BIY AD

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Summer League 7. Gün

* Ve draftin 1, Wizards’ın yeni 2 numarası da parkeye indi nihayet. İlk şutunda panyayı dövdü, ikincisinde sağlam bir blok yedi ama yılmadı. İlk maçına çıkan bir oyuncu için hiç çekingen değil, bilakis cüretkardı bile. Hoşuma gitti bu şekilde oynaması, belli ki beklentilerin farkında ve kendine güveniyor. Biraz abarttı olayı gerçi, maç boyunca bencildi epey. Kendini ispat etme çabası içinde olan takım arkadaşlarından biri olmak istemezdim açıkçası. Ama yaz liginde Hayward’ın sorumluluktan ne kadar kaçtığını gördükten sonra doğru olanı yaptığını söyleyebilirim Wall için.

* Trevor Booker’ı Clemson’da oynarken birkaç defa izlemiştim ve olumlu izlenimler bırakmıştı bende. Çok güçlü ve asla geri adım atmıyor ancak pozisyonuna göre çok kısa olan boyu elbet sorun yaratacak NBA’de. 4/4 saha içi isabetiyle 9 sayısı, 3 top çalması var.

* Yaz ligine katılmasına pek anlam veremediğim Toney Douglas beni doğrularcasına bir performans sergilemiş. 20 şut denemesiyle 27 sayı atmış, ayrıca istatistik kağıdının tamamını da doldurmuş. Tabi ben o sıralar kupa finalini izliyor olduğumdan hafif boxscore yorumculuğu yapıyorum. Yine aynı maçtan Coby Carl 22 sayı-7 ribaund ile oynamış.

* Portland’dan Armon Johnson’ı çok beğendim. Solak oyuncudan, hele ki guard ise korkacaksın arkadaş. Bir kere müthiş savunma yaptı. Las Vegas ayağının kralı Jermaine Taylor’a sahayı dar etti, parkede basmadık yer bırakmadı. Şaka bir yana hakikaten çok gayretli ve savunma bilgisi üst düzey. Cüssesi ve sağa penetresinin zayıf oluşu problem teşkil etse de takımı çok iyi yönetti. Maçta da hem 1 hem 2 numarayı hakkıyla oynadı. Bir de draft değerlendirmesinde saha görüşü pek iyi değil demiştik kendisine, haksızlık etmişiz.

* Portland’ın diğer genç yeteneği -bu draftte potansiyeline en güvendiğim isimlerden- Luke Babbitt kendisi için ters sayılabilecek bir oyuncu olan Budinger’la eşleşti maç boyu. Savunmada epey bocalasa da hücumda gayet iyiydi. 13 sayıyla tamamladı maçı.

* Portland’ın iki yeni ismini ilk kez sahada görünce yaz liginde 3. maçına çıkacak olan Patrick Patterson’ın pabucunu dama attım. Ne yalan söyleyeyim pek dikkatli izlemedim kendisini. Zaten çok da kötü oynadı, 32 dakikada kullandığı 5 şuttan da isabet bulamadı, 7 ribaund aldı sadece.

*Bir dönem Mutlu Akü forması da giyen Ibekwe kenardan gelerek Portland adına 10 sayı-8 ribaund-5 blok- 2 top çalma ile oynadı.

* Heat-Hornets maçının ikinci devresinde uyuyakaldığımdan atıp tutmak istemiyorum. Bu sebeple mümkün olduğunca yorum katmadan istatistik vereceğim bu maça dair. Geçtiğimiz sezon 10 günlük kontratlarla Miami kadrosuna katılan Kenny Hasbrouck geceyi 24 sayı ile tamamlayarak takımının en skoreri olmuş. Heat’in draftlerdeki ilk seçimi olan Dexter Pittman’ı Doğuş vasıtasıyla epey izleme fırsatı bulmuş ve pek tutmamıştım. Oyun içerisinde özellikle hücumda çok siniyordu. Sanırım dün gece de benzer bir maç çıkarmış, 4 sayısı var. O’nun haricinde Duke’un geçen sene şampiyonluk yaşayan kadrosunun antipatik guardı John Scheyer 11 sayı-5 ribaund-3 asistle oynamış. Kolej liginin rekortmen blokçusu, Heat’in 41. sıra seçimi Varnado şut kaçırmadan 6 sayı atmış, 2 de blok yapmış (Varnado’dan bahsettikten sonra bu istatistiğini vermemek olmazdı). Ayrıca Olympiakos’un yedek guardı Patrick Beverley 9 sayıyla oynamış Heat adına. Hornets’in Thunder’dan takasla aldığı draftlerden Craig Brackins 12, Quincy Pondexter ise 9 sayı ile oynamış. Her ikisinin de oldukça düşük yüzdeyle şut attığını söyleyelim. Son olarak Karşıyaka’ya transferinin gündeminde olduğu söylenen Aubrey Coleman kenardan gelerek 23 dakikada 11 sayı-4 ribaund yapmış.

0 FARKLI FIKIR: