BIY AD

9 Temmuz 2010 Cuma

LeBron Olayına Farklı Bir Bakış Açısı

Çocukluk arkadaşlarımdan birinin canı sıkılmış ve bu eğlenceli, değişik tarzdaki LeBron yazısını kaleme almış, mail ile göndermiş bana. Ben de yayınlayayım dedim. Buyrun size 4 saat sonraki toplantıdan önce maksadı geyik olan, fazla ciddiyet içermeyen bir LeBron değerlendirmesi:

İşsiz güçsüz olmanın verdiği coşku ve enerji ile LeBron James’in hangi takıma gideceği üzerine mental bir değerlendirme yaptım. Sonuç olarak ortaya biraz LeBron’un karakter tahlili ve karakteristik özelliklerini içeren, hiçbir bilimsel temeli olmayan yandan yemiş bir psikanaliz çıktı.

Huzurlarınızda şu ana kadar LeBron’un hangi takıma gideceği üzerine yazılmış en saçma yazı. Buyrun.

-Chicago Bulls: LeBron Chicago’ya gitmeyecek. Eğer oraya giderse her zaman Jordan ile kıyaslanacak. Bu durum adamı gerer. Hatta kariyerinin sonunda altıdan az yüzüğü varsa kendini hırsından öldürebilir bile. Kendini bu yarışa sokmak istemiyor. Basketbol psikolojik bir oyundur ve tabii ki LeBron bunun farkında.

-Miami Heat: LeBron lige adımın attığı ilk günden itibaren kral ilan edildi. Artık kendisi de buna inanıyor. Krallar yalnızdır. LeBron bir üçleme ile cheat yapıp şampiyonluk yaşamak istemiyor. Hem zaten bu formül ile Celtics şampiyon oldu. Artık bir orjinalliği kalmadı. LeBron yenilikçi bir adam, işini zor yoldan, kendi bildiği gibi yapmak istiyor. LeBron başkalarının adımlarını takip edecek adam değil.

-New York Knicks: Tamam New York iyi şehir, hoş şehir ama LeBron hayatta gitmez. Gitmez çünkü Amare’ye kesin kıl oluyor. LeBron öyle afra tafralı, megaloman adamla bu saatten sonra uğraşmaz. Ayrıca Knicks LeBron’a o kadar uzun süre yavşadı ki artık kabak tadı verdi. Sıktılar çocuğu.

-Los Angeles Clippers: Bir kere Los Angeles’ın takımı Lakers’tır kardeşim. Clippers çocukları çıkıp namağlup şampiyon bile olsalar bu değişmez. Clippers’ta uzun yıllardan beri süre gelen bir karizma yoksunluğu var. Basketbolda karizma çok önemlidir. Zaten Baron Davis de artık baydı, bu takımdan bir cacık olmaz dedi ve kendini film ortamlarına verdi. LeBron tüm bunların farkında ve Clippers’a gitmek istemiyor.

-New Jersey Nets: İşte bu takıma gider abicims. Pek çok sebebi var. Bir kere Jay-Z ile kankalığını ilerletecek. Bu LeBron için çok önemli. LeBron’da kendi çevresindeki herkesi ezik olarak görme sendromu var ama Jay-Z ile karizmalarının denk olduğunu hissediyor. Bu yüzden kendisinin Rap dünyasındaki karşılığı olan Jay-Z abisi ile alemlere akmak istiyor.

Sonra Prokhorov var. Rus milyarder LeBron’a kesinlike kayıt dışı kalacak olan dudak uçuklatıcı teklifler yaptı. “Benle takılırsan sırtın yere gelmez” dedi.

Son ve en önemli etken ise LeBron’un bu Nets takımında önceden alıştığı gibi kral rolü yapabilecek olması. Bu takımda Nets çocuklarının LeBron abisi olabilir. Bu Nets çocukları sorgusuz sualsiz LeBron’un egosal krallığını kabul ederler. Ama hakkaten yetenekli çocuklar ona lafım yok. Ayrıca bu genç yeteneklerden kurulu takımın geçen sene neredeyse rekorlar kırarak ligin dibini boylaması LeBron’u çeken etkenlerden bir tanesi. Adam gelip geçen senenin sonuncu takımını şampiyon yapacak. Sonra herkes kral kral diye uluyacak. LeBron böyle okazyonların adamı.

- Mehmet Ali -

9 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

nasıl izliycez toplanıyı?bildiğiniz bi program,site vs. varmı?

Adsız dedi ki...

Süper bir yazı olmus.Bende öyle istiyorum.Çünkü hayranım bu adama.Tüm dünya görsün KİNG olduğunu.Dibe vurmuş bir takımı alıp en az konferans finali oynatsın.

Adsız dedi ki...

nyk çok yakışır, zıplatır.
heat güzeldir, sevindirir.
bulls "eh yani" dedirtir.
nets in nyk varken seçilmesi çok garip gelir.
clippers nba takımı mı?

cavs derse, feci söverim.

wbb1905 dedi ki...

Biz burda kaç gündür nets diyoruz ama dinleyen yok.Neyse bikaç saat sonra ciddiye alırsınız artık.

calvin dedi ki...

atdhe.net veriyor canlı olarak. izlemek isteyen arkadaşlar burdan takip edebilir.

Adsız dedi ki...

hahaha king mis:)) playoffların looserı:))

liquefied dedi ki...

hesaplamalarıma göre david lee(5yıl/60M$) + lebron james'i(max) alabilecek boşluğu var nets'in. harris/t-will/lebron/david lee/lopez. kenardan gelecek olan courtney lee, derrick favors, damion james, kris humphries ve quinton ross gibi isimler. hala cap spaceleri kalıyor bu arada. CJ Watson ve Brad Miller gibi iki bench oyuncusu alırlar. T-Mac de yüzük için veteran minimum imzalar.

Harris/Watson/Uzoh
T-Will/C.Lee/T-Mac
LeBron/D.James/Ross
D.Lee/Favors/Humphries
Lopez/B.Miller/Zoubek

her şey çok mantıklı gözüküyor. ancak nets yeni outlaw'la imzaladı. bu sebeple senaryo güzel bir hayalden ibaret.

Adsız dedi ki...

nets olacağını düşünmüyorum. new jersey her zaman dalga malzemesidir şehir açısından. ny rocks

Adsız dedi ki...

Nolldu yemedi lebronun façası nets e gitmeyi:))) yok süperstarmıs yok zoru severmıs yok rekormus en kötü takıma gelip sampiyon yapacakmıs:)) Hadi canım sizdeee gitti wade ile bosh a yancı oldu lebron balonu:)) E oda haklı başka yolu yok gerçek kral kobeyi alt etmenin ama yine olmayacak göreceksiniz..