BIY AD

9 Temmuz 2010 Cuma

Heat'in Yeni Yüzü

Tarihin gördüğü en güçlü takımlardan biri haline geldi Heat bir anda. Üstelik bunu takasla falan yapmadılar, direk risk alıp salary cap'lerini tamamen boşaltarak yaptılar, çok önemli bir detay. Yetmedi bütün yıldızlar alacakları paradan feragat ettiler ve Mike Miller'ın takıma katılmasını sağladılar. Bu kadar büyük oyuncuların yanında üçlük tehdidi yüksek bir adamın olması son derece önemliydi. Muhteşem bir iş başardı Pat Riley.

Çok yoğun bir Cuma günü geçirdiğim için bir analiz yazamadım. Akşama inşallah... Şimdilik bu resim ve kısa yazı ile idare ediniz.

Ama şunu belirteyim, önümüzdeki sene tarihe tanıklık etmeye hazır olun.

14 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Seneye lokavt olursa ne komedi olur ama :D

Çağrı dedi ki...

Wade'in kadroda Pg olarak oynaması düşünülüyor galiba yoksa 2-3-4 numaralı pozisyonda wade-lebron-bosh'un olduğu takım neden Mike miller'ı alsın ?!

mucho dedi ki...

henüz yeni kurulmuş bir takımın ilk senesinde başarıdan başarıya koşması çok zor. Hele ki karşılarında güçlenmiş ve daha da oturmuş lakers olacak. Bu sene olmadı diyelim gelecek sene de çok muhtemel boykot var. Lebron yüzük için 2013 yazını beklemek zorunda kalabilir.

Adsız dedi ki...

mike miller ile de anlaşıldı mı ?

Adsız dedi ki...

Lakers tam sağlıklı Bynum olmadan bu kadroya karşı gayet zayıf kalır. Tam sağlıklı Bynum'da imkansız bişey onu anladık. Kaldı ki Kobe bile hala ameliyat olmadı. Dizimde de bişey yok diyor ama zorlandığı çok açık. Adam düz şutör gibi oynuyor o parmak ve dizle pota dibine giremiyor. Gerçi şutunda hz. şutörü oldu ama yetmez bu Miami'ye sadece şut.

Adsız dedi ki...

mike miller hem savunma yapabilen, hem de lebron ve wade'in penetreleri sonucu boş üçlükleri çok isabetli kullanabilecek bir isim. bu açıdan gayet iyi bir transfer miller. büyük ihtimalle de bench'ten gelecektir. lebron- wade'in süreleri doğru ayarlanırsa miller çok katkı sağlar miami'ye. sezon boyunca lebron ve wade'in ortalama 40 dakika oynamaları durumunda bile geriye kalan 16 dakika ve chalmers'ın dinlendiği 15 dakika civarındaki süreyi mike miller dolduracaktır. yaklaşık 30 dakika civarında süre almasını bekliyorum bench'ten.

yanlız asıl ilginç olan 3 oyuncunun da yaklaşık 1.6 md civarında taviz vermeleri, sırf takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncu daha alınsın diye. bu kadar birlikte hareket etmeleri miami açısından çok olumlu.

calvin dedi ki...

kobeyi rahatsız eden dizi değil parmağıydı. topu kavramakta zorluk çekerek oynadı yıllardır. bu sene ameliyat olucak bakalım bi fark olucak mı?

Adsız dedi ki...

arkadaşlar allah aşkına kendinizi kandırmayın. hala şoktasınız herhalde.. yok ilk sene uyum olmaz yok egolar çatışır. bunu hesap edemedi di mi bu kararı alan adamlar? 80-2 olacak hali yok ama miami heat inanılmaz bir takım haline gelmiştir.

wade lebron bosh.. aloo? wade lebron bosh!

miami nin 5 yüzüğü garanti hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

Offf deli oldu, Lakers Gasol'u beleş aldığında nasıl haksız rekabet yaratmışsa daha beteri başlarına geldi.Ama genede Lakers daha oturmuş ve seneye gene şampiyon heleki Blake'de geldiki her poziyon cuk oturdu Lakers'da.

liquefied dedi ki...

Blake > Chalmers
Kobe > Wade
Artest < LeBron
Gasol > Bosh
Bynum > Joel Anthony

6. adam olarak da Odom > MiMi. Her ne kadar aynı mevkide olmasalar da. Vujacic'i iyi parça karşılığında takaslayabilirler ayrıca.

Bilmiyorum, bu kadar net konuşmak ne kadar doğrudur Heat adına.

Adsız dedi ki...

Düşünüyorum düşünüyorum bir türlü LBJ'nin bu kararına mantıklı bir neden bulamıyorum.

Kararın manevi durumuna bakalım; Kendi efsanesini tamamen darmadağın etti "King" ler, "Chosen 1" lar "We are all witnesses" ların hepsi çöp oldu biranda.

2. Maddi boyuta bakalım; Bu kararı sonucu lig tarihinde görülmemiş bir haksız rekabet durumuna yol açtı ve bu nedenle yalnızca Cavs taraftarlarının değil tüm NBA izleyiclerinin nefretini kazandı. Bu nefret ona azalan popülerite ve düşen forma satışları olarak dönecek. Öte yandan bakıldığında Miami Chicago ve New York'a göre hem çok daha ufak hemde maddi güç olarak çok daha zayıf bir pazar. Öte yandan florida'da basketbol hiçbir zaman bir numaralı spor olmamıştır şampiyon olduğu sezon bile Heat salonu full çekmemiştir.Yani LBJ bu kararıyla çok fazla parada kaybedecek.Nike'ın ve diğer sponsorlarının neden bu akılsızlığa izin verdiğinide anlamadım.

LeBron şimdi tüm dünyanın gözünde başarı için çabalayacak ve sorumluluğu tek başına sırtlanacak güce, cesarete ve karaktere sahip olmayan bir loser konumunda. Şimdi "Biz hepimiz bir efsanenin başlamadan bitişinin tanıklarıyız"!

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

@ liquefied

Blake > Chalmers
Kobe > Wade
Artest < LeBron
Gasol > Bosh
Bynum > Joel Anthony


basketbol takımı oyunu be kardeş böyle bire bir hesaplarla olsaydı :)

tolgaserdar dedi ki...

liquefied
bence bu karşılaştırmayı birde 100 puan üzerinden her oyuncuya puan vererek yap bir kez daha

Semih. ~ dedi ki...

@Lebron'a sallıyan adsız kullanıcı,
güzel özetlemişsin kendine göre ki anti lebron olduğunuda açık ediyorsun ama adamda ego chosen one, king vssv durumları olsaydı NY gel yalıyalım diye demişti zaten parayıda seçmediği bu yandanda belli oluyor, çok tanıyor zannediyorsunuz insanları ama bi lokma bilmiyorsunuz. çıldırmaktan başka yapacağınız bi çare kalmamış new york a gitsn diye tv başına oturduğunuzu herkes biliyor çünkü lebron ı çok iyi tanıyordunuz ki heat demiyecek kadar ama bi anda miami heat diyince heat a gittiğinde ki uyum, kim lider olacak kiii, 3 top verin vs çamurlarını anında hazırladınız ne diyelim oturun ağlayın.