BIY AD

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Josh Childress Phoenix’te

2 yıllık Yunanistan macerasından sonra yeniden NBA yolunu tuttu Childress ve Phoenix ile 5 yıllık $34M karşılığında anlaştı. Amare'den gelen takas istisnasının bir kısmını kullanarak Hawks'tan takas yoluyla alacaklar Childress'ı.

Tam da gözler alışmaya başlamıştı NBA yıldızlarını Avrupa’da izlemeye ki, yavaş yavaş geri dönüyorlar. Kasun’ların Nachbar’ların kıymetini bilmek lazım deyip değerlendirmeye geçelim. İlk senesindeki çuvallamadan sonra toparlanmış ve Pire ekibine önemli katkılar sağlamıştı Eurolig’de Childress. Takımının finale çıkmasında başrollerde Kleiza ve Teodosic ile birlikte kendisi de vardı. Esasında Suns adına müthiş bir ismi kadroya kattıklarını söylemek mümkün. Çünkü Childress’ın Avrupa’da bu kadar başarılı olmasının temel sebeplerinden ikisi Olympiakos’da olduğu gibi Phoenix’te de mevcut. Bunlardan ilki Olympiakos’un hızlı tempoya olan yatkınlığı. Bir nevi Avrupa’nın Phoenix’iydi kendileri geçen sezon. Bu bakımdan gerçek Phoenix’te de zorlanmak bir yana kendini daha da gösterecektir Childress. İkincisi ise onu besleyecek oyun kurucular. Gerek Teodosic gerekse Papaloukas üst düzey oyun kurucu ve pasörlerdi. Phoenix'te ise onların ağa babası mevcut.

Ancak alacağı ücretin biraz fazla olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta Avrupa’da onun ayarında pek kimse olmadığı için ve kendisini getirmeye ikna etmek adına Olympiakos’un senelik $7M vermesi gayet normal. Ama NBA’de bu kalibrede oyuncu bulunabilirdi daha uyguna, demek ki riske girmek istememiş bekleyerek Suns. Atletizmi, şut stili falan... İkinci Matrix hayırlı olsun Phoenix’e.

Beni düşündüren bir başka nokta ise iki seneyi Avrupa'da geçirmenin, Childress'ın kondüsyonuna nasıl etki ettiği. Haftada bir maçtan, 82 maça çıkması, özellikle de bunu Suns'ın temposunda yapması acaba onu ne kadar yoracak? / Can

1 FARKLI FIKIR:

anarion_fek dedi ki...

farmar nets ile anlaşmış

http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=Av_1qg23sK4iSFjIFt508P68vLYF?slug=ap-nets-farmar