BIY AD

11 Temmuz 2010 Pazar

Summer League 6. Gün

Vakit darlığından dolayı dünkü performansları iyi-kötü şeklinde kategorize edemedim. Yaz Ligi'nin 6. gününden izlenimlerim biraz çorba şeklinde de olsa şu şekilde:

*Alabi-Dorsey-Davis-Samb uzun rotasyonu çok yıprattı Lawal’i. Yetenekleri nispetinde fena oynamıyor. Hücumda potaya yakın topla buluştuğunda iyiydi yine, savunmada da çok gayretli ama ne yazık ki boyu kısa.

*Earl Clark takımın yıldızı sanıyor kendini. Çok bencil oynuyor, takım oyunundan bihaber. Boyuna posuna bakmadan tepede crossoveerlar, el üstü şutlar, gereksiz zorlamalar… Ligde ikinci yılına girecek olmasına karşın hiç hazır görünmüyor.

*Ed Davis’i pek tutan biri değilimdir ama ne yalan söyleyim çok iyi oynadı dün gece ve Lawal'e de üstünlük sağladı. Her ne akdar pota altında etkili olsa da potadan uzaklaştıkça bocalamaya başlayacaktır ve NBA'de bu kadar kolay giremez boyalı alana.

*Solomon Alabi memleketinin hakkını veriyor. Afrikalılar'ın genelinde görüldüğü üzere oyun bilgisi çok zayıf. Gücü kuvveti de pek yerinde değil, şimdilik ligde tutunmasız zor.

*Bornova'nın yeni transferi Michael Roll de Toronto'nun yaz ligi kadrosunda. Onun da 4/5 saha içi isabetiyle 10 sayısı var 8 dakikada.

*Ponkrashov bildiğimiz gibi. Sürekli yanlış seçimler yapıyor. Oyun zekasının yarısını kullanabilse kafi olacak ama nerde... Kendisi için CSKA bile fazlayken, NBA imkansız.

*İtalya’dan Cenk’in takım arkadaşı, eski GS Cafe Crown’lı Dee Brown da yeniden NBA şansı arayanlardan. Toronto'nun yaz ligi kadrosunda yer alıyor fakat dün etkisizdi. 4 sayı-4 asisti var.

*Devin Ebanks belli konularda yüzümüzü kara çıkarmamakla birlikte bazı konularda da bizi utandırdı. Kolejde dış şutu çok kötüydü mesela ve biz de buna istinaden üç sayı çizgisinin gerisinden kötü demiştik draft değerlendirmemizde kendisi için. Bu konuda net bir karar vermek için henüz erken olabilir ama şimdilik yanıldığımızı kabul edelim. Ebanks iki maça çıktı Lakers formasıyla ve gayet iyi performanslar sundu gerek hücumda gerek savunmada. Kumaşı iyi, topçu tipi de var çacukta ama o şortu biraz aşağı indirmeli, ne o öyle 80’lerin basketçileri gibi.

*Geçtiğimiz yılı Lottamatica Roma formasıyla geçiren ve Efes Pilsen’le de bir ara adı anılan İbrahim Jaaber, Ty Lawson karşısında epey zorlandı ve 7 sayıyla oynadı. Ama saha görüşüne halen diyecek yok, var birkaç pası Nashvari.

*Lakers’ın ikinci drafti Derrick Caracter’i ilk defa alıcı gözüyle izledim. Özellikle sırtı dönük oyunu iyi ve ofansif ribaundlarda çok etkili. İlk senesinde rotasyona girebilmesi çok zor ama ilerisi için umut fazlaca var.

*CB Granada formasıyla geçtiğimiz sezon iyi bir performans sergileyen Joe Ingles de Golden State’in yaz ligi kadrosunda. Ama 20 dakikada bulduğu 2 sayı ile henüz NBA için katetmesi gereken çok yol olduğunu gösterdi.

*Draftin 7 numarası Greg Monroe oyunda kaldığı 30 dakikada 11 sayı-8 ribaund-3 asist-2 top çalmayla oynadı. Detroit’in top dolaştırma konusunda geçen sene yaşadığı sıkıntıları bir nebze olsun azaltacaktır Monroe. Parmak hassasiyeti neredeyse bir guard kadar iyi , keza oyun zekası da. Önemi katkılar sağlayacağa benziyor Detroit’e.

*Dallas’ın 25. sıra drafti olan Dominique Jones ilk maça çok iyi başlamış ama devamını getirememişti. Dün Houston karşısında 10 sayı-3 asistle oynadı.

*İsmini ilk kez draftin son günü Can vasıtasıyla duyduğum sonrasında birkaç videosunu izleyip NBA’de olmasa bile Avrupa’da iyi işler çıkarabileceğini düşündüğüm Omar Samhan Dallas adına yaz liginde boy gösteriyor. Dün Houston karşısında 17 sayı-10 ribaund ile ilk maçtaki vasat performansını unutturdu.

*Son olarak Las Vegas ayağının ilk maçlarının yıldızı Patrick Patterson’a değinelim. 3/11 ile 6 sayı ve 8 ribaund yaptı dün. Bu performansı göze hoş gelmese de kendisine güvenenlerden biriyim. Lige hazır bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

0 FARKLI FIKIR: