir pivotla her sene şampiyonluğa oynardı.

Unknown dedi ki...

işte sadece seçimle olsa..
morrison un ncaa kariyeri seçilmesini gerektiroyrdu..Draft işinin şans olduğunu bir kez daha gördük... Roy u seçti diye ii diyceğimiz adamı Oden ı seçti diye de kötü demelimiyiz?
Oden ın gelişi taaa 3 sene öncesinden başladı.. bütün tkımlar ODen ı izledi.bekledi..Durant piyasada yokken ODen ismi geziniyordu.. normali oden dı ama şans burada gülmedi...

Berkay dedi ki...

oden sakatlanmasaydı yüksek ihtimalle böyle şeyleri söyleyebilecek durumda olmazdık bence. daha ilk yılında microfracture yaşayan bir adamın düzelmesi kolay olmuyor işte ki hala iş bitmiş denemez onun için. durant'i aldıklarında o microfracture olsaydı ve oden oynamaya devam etseydi bunları söyleme imkanımız bence olmazdı.
pritchard'ın seçimleri tamamıyla mantıklı.
ayrıca micheal jordan bence draft seçmelerini başkasına bırakmalı :) tamam kwame'nin senesi kötüydü ama charlotte bir tane bile çok başarılı seçim yapabilmiş değil draft tarihinde, felton da morrison da okafor da hiç beklenildik düzeyde adamlar çıkmadılar

KskHyTr dedi ki...

Hidayet 3 kuruş için portlandı şeçmedi ya yazık....

Unknown dedi ki...

senin o 3 kuruş dediğinle sen ben bu yazıyı okuyan bütün herkes ömrümüz boyunca çalımadan yaşarız...

KskHyTr dedi ki...

Evet o senin benim için geçerli hidayet için değil altını çizerim...