BIY AD

22 Haziran 2010 Salı

Rasheed Emekliye Ayrılabilir

Haber aslında Final serisinin son maçından sonra yani Perşembe günü çıkmıştı. Ancak Doc Rivers geçerli bir gerekçe vermeden "Rasheed son maçını oynamış olabilir. Bugün herşeyini ortaya koydu, sırtındaki ağrılara, kramplara rağmen oyunda kalmak için canını dişine taktı." demişti. Bir anlam verememiştim bu açıklamaya ve çıkan haberlere. Meğersem asıl olayı dün anlatmış Rivers. Yine aynı konudan bahsederken, Rasheed'in 7. maç öncesinde kendisine "Bu sezon beklediğimden çok daha fazla zorlandım fiziksel olarak, çok acı çektim. Bunun son maçım olabileceğini hissediyorum. Parkede herşeyimi takım için vereceğim." dediğini iletmiş.

NBA ile haşır neşir olmaya başladığım zamanlarda Portland Trail Blazers'a karşı bir sempati beslememdeki ana sebeplerden biridir Sheed. Daha önce de yazmıştım, Sabonis, Steve Smith ve Stoudamire gibi isimlerle beraber zamanında Portland'a sempati duyduğumu. Rasheed delidir, hasta ruhludur ama bu deli yanı aynı zamanda bana oldukça sevimli gelmiştir nedense. Artest gibi bir nevi benim açımdan. Onun dışında her zaman NBA'deki en komple uzunlardan biri olduğuna inanmışımdır. Belki biraz daha saygı duysa basketbola ve yeteneklerine, ribaund konusunda daha istekli olsa, adını tarihe yazdıracaktı. NBA'de onun dışında üçlük ile post-up oyununu birleştirebilen uzun sayısı kaç tanedir acaba? Benim şu yazıyı yazarken aklıma gelmedi açıkçası.

Bu aynı zamanda benim yaşlandığım anlamına geliyor. Kariyerinin ilk yıllarından (ilk yılı Washington Bullets onu hatırlamıyorum) beri takip ettiğim bir isim, basketbolu bırakma safhasında. Vallahi ben üzülürüm Rasheed'in bırakması halinde ve NBA de en ilgi çekici yüzlerinden birini kaybetmiş olur.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Gelsin telekoma ankaragüclülerle takılır maçtan sonra:)

V dedi ki...

Bu adamı unutturmayız hiçbir şekilde.Bu lige bir daha bir sezonda 100 üçlük 100 blok 40 teknik faul istatistikleriyle oynayabilecek,hiç kimseden çekinmeyen,yüzlerce bin dolar ceza ödeyebilecek bir babayiğit
gelebilecek mi bakalım.Çaylak sezonu hariç her yıl play-off lardaydı Sheed,ki bence önemlidir.Portland o ayrıldıktan sonra 20 küsür yıl aradan sonra play-off lara kalamadı.Ptb den ayrıldıktan sonra takım seçimlerinide doğru şekilde yaptı.Nba de kazandığı parayı adam gibi kullanabilen nadir oyunculardan biridir ayrıca.Rasheed Wallace sahada manyaklaşsada,canı istemediğinde oynamadığından takımını batırsada çok severiz onu.2000 lerin başında Malone'a Shaq'a Webber'a yaptığı savunmalarla gözüme girmişti ilk.Adamımdır,tam bir 'bro' dur.Detroit şampiyon olup Washington'a gittiğinde Bush'a da selam vermemiştir.Aslan gibi adam işte.Seveni tam sever,sevmeyeni hiç sevmez.Ama nefret edilecek adam değildir.İnşallah uzak kalmaz,hatta ben diyorum TNT üçlüsüne katılsın o program rating rekorları kırıp klasiklere girer.Ya da hometown ı Philly'nin başına geçsin bir gün,koçluk falan yapsın yemin ederim her maçını izlerim,hem Sloan'u teknik faul sayılarında geçmiş olur.Ama uzak kalmasın yeterki.

Hasan dedi ki...

Nedense 'Sheed'i hep NBA'in Sergen Yalcini gibi gormusumdur...