BIY AD

20 Haziran 2010 Pazar

76'ers - Kings Takası Değerlendirmesi

2-3 gün önce ölü sezonun ilk takası gerçekleşti. Philadelphia Samuel Dalembert'i Sacramento'ya gönderirken, karşılığında Andres Nocioni ile Spencer Hawes'u kadrosuna kattı. Burada bence Sacramento Kings gelecek adına harika bir hamle yaptı.

Philly'nin biten bir 10 milyonluk kontrat karşılığında alabileceği daha fazla şeyler varken Nocioni ile Hawes'a ikna olması ilginç. Yani sonuç olarak Nocioni geçtiğimiz sezonu çok kötü geçirdi. Belki Kings gençlere önem veriyordu ama sakatlıklar dolayısıyla iyi dakika aldığında bile Noc bir türlü beklenen seviyeye çıkamadı. Hawes deseniz zaten 3 sezondur Kings'in beklediği çıkışı yapamadı. Hücumda belki bir pivota göre oldukça farklı yetenekleri var (dış şutu, fundamental'ı ve pasları) ama defansta NBA'in en kötü pivotlarından biri Hawes. Kalıbı NBA için oldukça yeterli olmasına rağmen, ayaklarının ağırlığı ve savunma yapmayı bilmeyişi, onu rakipler için işlenilecek bir maden haline getiriyor. Stefanski bugüne kadar izlediği Hawes'un evrim geçirip komple bir oyuncu haline geleceğine inanıyorsa bilemeyeceğim.

Öte yandan Geoff Petrie çok güzel bir işe imza attı. Baktı elinde Tyreke gibi bir süper yıldız adayı ve çok genç, yetenekli bir kadro var. Hemen kontratı uzun vadeli olan isimleri elden çıkardı, karşılığında Hughes ve Dalembert'in kontratlarını aldı. Kings'in salary cap'inde bu sezon için zaten bir maksimum kontratlık yer vardı şimdi gelecek sezon için tam 2 tane yer açıldı. Gerçi 2011'de oyuncularla kulüp sahiplerinin arasındaki anlaşma ne olacak? Lokavta gidilecek mi? Bu büyük bir soru işareti ama bir genel menajer olarak "Belki 2011'de lokavt olacak ben hamle yapmayayım, bekleyeyim" deme hakkı yok Petrie'nin. Ancak Şubat - Mart civarında Petrie'nin büyük oyuncuları kovalama gibi bir niyetinin olmadığı yazılıp çiziliyordu. Bence bu hamlelerden sonra takıma birkaç tane 6-7 milyonluk adam almanın hiçbir anlamı yok. Ha, LeBron-Wade gibi oyuncuları kovalasa bile Petrie, bu yıldızlar Sacramento'ya giderler mi bilmiyorum. Ama yine de şansını denemeli Kings, hazır Tyreke gibi genç bir yıldız ve yanında birkaç tane ucuz kontratlı genç yetenek yakalamışken, yanlarına en azından bir tane süper yıldız almalılar. Ya bu sezon, ya gelecek sezon... Benim umudum ve beklentim bu yönde.

Bu arada farkettim ki Dalembert'e hiç değinmedim, çünkü aslında Dalembert kiralık geldi gibi birşey Kings'e. Onların genç kadrosunda 20-25 dakikadan fazla almayacak ve sene sonunda da büyük ihtimalle başka bir takıma gidecek. Ama 2010-11 sezonu için en azından boyalı alanda rakiplere göz dağı verebilen, savunma yönüyle ağır basan bir pivot oynayacak Kings'de.

4 FARKLI FIKIR:

calvin dedi ki...

bence tyreke evansın yanına süperstar almaları gereksiz ve evans için moral bozucu olur. onda franchise man olucak potansiyeli görüyorum ben, gerek kritik anlarda gerekse maç sonunda aldığı sorumlulukların hakkını verdi daha çaylak yılında.

dalembert ise kontrat yılı olduğu için iyi bir performans sergilerse gerçekten yararlı olabilir çünkü tam da pota altı savunması eksikti bu takımın.

Adsız dedi ki...

bence kings'in gitmesi gereken daha çok yolu var. öncelikle takımın sahipleri ve taraftarının takıma sahip çıkması lazım çok boşlanmış geliyorlar bana umarım evans tekrardan canlandırır sacramento'yu.

Unknown dedi ki...

evens tek başına hiç bişey yapamaz bu takıma.. hele ki bu pota altıyla..
anca donte nin ve jason thopmson ın durant ın bu sene geçiridği evrimi geçirmeleri lazım ki o takımdan bişey olsun ..
FA dan iyi bir pf ya da sf ile bişiler olablir belki.

Sheed dedi ki...

ben de sixers'ın daha fazlasını alabileceğini düşünmüştüm dalembert'in kontratıyla.. biraz aceleci davranmış olabilir stefanski..

öte yandan senle pek hemfikir olmadığım nokta nocioni'nin burada önemli bi gediği kapatabilecek potansiyeli olması.. onu kullanmaya çok meyilli olmadığını gördük son dönemde fakat kendisi için son yıllardaki en uygun takımda belki de.. şutunu istikrarlı soktuğu müddetçe dışarıda varlığıyla yaratacağı tehdit dahi brand'in verimi için çok değerli olabilir.. ama nocioni işte, çok güvenemezsin ve böyle bi oyuncuyu başka yollarla da alabilirdin..

ilk aşamada win-win gibi gözükse de ben de hawes'a çok güvenen biri olmadım hiç.. collins hawes-brand ikilisinde bi şeyler görmüş söylenene göre, bakalım..