BIY AD

24 Haziran 2010 Perşembe

Heat - Thunder Takası ve Heat'in 2010-11 Kadrosu

Heat iki sezon öncenin 3 sayı yarışması birincisi Cook ile 2010 Draft'ındaki 18. sıra seçme hakkını Thunder'a yollarken, karşılığında 32. sırayı aldı. Bu nasıl bir takas değil mi? Sen hem oyuncu ver, hem de draft'ta 14 sıra geri düş. Bu sezonki salary cap boşluğu işte bu kadar değerli Heat için. Cook'un 2 milyon dolarlık kontratından kurtulmak için 14 sıra düşmeye razı oldular. Şimdi salary cap'lerinde sadece 8-9 milyon dolar kaldı ve neredese 3 tane maksimum kontrat verebilecek yer açıldı sayılır (James Jones'un garanti olmayan kontratını satın alacakları varsayılınca ve 1-2 ince hesap daha yapılınca). Yani yukarıda gördüğünüz üç yıldız: Wade, LeBron ve Bosh. Bu olasılık için varını yoğunu ortaya koyacak Riley. Her türlü kontağını ve ikna kabiliyetini sonuna kadar kullanacaktır. Tabii bu üç oyuncunun yanına sadece 6-7 milyonluk bir kontrat ve minimum ile veteran kontratlarını ekleyebilecek Heat. Onları geçtim beni ve beraber geyiğine basket oynadığım 4-5 arkadaşımı katsalar takıma, öyle bile şampiyonluğa oynarız sanki. Dalga geçer gibi gerçekten Wade - LeBron ve Bosh. Hayal etmesi bile güzel. Gerçi güzel de değil, abes, garip birşey.

Bu arada kullandığım resim, ESPN'in serbest oyuncu slot makinasından çıktı. Oyunu ilk kez gördüğümde, sadece bir kere bastım ve bu çıktı. Hatta twitter'da paylaşmış ve "Heat olayı bitirdi" yazmıştım. Bakalım Riley ikna edebilecek mi bu üç oyuncuyu. Zor ama imkansız değil.

Thunder açısından da oldukça karlı bir takastı. Bedavaya hatta üstüne sadece 2 milyon ödeyecekleri bir oyuncu alarak 18. sıraya çıkma fırsatı geldi ayaklarına. Onlar da tepmediler bu fırsatı.

10 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

lebron un egosu "tamam ulenn paylaşırız topları!" diyebilse olur ve muhteşem olur.. der mi?

nyk a da yazık olur.

Adsız dedi ki...

SEnaryo böyle olursa lbj cb4 wade şeklinde beasley kadroda yer bulamaz beasley + james jones ortalama bi uzun veya guard veyada draft hakkı karşılıgında göndermeyi deneyebilirler gibime geliyor

Adsız dedi ki...

Draft hakkını vermesının sebebi 18. sıradan gelen oyuncu 1,5m civarı bır apra alır 32 civarı oyuncularda 750 bin civarı alırlar Riley galıba 750binlik bile olsa salaryıde bosluk acmayı denemıs kanımca D:

Adsız dedi ki...

Thunder bu arada draftta daha yukarılara çıkmaya çalışıyor, bir uzun draft etmek için. Onlar da 18. sırayı takas edebilirler bir kaç adam da yanında yollayarak.

Adsız dedi ki...

lebron der. sanki hiç pas vermeyen biriymiş gibi yorumlar yapılıyor da asist ortalamasında ilk sıralarda yer almasını niye açıklayamıyor insanlar.

bence bosh değil de amare olsa 3. daha güzel olur.

Adsız dedi ki...

demez hatta desede paylaşmaz kan çıkar

Adsız dedi ki...

thunder, indina'dan 10. sırayı alma peşinde, beasley'i de, miami cap space'in de boşluk olan takımlardan birisine gönderecek büyük ihtimalle. luol deng için de clippers konuşuluyor. çok ilginç bir yaz olacak, bu kadar çok yıldız oyuncunun takım değiştirdiği bir offseason daha zor gelir.

calvin dedi ki...

lebronla wade aynı takımda olabileceği fikri hala saçma geliyor. lige de ayıp bi yandan. net gibi takımlar 1 tane bile bulamazken heat 3 tane franchise oyuncussuna sahip olursa.
bence heat için hayırlısı bosh ve yanına sağlam görev adamları getirerek wade önderliğinde bi takım oluşturmak olur. lebronda yine new yorkuna gitsin.

xenith dedi ki...

cp3-chandler-lebron-david lee-yao? şeklinde bir 5'i nyk'ta görmeyi çok istiyorum :))lige ayrı bir hava gelir. umarım nyk başarır bunu

Zenana dedi ki...

slot machine in en eğlenceli yanı dirk hiç bi şekilde dallas'dan kopmuyor=)