Avrupa’dan oyuncu getirmenin hayli revaçta olduğu transfer döneminde bu akımın son temsilcisi Knicks oldu. LeBron-Bosh hayalleri kurarken Amare-Felton ikilisine razı olup beklentileri de bu ölçüde düşürmüşlerdi. Felton-Randolph-Azubuike hamleleri sonunda travmayı çabuk atlattılar, sağa sola şuursuzca saldırmak yerine mümkün olduğunca sakin ve mantıklı adımlar atıyorlar diye düşünüyordum ki bu transfer haberi geldi ve Timofey Mozgov’u aldılar 3 yıl $10M karşılığında. Yazının uzunluğundan dolayı şahsi fikrimi özet geçeyim okumaya üşenenler için: Knicks adına denemeye değer bir hamle mi: Evet. Peki tutar mı: Muhtemelen hayır. Denemeye değer bulmamın sebebi takımı gençleştirme politikası adına yapılmış bir hamle olması. Takımdaki mevcut genç yetenekleri yetiştirip -hele bir de tutarsa- bonservisleriyle satarak transfer bütçesinde hayvan gibi yer açarlar Arsenal gibi, Porto gibi... Şaka bir yana denemeye değer bulma sebebim Mozgov’un alacağı cüzi miktar ve pek yüksek olmasa da, patlama yapabilme ihtimali.
Değerlendirmemi D’Antoni sistemini esas alarak yapacağım. Zira NBA’deki herhangi sisteme göre oluşturacağımız temel kalıp onun sistemine pek uymayabiliyor. Atletizmi, enerjisi hızlı tempodaki Knicks’te bir nebze olsun iş yapabilir. Ofansif ribaundlardaki etkinliği ve pick&roll oynama kabiliyeti de muhtemelen katkı sağlayacaktır takıma. Bir de savunması… Zaten bu artıları sayesinde ekmek yedi, yedi. Yoksa kalıcı olamaz oralarda.
Eksilerine geçersek; Geçen seneki Eurobasket’te yakaladığı formu sezonun devamına yansıtamadı ve inişli çıkışlı performanslarla tamamladı seneyi. Bu istikrarsızlığının kariyerinin tamamına sirayet etmesi şüphesiz kafalardaki en büyük soru işareti. Kendisi hakkındaki olumsuz düşüncelerimin bir kısmını da D’Antoni’nin sistemi oluşturuyor. Yukarda saydığım atletizmi falan iyi hoş da, senelerdir bu tarz uzunlara takımlarında önemli süreler vermeyen, işin doğrusu böyle oyuncuları pek de tutmayan bir koç D’Antoni. Bu tarz uzunlardan kastım savunma yönü ağır basan, hücumu kısıtlı ve az yönlü olanlar. Bunların yerine hücum gücü daha üst seviyede olan, şutu güvenilir uzunları tercih etmiştir hep Amare gibi, Harrington gibi, Lee gibi. Sonra, istikrarsızlık… Yukarıda bahsettiğim gibi hiçbir zaman belli bir çizgiyi tutturamamış anormal bir adam Mozgov. Bu anormalliğe delil isteyenlere geçen seneki Makedonya maçını sunalım. 10 ofansif-1 defansif ribaund, var mı daha ötesi. Ayrıca takımda uzun rotasyonu da epey şişti. Amare, Turiaf ve Randolph'un arkasında ne kadar süre bulacağı şüpheli... Tüm bu şartlar altında genç Rus’un işini pek kolay görmüyorum.
16 Temmuz 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 FARKLI FIKIR:
umarım tutar bu transfer bi eklemem var ne currysi ? oynar mı acaba bu sene ? ben yatar sezon ortası gibi bi takasa gebe olur diyorum =)
Bu Mozgov'u kaleci olarak Miami alsaydı güzel olabilirdi
Yorum Gönder