BIY AD

9 Temmuz 2010 Cuma

LeBron'a Ağır Tepki (Komik)

LeBron'un Miami'yi seçmesinden sonra Cleveland Cavaliers'ın sahibi Dan Gilbert açmış ağzını, yummuş gözünü. Şuradan okuyabilirsiniz. Aynı zamanda en aşağıya da yapıştırdım. Kaan Kural ilk anda olayı "Aziz Yıldırım ölçeğinde" diye yorumlamıştı. Katılmamak mümkün değil. Benim yorumumu okumadan önce yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Ayrıca, sen LeBron'un Cavs oyuncusuyken "Canım, cicim, tatlım, şekerim, senden başkası yalan, en büyük sensin, kralsın, 1 numarasın" diye öve öve bitireme, sırtını sıvazla, pohpohla. Sonra serbest kaldığı zaman LeBron'un kendini beğenmiş, egosu tavan yapmış olan karakterine saydır. İki yüzlülüğün sözlük anlamını bu mektupta bulabilirsiniz yani. Ben LeBron'un hareketlerini savunmuyorum, hatta yanlış ve antipatik bulduğumu çoğu Konyalı Portlandlılar okuyucusu biliyor. Ama Dan Gilbert, oyuncu kendi takımındayken başka, gidince başka konuşuyor...

Bitti mi? Bitmedi. Sen 7 senedir LeBron'un yanına gerekli parçaları koyama, bir tane bile yıldız getireme sonra bunu ihanet olarak yorumla. Adamın kontratı bitmiş ayrılıyo yahu, ne diyorsun? Bunu Malone yaptığında bile eleştirmemiştim ben, ki LeBron Malone'un Jazz'da oynadığının yarısı kadar bile görev yapmadı Cavs'de. İsteyen oyuncu kontratı bitti mi, istediği takıma gider. Bundan kime ne? Ha tabii Boozer'ın geçmişte yaptığı satış gibi olaylar istisnadır. Sonuçta oyuncular adı üstünde 'profesyonel'. Amaçları para ve başarı kazanmak. Sadece takımına sadık kalmak uğruna en önemli iki amacından birini boş vermek bana göre saçmalıktır. Belki Malone gibi 18 sene aynı takımda oynarsanız, o zaman tepkileri anlayışla karşılayabilirim ama LeBron için "Takımı sattı" demek abesle iştigaldir.

Son olarak da Cavs'in, Gilbert'a göre artık 'sözde kral' olan LeBron'dan daha önce şampiyonluk kazanacağına dair garanti verilmesi, beni koparan nokta oldu. Hayır yani tamam sporda herşey olur. Cavs, Lakers'ın Gasol kazığına benzer 3 tane takas yapıp bir anda şampiyonluğun önemli adaylarından biri haline gelebilir(!!). Ama gerçekçi olursak 4-5 seneden evvel Cavs'in toparlanması hiç de mümkün gözükmüyor, ki iyimser bir tahmin bu. Miami'nin de en fazla 3 sene içinde 1 tane şampiyonluk elde edeceğini varsayarsak, nasıl yerine getirecek bu sözü Dan Gilbert merak ediyorum. Hayır bi de elinde LeBron varken göz göre göre kaçırmışın adamı kötü takım kurarak ama LeBron'suz şampiyonluğa yürüyeceksin? Oldu şekerim ara beni.

Sonuç olarak ağır saçmalıklarla dolu, komik, hatta ileri gidiyorum gerzekçe hazırlanmış bir açık mektuptur bu. NBA.com adresinde yayınlanmış olması da ayrı bir ayıptır bana göre. Buyrun bu da mektup:


Dear Cleveland, All Of Northeast Ohio and Cleveland Cavaliers Supporters Wherever You May Be Tonight;

As you now know, our former hero, who grew up in the very region that he deserted this evening, is no longer a Cleveland Cavalier.

This was announced with a several day, narcissistic, self-promotional build-up culminating with a national TV special of his "decision" unlike anything ever "witnessed" in the history of sports and probably the history of entertainment.

Clearly, this is bitterly disappointing to all of us.

The good news is that the ownership team and the rest of the hard-working, loyal, and driven staff over here at your hometown Cavaliers have not betrayed you nor NEVER will betray you.

There is so much more to tell you about the events of the recent past and our more than exciting future. Over the next several days and weeks, we will be communicating much of that to you.

You simply don't deserve this kind of cowardly betrayal.

You have given so much and deserve so much more.

In the meantime, I want to make one statement to you tonight:

"I PERSONALLY GUARANTEE THAT THE CLEVELAND CAVALIERS WILL WIN AN NBA CHAMPIONSHIP BEFORE THE SELF-TITLED FORMER ‘KING’ WINS ONE"

You can take it to the bank.

If you thought we were motivated before tonight to bring the hardware to Cleveland, I can tell you that this shameful display of selfishness and betrayal by one of our very own has shifted our "motivation" to previously unknown and previously never experienced levels.

Some people think they should go to heaven but NOT have to die to get there.

Sorry, but that's simply not how it works.

This shocking act of disloyalty from our home grown "chosen one" sends the exact opposite lesson of what we would want our children to learn. And "who" we would want them to grow-up to become.

But the good news is that this heartless and callous action can only serve as the antidote to the so-called "curse" on Cleveland, Ohio.

The self-declared former "King" will be taking the "curse" with him down south. And until he does "right" by Cleveland and Ohio, James (and the town where he plays) will unfortunately own this dreaded spell and bad karma.

Just watch.

Sleep well, Cleveland.

Tomorrow is a new and much brighter day....

I PROMISE you that our energy, focus, capital, knowledge and experience will be directed at one thing and one thing only:

DELIVERING YOU the championship you have long deserved and is long overdue....


Dan Gilbert
Majority Owner
Cleveland Cavaliers

8 FARKLI FIKIR:

oscar dedi ki...

cleveland zaten bu kafayla bi sey kazanamazdı. lebron iyi yapmış kacmakla.

Berkay dedi ki...

lebron'u haklı çıkarmak için her şeyi yapmış dan.

bi de şampiyonluk sözleri falan. atma recep :P

Adsız dedi ki...

adam iyice sinire kesmiş. lebron varken bile para kaybeden bir franchise'dı cleveland, şu saatten sonra toparlanması imkansız. mesele şampiyonluğun ötesinde, franchise'ın değeri yarı yarıya düştü. takım sahibinin bunun altından kalkması imkansız.

Adsız dedi ki...

acaba kaç galibiyet alır bu sene cavs 30 u geçerse benim gözümde başarıdır

Asphalt Monkey dedi ki...

Cleveland, kalsin diye o kadar abartti ki LeBron evinde kal kampanyalarini su anda kendilerini asagilanmis hissetmeleri ve abuk subuk tepki vermeleri normal diye düsünüyorum. Adamlar sehirin en saygin adamlarini cocuk korosu gibi toplayip sarki söylettiler ya, gitme kal diye, tam rezillikti..bu da ders olsun baska takimlara, Klasik klise hicbir oyuncu klüpten daha büyük degildir...kendi degerlerinizi ayaklar altina almayin, sonunda aha böyle olursunuz

siriusjames dedi ki...

Bu kadar da büyütmemek lazım aslında, adam taraftarları yatıştırma çabası içinde.

SporUzerine dedi ki...

Gilbert'in söyledikleri hatalı da sizin söyledikleriniz de o kadar doğru değil. Lebron'un yanına gerekli parçaları koymak için elinden geleni yaptı cleveland. Ama lebron wade'in yanına parça olmayı seçti :)

rorschach dedi ki...

Çaresizliğin göstergesi bir hareket olmuş bu mektup.

Yine de tabi benim gibi lebron-severler için hayal kırıklığı oldu bu karar.