BIY AD

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Redick Olmadı, Brewer Chicago'da

Geçtiğimiz sene lüks vergisinin altına düşmek adına Utah’ın elden çıkardığı Ronnie Brewer ile 3 yıllık $12M karşılığında anlaşma imzaladı Bulls. İmzaladı, imzalamasına da hangi Brewer’la imzaladı önemli olan o. Utah’taki Brewer bu kontratı sonuna kadar hak ediyor benim nezdimde, hatta ucuza bile kapamışlar derim. Ancak Memphis’teki, sakatlıktan sonra ne olacağı belirsiz Brewer için az da olsa tuzlu sayılabilir bu ücret. Ama esas sorun kontratın yükü değil elbette. Genç adam sonuçta, verirsin senelik 4 milyon civarı n’olacak... Esas sorun, Bulls’un ihtiyacını karşılayabilecek adam olup olmadığı.

Hatırlayacağınız üzere Can daha akşamüzeri yazdığı postta Bulls’un temel ihtiyacının şutuna güvenilebilecek bir 2 numara olduğunu söylemişti. Aynen katılıyorum kendisine. Mevcut kadroda şutör eksiği olduğu açık. Rose’un dış şutunu geliştirdiği söyleniyor ama durumun öyle olduğunu kabul etsek dahi bu özelliğini kullanacak mı belli değil. Neticede kariyeri boyunca -kariyeri de sanki 15 sene- 32 üçlük denemiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Şuttan çok penetreye dayalı bir oyun stili var ve bu özelliğini bir anda değiştirmesi kolay olmayabilir.

Konu çok dağılmadan Brewer’a dönelim. Şu şartlar altında geçen seneki gibi Korver’ın önünde ilk 5 başlayacak gibi görünüyor. Ve Bulls’un öncelikli ihtiyacı olan adam kesinlikle değil. Kendisine her takımın ihtiyacı vardır ve esasında beğendiğim de bir oyuncudur orası ayrı. Patlayıcılığı, enerjisi, savunması ile elbet işe yarayacaktır da ama Bulls esas sıkıntıyı hücumda çekecek gibi görünüyor ve Brewer da buna çare olamaz. Bu haliyle gerektiğinden fazla savunmacı ve hücum yönü kısıtlı bir takım olduklarını söyleyemek mümkün. Artık seneye bol bol under oynarız maçlarına.

1 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Bence tam da o takımın ruhuna uygun bir transfer olmuş. Tibodü nün sistemine uygun bir oyuncu.Eğer ki sapğlıklı ise sadece savunmasıyla bile fark yaratacaktır bence..