BIY AD

9 Mart 2010 Salı

Santimlerin Önemi


Link

Hatırlarsınız 2 gün önce Kobe, maçın bitimine 15 saniye kala Magic'e karşı 3 farkla geride iken üçlüğü gönderip eşitliği sağlamıştı. En azından o öyle zannediyordu, televizyon başındakiler 2'lik olduğunu görmüştü, nitekim hakemler de kontrol edince pozisyonu 2 sayı verdiler ve Lakers taktik faul yapmak zorunda kaldı. Vince Carter atışlardan 1'ini kaçırınca Kobe'ye maçı uzatmaya götürme şansı gelmişti ancak başarılı olamamıştı ve Lakers maçı kaybetmişti.

Dün de ilk yarısını izlediğim maçın sonunda tıpatıp aynı pozisyonlar olmuş. Yine 15 saniye kala Cavs 3 sayı öndeyken, Manu 3'lük atmış ancak yine hakemler kontrol edince bunun 2'lik olduğu anlaşılmış. Taktik faullerden sonra fark 3'e çıkmış ve Spurs'e yine maçı uzatmaya götürme şansı gelmiş. Ancak Popovich'in bu sezon 3 veya 4. kere harika çizdiği bir son saniye hücumunda Spurs yine isabeti bulamamış. Şuradan izleyebilirsiniz.

2-3 santimetrenin önemini görmüş oluyoruz yani. Hatırlarsanız bundan 2 ay kadar önce Kobe Kings'e, 1 milimetre ile kenar çizgisine basmadan üçlüğü göndermiş ve maçı kazandırmıştı. Ginobili ise birkaç santim ile içerde seken topu uçarak çevirmiş ve onun sonucunda Jefferson maçı kazandıran basketi atmıştı Thunder'a karşı. İki videoyu da aşağıda bulabilirsiniz. Yani birkaç santim nelere bedel? Galibiyetlere...


Link


Link

1 FARKLI FIKIR:

L dedi ki...

bir basketbolsever olarak, benim de dikkatimi çeken bi mesele hakkında yazdığın için teşekkürler.

ama aynı zamanda bir spurslu olarak bu konuyu yeniden karşıma çıkartarak beni derinden yaraladığın için teessüf ederim abi.