BIY AD

21 Haziran 2010 Pazartesi

Kobe: Bir Rahat Verin

10-15 gün kadar önce Kobe'ye bir basın toplantısı sırasında "LeBron sence nereye gidecek?" diye sorulmuştu, yıldız oyuncunun cevabı çok net olmuştu: "Umrumda bile değil." Tabii o sırada NBA Finalleri oynandığı için bu yanıtın geceleği belliydi. Perşembe günü ise aynı sorunun mutasyon geçirmiş hali yöneltildi Kobe'ye: "Wade ve LeBron'un beraber kadrosunda olduğu bir takıma karşı oynamak nasıl birşey sence?"

Bunun üzerine Kobe de "Sizin derdiniz ne? Bana bunları sormayın, bırakın da tadını çıkarayım şampiyonluğun" demiş. Ayrıca onlarla karşı karşıya çok kere oynadığını ve yakından tanıdığını, ikisinin beraber oynadığı bir takıma karşı mücadele etmeyi düşünmek bile istemediğini ve biraz daha şampiyonluğun tadını çıkarmak istediğini aktarmış.

Gerçekten de çok korkutucu bir takım olur Wade - LeBron beraber bir takıma giderlerse ancak aralarındaki uyumu ben açıkçası sorgularım bu durumda. İkisi de topu elinde tutup birşeyler üreten isimler, ikisinin de dış şutu ortalamanın altında, ikisi de kariyerleri boyunca 1 numaralı opsiyon olarak oynadılar ve bunlara ek olarak bu iki oyuncunun yanında uzun olarak kimin oynayacağı da çok önemli. Yani kısacası iki yıldızın da asıl amacı bana göre uzun yıldızlardan biriyle (bence Bosh) birleşmek olmalı.

24 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Kobe için farketmez.İsterlerse topla,tüfekle,ağır sanayi hamleleriyle gelsinler..;))

Adsız dedi ki...

Yao da bu sezon fa sanırım.Ne olacak durumu ?

Adsız dedi ki...

wade-lebron ikilisi çok mantıksız olur bence de. her zaman bir kısa bir uzun yıldız ile başarı sağlıyor takımlar.kobe-gasol,wade-shaq,pierce-garnet,manu-duncan gibi..

Unknown dedi ki...

ama tarihte birde jordan-pippen örneği war dimi :))) adsız 3e itahfen :)

gay prof. dedi ki...

Pippen hiçbir zaman süperstar olmadı boşuna zorlamayın:) istatistik falan veriyorlardı eskiden birde herşey istatistikle açıklanmaz bu oyunda.

Paul Pierce dedi ki...

pierce-garnett + allen
manu-duncan + parker

kobe, gasol'ün yanına artest'i de ekleyebiliriz.2 kişi'yle bu işler olmaz yardımcı oyuncuların ne kadar iyiyse o kadar başarılı olursun.

Adsız dedi ki...

kobe bir de finalde lebronlu wadeli takıma çaksa..

Adsız dedi ki...

Wade+Lebron hayal edince way anasını dedirtiyor. Fakat çok sorun yaşanır. Özellikle Lebron şampiyonlukta 1 numarayı babasıyla bile paylaşmak istemez. Wade daha olgun fakat "Wade"de kabullenemez bir süre sonra. Saçmalık gidip Howardla bişeyler yapmaya çalışsınlar 3 yıl üst üste şampiyon olur kim Howard'ı kaparsa. Herkes Lebron Wade Kobe filan diyor. NBA'in gelecekte kaderini hep Howard etkileyecek. Orlando ne yapacak acaba Carter Hidayet kadar oynuyamadı.

Berkay dedi ki...

lebron ve wade'i birlikte alabilecek bi tane takım yok, caplerinin %60'ını 2 oyuncuya verebilecek takım yok.

olsa da kobe hepinizi döverim ülen diyebilir, bynumla gasol sağlıklı olduğu sürece

Unknown dedi ki...

gay prof. ya pippen ı izlememişsin..
Ya da jordan fanatiği bir basketbolseversin sadece..

Ama bu sporu sadece basketbol için seven herkes pippen ın gelmiş geçmiş en iyiler arasında yer aldığını bilir ve görür..

Pippen eğer ki jordan ın gölgesinde kalmasaydı gittiği her takımda süper star muamalesi görebilecek yetenekte ve performanstaydı.. istatistk veriyorlar demişsin.. ben vermeyceğim nasılsa görmüşsün dha önce..

gay prof. dedi ki...

Hiçbir süperstar 2.planda kalmayı istemez sessiz kalmaz ARTçı kardeşim. Bu süperstarlıkla bağdaşmaz psikolojik olarak ama siz öyle görüyorsanız buna inanın ne diyeyim;) pippenıda yeterince izledim zira 90 larda amerikadaydım birçok kişi gibi sadece türkiyedeki kanalların şeçip verdiği maçları izlemedim çoğu normal sezon maçınıda takip ettim.

Unknown dedi ki...

Valla bazı insanlar vardır yükseklerdedir insanlar onlara ulşamk için bişeylerin üstüne çıkmak zorunda kalırlar
bazı insanlar vardır öyle tevazuludurlar ki eğildikçe insanlar onları görürler..

Pippen da işte o 2. kısma girer..

gay prof. dedi ki...

Duygusal davranıyorsun bence methiyeler düzmeye başladın bir ara kendimi bulutlar üstünde hissettim:) Sen üzülme madem öyle olsun ne diyeyim:)

Adsız dedi ki...

wade-lebron 2lisi yüzyılın hayal kırıklığı olur.2sinin de yanına şut atan guardlar ve en az bi süperstar uzun lazım...

Adsız dedi ki...

pippen'a siradan yada 2.sinif oyuncu diyeni Allah carpar valla,,kesinlikle inanilmaz bir oyuncuydu ve tartismasiz superstardi.benim dusuncem ;)

Adsız dedi ki...

Harika bişey bu ya. Kobe'yi ezmek için Shaq'ı ilah yaparlar. Yada Gasol'u Duncan yaparlar. Jordan'ıda tanrı yaptıktan sonra tanrıların tanrısı yapmak için Pippen gibi bir kralı 2. sınıf yaparlar. Yahu tamam anlıyorum Jordan'ı sevmeyen yok zaten. Ama ayıptır yani.

Adsız dedi ki...

Pippen a süperstar diyen bi zahmet bundan sonra basketbolla ilgilenmeyi bıraksın;)

calvin dedi ki...

pippena süperstar demeyen bi zahmet bundan sonra basketbolla ilgilenmeyi bıraksın.jordanın yanında oynamayan bir pippen çok rahat dönemin ondan sonraki en iyi oyuncusu olabilirdi. yani drexlerın yaptığını daha iyi yapabilirdi. jordansız bulls takımının 50 küsür galibiyet almasını sağlamıştır. evet jordansız takım 50 küsür galibiyet alıyor. sanırım takım arkadaşlarına kötü, pippena süperstar değil derken bi kere daha düşünmek lazım ha, ne dersiniz?

Unknown dedi ki...

Bizde hep böyel..
Takılırız birinin kuyruğuna ondan sonra yanındaki cevherleri hiçe sayarız.. Jordan gelmiş geçmiş en iyisi olabilir ama bu Pippen ın değerini düşürmez yükseltir..
Ama neyse ki NBA yönetimi bu adsızları ciddiye almıyorda hakettiği kıymeti veriyor.

Adsız dedi ki...

NBA yönetimi pippen ı süperstarmı ilan ettide biz bilmiyoruz :)))

Unknown dedi ki...

# 6 kere NBA Şampiyonu (1991-1993, 1996-1998)
# 7 kere NBA All-Star (1990, 1992-1997)
# 3 kere All-NBA İlk Takım Seçimi(1994-1996)
# 2 kere All-NBA İkinci takım seçimi (1992, 1997)
# 2 kere All-NBA Üçünçü takım seçimi (1993, 1998)
# 8 kere NBA All-Savunma İlk Takım Seçimi (1992-1999)
# 2 kere NBA All-Savunma İkinci Takım Seçimi (1991, 2000)
# 1 kere NBA All-Star MVP oyunu(1994


adız sana gelsin:)

Adsız dedi ki...

Evet o takımlara bir dünya oyuncu şeçildi bu onları süperstar yapmaz bunu idrak edememen ilginç.

gay prof. dedi ki...

İyi oyuncu olmak başka bir şey süperstar olmak başka birşey çoğu kişi bunu ayırt edemiyor malesef.

Adsız dedi ki...

hall of fame diye bişey varmış pippen one mı girecekmiş bu sene neymiş?